papír
#Zöldövezet

Így spórolhatsz a papírral

2019.10.05.
1 perces olvasási idő

A legtöbb tanuló rengeteg papírral megy iskolába: jegyzetek, füzetek, tanulási eszközök, személyes papírok. Ám ez nem túl szerencsés megoldás a környezetünkre nézve.

Szerencsére rengeteg módja van annak, hogy csökkentsd az általad elhasznált papír mennyiségét – ezáltal a kollégiumi szobádat vagy a lakásodat is sokkal környezetbarátabbá, rendszerezettebbé varázsolhatod. Ha érdekel, hogy hogyan, akkor csak olvass tovább ötleteinkért!

papír

Gondold át, hogy mit nyomtatsz

Ha átolvasod a kinyomtatandó dokumentumokat, mielőtt nyomtatóra küldenéd őket, akkor papírt spórolhatsz meg. Ezzel együtt az idődet és a pénzedet sem fogod pazarolni.

Hasznosítsd újra a régi papírokat

Biztosan rengeteg papír vesz körül, amit semmire sem használsz. Érdemes ezeket újrahasznosítani, és például csomagolóeszközként hasznosítani. Ezzel talán megmenthetsz néhány fát a felesleges kivágástól.

Tudtad, hogy…
• Egy idősebb fa egy év leforgása alatt közel 200 kilogrammnyi oxigént termel?
• Egy átlagos európai háztartás évente hat fa életét dobja a kukába?

Csökkentsd a reklámújságok mennyiségét

Rengeteg felesleges reklámanyagot kapsz nap mint nap. Érdemes felvenni a kapcsolatot a cégekkel, és megkérni őket arra, hogy szüntessék meg a felesleges anyagok küldését.

Szortírozz a dupla dolgok között

Ha egy vagy két példányban is megvan neked valami, akkor érdemes ezeket kiszortírozni – valószínűleg nem lesz szükséged mindenre, és így helyet is takaríthatsz meg.

A digitális eszközök segítenek abban is, hogy ne kelljen minden anyagodat papír formában tárolnod. Egy kis tervezéssel és a modern technika kihasználásával egyszerre sok papírt spórolhatsz, ezzel együtt csökkentheted az életedben jelenlévő stresszt, rendezettebb lesz a környezeted, és a Földet is véded.

(KamaszPanasz - Gy.A., onlinecollegecourses.com)