#Zöldövezet

375 db cikk a témában

Legelterjedtebb gyógynövényeink
#gyógynövény
2022.08.07.

Legelterjedtebb gyógynövényeink

A természetben rengeteg olyan anyagot találhatunk, amelyekből szakszerű felhasználással készülő, mindenféle mesterséges adalékanyag nélküli gyógyító készítményeket tudunk előállítani. Ezek a sokszor elixírnek nevezett készítmények sokkal egészségesebbek, mint az adalékanyaggal teli társaik. Gondoljunk csak dédanyáinkra, akik kizárólag gyógynövényeket használtak gyógyításra.

A hőség megterhelőbb, mint az időjárási frontok
#hőség
2022.08.04.

A hőség megterhelőbb, mint az időjárási frontok

A változó időjárás, valamint a hideg- és meleg frontok erősen megterhelhetik a szervezetet. Ilyen időben nemcsak a krónikus betegek körében jelentkeznek különböző panaszok, hanem az egészséges szervezet is megérezheti az időjárás-változást. Van azonban valami, ami még ennél jobban is igénybe veszi a szervezetet: a tartós hőség.

Veszélyforrások a lakásban
#lakás
2022.08.03.

Veszélyforrások a lakásban

Lehet, hogy hihetetlen, de még a tiszta lakásokban is számos veszélyforrás leselkedik az ott élőkre, például gondoltad volna, hogy egy sokat használt (és soha nem tisztított) mobiltelefonon több a baktérium, mint egy nyilvános WC ülőkéjén? Nos, anélkül, hogy bárkit meg akarnánk ijeszteni, megmutatjuk a kritikus pontokat a lakásban és azt, hogyan tartsuk tisztán őket?

Az olívaolaj típusai
#olívaolaj
2022.08.02.

Az olívaolaj típusai

Az olívaolaj, amit Homérosz „folyékony aranyként” emlegetett, a reneszánszát éli napjainkban sokoldalú felhasználhatósága miatt. Helye van az egészséges táplálkozásban, gyulladáscsökkentő összetevői miatt a gyógyításban, valamint a testápolásban krémek és tusfürdők alapanyagaként.

Ha a kutya a házba piszkít
#kutya
2022.08.01.

Ha a kutya a házba piszkít

Legyen szó fiatal vagy idős kutyáról, vagy egy középkorúról, biztosan sokan tapasztaltátok már, hogy hirtelen csak odapiszkít a szobába. Ez egyszer-egyszer oké, de ha ez rendszeressé válik, a gazdája számára igen kellemetlenné válhat. Cselekvésének rengeteg oka lehet...

Hol tartod a vitaminjaidat?
#vitamin
2022.07.28.

Hol tartod a vitaminjaidat?

A fürdőszobai gyógyszeres szekrényben vagy a konyhaasztalon tartod vitaminkészítményeidet? Könnyen lehet, hogy ez esetben már régen elvesztették hatásukat.

Bőrproblémák kutyáknál
#kutya
2022.07.23.

Bőrproblémák kutyáknál

Amikor egy kutya folyamatosan vakarja vagy nyalja magát, az pont olyan irritáló tud lenni, mint amikor valaki végighúzza a körmét egy iskolatáblán. De ne hibáztasd ezért a rossz szokásáért szegény kutyádat – valószínűleg valamilyen bőrproblémája lehet.

Hogyan tedd ki az ágyból a kutyád, macskád?
#házi kedvencek
2022.07.17.

Hogyan tedd ki az ágyból a kutyád, macskád?

Nemcsak a filmekben, de közvetlen környezetünkben is biztos tudunk olyan embert, aki a háziállatával alszik, vagy éli mindennapjait. Lássuk, hát, hogy milyen hatással van az állatokkal való együttélés az egészségünkre és, hogy mit tehetünk meg annak érdekében, hogy kedvencünkkel való kapcsolatunk egészséges legyen!

Csomagolni balesetveszélyes
#baleset
2022.07.13.

Csomagolni balesetveszélyes

Egy évben több mint 53 ezer ember látogatja meg orvosát, mert a csomagolás közben valamilyen balesetet szenved. Mielőtt elindulnál síelni, vagy nyaralni, vagy csak egy hétvégi kiruccanásra, ismerd meg, mi lehet a veszély forrása.

Vásárlási útmutató
#vásárlás
2022.07.12.

Vásárlási útmutató

Néha mindannyiunkban felébred a vágy, hogy megújuljunk, és ennek legszembetűnőbb példája, mikor a ruhásszekrényünket újragondoljuk. A tavalyi trendek letűnőben, az újak viszont új helyet igényelnek, ám lakásunk bővítése nem mindig oldható meg a puszta divathóbortjaink kiszolgálása érdekében… Néhány hasznos tipp segíthet, hogy okosan oldjuk meg a megújulásunkat, és a vadonatúj ruhásszekrény se az idegeinket, se a pénztárcánkat ne tépázza meg.

Ültess epret a lakásban
#eper
2022.07.10.

Ültess epret a lakásban

A fazekak és a cserepek tökéletes tárolóedényei azoknak a növényeknek, amiknek egyébként kertben lenne a helyük. De miért ne lehetne a közeledben tartani? Az eper nem csak csemegének nem utolsó, de jól is mutat a lakásban. Ha megfelelően táplálod és rendszeresen öntözöd őket, akkor egész nyáron zamatos csemegét csipegethetsz esténként.

Hűsítő tippek
#hőség
2022.07.02.

Hűsítő tippek

A hőmérséklet higanyszála az egekbe szökött és te majd elájulsz a forróságban? Tartogatunk számodra néhány mókás és pénztárcakímélő tippet, amivel átvészelheted a nyár legmelegebb napjait.