kisállat
#Zöldövezet

Kisállattartás környezetbarát módon

2015.01.15.
1 perces olvasási idő

Az emberek többsége imádja kedvtelésből tartott kisállatait. Kutya, macska, díszhalak...csak néhány a sok közül. Gondozásuk azonban nem kevés vizet, energiát és egyéb anyagot emészt fel.

Persze ez nem jelenti azt, hogy kisállatot tartani bűn, néhány hasznos és egyszerű tanács betartásával azonban környezetbarát módon gondozhatod kis kedvencedet.

Akvárium

állatok

Amikor tisztítod az akváriumodat, csak a benne lévő víz egy-harmad részét, vagy a felét öntsd ki, és használd azt a házban vagy az udvaron lévő növények locsolására! Az akváriumból eltávolított víz ugyanis tápanyagban gazdag. Ezáltal vizet spórolsz meg, és nem lesz szükség környezetszennyező műtrágyákra.

Fekhely

Kedvencednek legközelebb vásárolj újrahasznosított anyagból készült fekhelyet! Ha 20 kutyából legalább egynek lenne újrahasznosított fonálból készült „ágyikója”, akkor évente közel 3200 tonnával kevesebb fonalat kellene gyártani, ezáltal energiát lehet spórolni.

Játékok, póráz

Vásárolj olyan játékot kisállatodnak, mely újrahasznosított anyagból készült, és lehetőleg vegyél neki környezetbarát anyagból készült pórázt! Már ezzel is tehetsz egy lépést környezetedért.

Ugye nem is olyan nehéz? Kis odafigyelés, s máris többet üthetsz egy csapásra: örömet okozhatsz kedvencednek, magadnak és a Földnek is!

(B.M.)

Kapcsolódó címkék

állatok