környezettudatosság
#Ezt látnod kell

Borítsd virágba a környezetedet: DIY ötletek

2015.05.14.
1 perces olvasási idő

Olyan jó érzés, amikor kilépsz a kertbe vagy épp az erkélyre és kellemes virágillat fogad. A látványról már nem is beszélve: igazi gyógyír a léleknek. Mit szólnál, ha a megszokott virágcserepek helyett újrahasznosított kaspókkal dobnád fel a kiskerted? Amellett, hogy környezetbarát, szerintem sokkal jobban is mutat!

1. Ne dobd ki a kicsorbult kávéscsészét!

csésze

Konyhai dekorációnak az egyik legaranyosabb ötlet, amit eddig láttam: az ütött-kopott csészébe ültetett virágok. Vannak igénytelenebb növénytípusok, így ezek elültetéséhez remek módon újrahasznosíthatod a repedt vagy törött bögrédet, csészédet. Ültess bele kövirózsát, vagy bármilyen pozsgásnövényt, ami nem igényel túl sok törődést.

2. Dobd fel a kiürült fémdobozokat

doboz

Ha kifogyott a dobozból a tea vagy aprósüti, miért ne tennél a helyére valami mutatós dísznövényt? Ültess bele például fűszernövényeket: mentát, citromfüvet, bazsalikomot vagy akár kakukkfüvet. Remek az illatuk és a konyhában is csak egy karnyújtásnyira lesznek az egészséges, természetes és finom ételízesítők.

3. Gondold újra az üres PET palackot vagy tejesdobozt

palack

Csak vágd méretre és már van is egy egyedi kaspód. Akár be is festheted, vagy ilyen igazán különleges mintás megoldást is készíthetsz belőle. Futó, apróvirágú növények, pl. a ternye biztosan jól mutatnának benne. Garantáltan feldobja a balkont!

4. Ha kinőtted a gumicsizmád...

csizma

Nekem ez a kedvencem! :) Ha kinőtted vagy valamilyen oknál fogva használhatatlanná vált a kedvenc mintás gumicsizmád, használd bohém dekorációnak. Kerülhet bele büdöske, paprikavirág vagy mini szegfű is.