Zöldövezet, hulladék

#Zöldövezet #hulladék

60 db cikk a témában

Tedd zöldebbé a szülinapi partidat!
#parti
2024.01.26.

Tedd zöldebbé a szülinapi partidat!

Papírkalap, műanyag villa, csomagolópapír, műanyag eldobható pohár, lufik, papírszalvéta, lemosható műanyag terítő, tömérdek mesterségesen színezett élelmiszer, agyoncukrozott levek - egy szülinapi parti általános kellékei. De valóban szükséges ennyi szeméttel körülvenni magunkat a jó hangulat érdekében, hogy aztán a bulizás feltétlenül értelmetlen szemeteléssel végződjön?

Ünneplés környezetbarát módon - De hogyan?
#karácsony
2023.12.12.

Ünneplés környezetbarát módon - De hogyan?

Mi lenne, ha idén kicsit másképp ünnepelnénk a karácsonyt, mint eddig? Mi lenne, ha idén nem vásárolnánk csomagolópapírokat, és nem díszítenénk fel fényfüzérekkel a házat? Tanácsaink segítenek a terv megvalósításában.

50 zöld tipp a kollégiumi élet jobbá tételéhez
#kollégium
2023.10.14.

50 zöld tipp a kollégiumi élet jobbá tételéhez

Te is tehetsz a környezetedért, hogy szebb és jobb világban éljünk. Még akkor is, ha éppen kollégiumban laksz. A következő 50 tipp a segítségedre lehet, hogyan élj környezetbarát módon, hogyan használd ki a környezeted adta lehetőségeket, hogyan tedd otthonosabbá lakhelyedet, akkor is, ha szűkös az anyagi kereted hozzá.

Az újrahasznosítás fontossága
#háztartási szemét
2023.09.20.

Az újrahasznosítás fontossága

Napjainkban egyszerűen nincs más lehetőség, az újrafeldolgozásé a jövő. Mindannyian tudjuk, hogy a háztartási szemét, amit nap mint nap termelünk, hatalmas mértékben szennyezi környezetünket, ezért erre muszáj megoldást találni.

Mi legyen az üres üvegekkel? 5 kreatív tipp
#környezetvédelem
2023.09.11.

Mi legyen az üres üvegekkel? 5 kreatív tipp

Újabb egyszerűen elkészíthető ötleteket ajánlunk figyelmetekbe. Ezúttal az üres üvegek újrahasznosításához adunk néhány tippet. Próbáljátok ki ti is!

Mit csinálj a régi gyógyszerekkel?
#gyógyszer
2023.05.13.

Mit csinálj a régi gyógyszerekkel?

Valószínűleg hallottál már arról, hogy nem szabad a lejárt szavatosságú gyógyszereket a lefolyóba önteni. Az sem jó megoldás, hogy a kukába teszed azokat. Megkérdeztük a gyógyszerészt, ő mit tanácsol, hol a helyük ezeknek a régi készítményeknek?

A házimunka menő is lehet
#házimunka
2023.02.15.

A házimunka menő is lehet

Nem szereted, ha az anyukád megkér arra, hogy segíts neki a házimunkában és közben úgy tesz, mintha szórakoztató lenne a robotolás? Egy tinédzsernek miért is lenne vicces a porszívózás, a szemetes kiürítése, a kiteregetés?

A rágógumi káros a környezetre
#rágógumi
2022.08.18.

A rágógumi káros a környezetre

Ha benyúlunk a pad alá a suliban, ott van. Ha leülünk egy padra a parkban, a ruhánkba ragad. Ha a járdán sétálunk, a cipőnkre tapad. De valójában belegondoltunk már abba, hogy a közkedvelt leheletfrissítő nem csak számunkra, de a környezetünk számára is igen kellemetlen és kedvezőtlen hatással van?

#kutya
2021.11.17.

A hét kérdése: hol a helye a kutyapiszoknak?

Veszélyes hulladék vagy sem a kutyaürülék, ha az, hol a helye, ha nem, akkor nyugodtan dobhatjuk a többi szemét közé? Nem mellékes kérdések, amelyekre megpróbálunk választ adni. Egy biztos: megmozgattuk a különböző szakértőket.

#dohányzás
2021.10.26.

Mi lesz a csikkel?

„A dohányzás súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét.” – ebből a környezetből sajnos kifelejtjük tágabb környezetünk, a bioszféra egészségét. A cigiből füst lesz – már rég tudjuk, hogy ez veszélyt jelent a dohányzókra és a körülöttük állókra – de ott marad a csikk is. A csikk? Hiszen olyan pici… Tényleg számít? Igen, számít.

#szívószál
2021.03.02.

A műanyag szívószálak szennyezik a bolygót - és károsak az egészségünkre is

A műanyag szívószálak jól ismertek a súlyos környezeti hatásaik miatt, és gyakran kerülnek óceánokba vagy egyéb állóvizekbe. Ez a probléma több várost is érint (pl. Malibut, Seattle-t, Vancouvert), sőt még az Egyesült Királyságot is, ahol betiltották az egyszeri felhasználású műanyag szívószálakat.

#papír
2019.10.05.

Így spórolhatsz a papírral

A legtöbb tanuló rengeteg papírral megy iskolába: jegyzetek, füzetek, tanulási eszközök, személyes papírok. Ám ez nem túl szerencsés megoldás a környezetünkre nézve.

#ruhatár
2019.07.28.

Az okos ruhatár

Ha környezetbarát ruhadarabokról beszélünk, biztosan nem vadítóan szexi öltözet jut eszünkbe. Helyette divatjamúlt bő vászonruhák, széles szárú hippi szerkók képe sejlik fel bennünk. Nos, itt az ideje, hogy félretegyük ezeket az ostoba előítéleteket: a környezetbarát ruhatár sokkal inkább a már meglévő viseletek felújítását, karbantartását jelenti, s azt, hogy te is jól érezd magad viseletük közben.