Zöldövezet, szelektív hulladékgyűjtés

#Zöldövezet #szelektív hulladékgyűjtés

36 db cikk a témában

Ökológiai lábnyom: minden, amit tudni akartál róla
#ökológiai lábnyom
2024.01.19.

Ökológiai lábnyom: minden, amit tudni akartál róla

Az ökológiai lábnyom megmutatja, hogy a populáció bizonyos részének (ami lehet egy ember, vagy egy egész ország is) mennyi ivóvízre, termőföldre, és tengervízre van szüksége ahhoz, hogy önmagát el- és fenntartsa.

#környezetvédelem
2021.04.23.

Te miért műanyagot használsz?

A tízórait csomagolod, kiflit veszel a boltban, táskába dobod az edzőcipőt…. Te miért műanyag tasakot használsz? A válasz egyszerű, mert a műanyag mindig kéznél van, praktikus, tiszta, olcsó megoldás, ha csomagolásról, tárolásról van szó. Igen: ezt vallják a gyártók is.

#papír
2019.10.05.

Így spórolhatsz a papírral

A legtöbb tanuló rengeteg papírral megy iskolába: jegyzetek, füzetek, tanulási eszközök, személyes papírok. Ám ez nem túl szerencsés megoldás a környezetünkre nézve.

#víz
2018.04.08.

Meglepő dolgok az ivóvízben

A víz nem is olyan tiszta, mint hinnénk. Az elmúlt évek amerikai kutatásai kimutatták, hogy a fejlett országok ivóvizében több olyan dolog is van, amire nem is gondolnánk.

#gyomirtó
2015.07.19.

Gyilkos gyomirtók és rovarölő szerek

Azok a szülők, akik kertjükben gyomirtót és rovarölő szert használnak, potenciális veszélynek teszik ki gyermekeiket. Egy tanulmány szerin, a vegyszerek leginkább rákos megbetegedések előidézői lehetnek.

#fűtés
2015.04.28.

Környezetbarát ballagási buli

Ha partit tervezel a hétvégére, valószínűleg a környezetvédelem nem az első a fontossági listádon. Tedd az ünneplést környezetbaráttá ezekkel az igazán egyszerű tippekkel!

#környezetvédelem
2015.04.26.

Évi 8 millió tonna műanyag kerül az óceánba

A tudósok először számszerűsítették a műanyag hulladék mennyiségét, ami évente az óceánba kerül. Ez körülbelül 8 millió tonna - és arra figyelmeztetnek, hogy ez a mennyiség a következő évtizedben a tízszeresére is nőhet, hacsak nem fejlesztjük globális szinten hulladékgazdálkodás gyakorlatát.

#élelmiszer
2015.02.10.

Te tudod mi minden rejtőzik ételeid csomagolásában?

Olyan vegyi anyagok szivároghatnak bele az ételbe a különféle csomagolóanyagokból (konzervdobozok, palackok), melyek stimulálni vagy utánozni tudják az egyes emberi hormonokat, és más problémákat is okozhatnak. Nem árt, ha tisztában vagy némiképp a dologgal...

#környezetvédelem
2013.02.09.

Vásárolj zölden, életet menthetsz!

Ami a bevásárlószatyrokat illeti, a műanyag vagy papír dilemmája épp akkora talány, mint a tyúk vagy a tojás. Az igazság az, hogy a statisztika mindkét fajta zacskó esetében nyugtalanító. Egyik sem tűnik igazán megfelelőnek, de van néhány egyszerű megoldás, amely segíthet, hogy valóban környezetbarát megoldást találjunk.

#tisza-völgy
2012.06.15.

A fenntarthatóságról tanult Pataki Zita a Tisza-völgyében

Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen, és sok más ehhez hasonló kalandok várt az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőire, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.

#szemét
2012.06.05.

Kik és miért szedik össze mások szemetét? Videó

Kik vállalják és miért, hogy a hétvégéjüket a mások által eldobott szemét összeszedésére áldozzák? Hogyan toboroznak a szervezők még több önkéntest? A KamaszPanasz videójából megtudhatod.

#TESzedd
2012.06.01.

Összefogás a tisztább környezetünkért

Több mint százezer önkéntes regisztrált a „TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért” akció honlapján, hogy június 2-án, szombaton együtt gyűjtse a hulladékot az ország több mint 700 településén. A gyakorlat az, hogy a helyszínen többen jelentkeznek munkára, mint ahány előzetes regisztráció volt, így még most is csatlakozhatsz.

#Föld Napja
2012.04.22.

Föld Napja: miért fontos?

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? - hangzik a Föld Napja mozgalom jelmondata. Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én nagyot álmodott, és a Föld védelme érdekében elindított egy mozgalmat, amely mára már szinte az egész világra kiterjedt.