szexting
#Vágyak

A szexting veszélyei

2023.10.18.
1 perces olvasási idő

Ismersz olyan fiút vagy lányt, aki meztelenül ment az iskolába? Biztosan nem, viszont ismerhetsz pár olyan embert a suliból, akiről már láttál meztelen fotót, azért, mert szextingelt - azaz megosztott másokkal olyan fotókat vagy videókat, melyeken meztelenül látható.

Azok a fiatalok, akik szextingelnek, azt gondolják, hogy a meztelen fotójukat egyetlen személy látja, az, akinek küldték. Ez azonban nem így van. Ha valakinek elküldesz egy képet online, azt könnyen megoszthatja az ismerősöd másokkal, és semmi garancia nincs rá, hogy nem teszi ezt. Ennek ellenére sokan választják ezt a módszert arra, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Miért nem csak egy jó móka a képküldés?

Habár úgy tűnhet, a szexting veszélytelen, valójában ha kitudódik, a következmények meglehetősen kellemetlenek lehetnek a számodra. Gondolj bele, hogy néznének rád az osztálytársaid, a barátaid és a szüleid, ha a rólad készült meztelen fotók keringenének az interneten!

Most még távolinak tűnhet, de a jövőbeli vizsgáztatóid, munkaadóid is könnyen hozzájuthatnak, hiszen az internet mindenki számára elérhető. Sőt, bűnügyi eset is lehet belőle, hiszen ha például a nagykorú barátod telefonján megtalálják a hatóságok ezeket a képeket, eljárást indíthatnak ellene (ez már számos esetben meg is történt).

Nem is beszélve a 13 éves floridai Hope Witsell tragédiájáról, aki szintén elküldött pár pikáns fotót magáról a neki tetsző fiúnak. A fényképek azonban az egész iskolát bejárták, a lány pedig szégyenében öngyilkos lett.

Minden évben egyre több a szextinggel kapcsolatos feljelentés, egyre több fiatal szextingel a barátaik, osztálytársaik késztetésére.

Ne légy felelőtlen

Gondolkodj, mielőtt bárkinek is meztelen képet küldesz magadról! Gondolj a jövődre, a szüleidre és magadra, és tegyél le a meztelen képek készítéséről! Noha egy MTV-s online felmérés szerint a 14-24 éves korosztályban minden negyedik fiatal kapott már meztelen fotókat másokról, biztos vagyok benne, hogy nem gondolták végig, mindez milyen következményekkel járhat!

(KamaszPanasz - G.V.)