szabadidő
#Zöldövezet

30 nagyszerű, ingyenes ötlet a szabadidődhöz

2014.07.20.
3 perces olvasási idő

Összegyűjtöttük a 30 legjobb szabadidős tevékenységet, amit tiniként egyszerre csinálhatsz ingyen és élvezhetsz teljes mértékben.

Azért, mert kifogytál a pénzből, még mindig rengeteget szórakozhatsz a barátaiddal. Válasszatok egyet a következő alternatívák közül, amelyek egyszerre ingyenesek és mókásak is.

1. A drága kávézók helyett főzzetek teát vagy kávét magatok! Hogy igazi kávéházas hangulatot varázsoljatok, tegyetek be valamilyen kellemes zenét, de akár verseket is olvashattok fel.

2. Alakítsd át a nappalitokat aerobik teremmé! Nagyszerű gyakorlatokat találhatsz egyes TV csatornákon, de sok ilyen DVD-t is lehet kapni.

3. Látogassatok meg egy múzeumot! A legtöbb múzeumnak vannak olyan akciói, amikor vagy mindenki, vagy a diákok ingyen mehetnek be. Nézz körül, hogy a ti múzeumotok kínál-e ilyen lehetőségeket!

4. Csapjatok egy társasjátékos estét! Minden meghívott hozza magával a kedvenc társasjátékát, és húzzátok ki egy kalapból, hogy melyikkel is kezdjétek. Legyen édesség, üdítő és jó zene, hogy igazi legyen a hangulat.

5. Nézzétek meg gyermekkorotok kedvenc sorozatainak epizódjait, vagy kedvenc mesefilmjeiteket. Kifejezetten mókás a rég nem látott részeket újranézni, akár VHS-ekről, DVD-kről.

6. Szedj össze pár olyan farmernadrágot, amit sosem viseltél, és hasznosítsd őket újra, csinálj belőlük valami érdekeset – mint például könyvborítót, vagy egy praktikus táskát.

7. Menj egy forgalmas helyre, például egy parkba, bevásárlóközpontba, és csak figyeld, nézd az embereket. Csak észre ne vegyenek!

8. Játssz retro Nintendo játékokat az interneten ingyenesen. Tökéletes szórakozást biztosítanak akkor is, ha közösen szeretnéd játszani valaki mással.

9. Keressetek fel egy játszóteret este, amikor már minden gyerek hazament és éljétek ki magatokat. Higgyétek el, nagyon szórakoztató hintázni, libikókázni akkor is, amikor már elvileg kinőttetek belőle.

10. Rendezzetek ruhacserét! Gyűjtsd össze azokat a ruháidat, amiket sosem hordtál, vagy már nem fogsz, és tegyék a barátaid is ugyanezt. Majd rakjátok őket egy nagy kupacba és válogassatok! Több ruhával térhettek haza, mint egy bevásárló-körútról, ráadásul ingyen!

11. Vidd el a kutyádat egy hatalmas sétára! Ha nincs kutyád, az sem baj, kérd „kölcsön” a szomszédét. Mind a szomszéd, mind a kutya nagyon nagyra fogja értékelni.

12. Gyűjtsd össze az összes régi magazinodat és tarts egy kollázsos estét! Úgy vágd össze a kollázsokat, hogy közben valakire gondolsz – a barátodra, anyukádra.. Vagy csak legyél önző és csinálj egyet magadnak, mondjuk a szekrényedre!

13. Teniszezzetek egy ingyenes pályán vagy egy parkban! Ha nincsenek ingyenes pályák a közeletekben, akkor játsszatok a felhajtótokon vagy egy üres játszótéren.

14. Rendezzetek homokszobor építő versenyt. A lényeg, hogy az építés jó móka – és még jobb, ha versenyt rendeztek és nyerni próbáltok valamit!

15. Menjetek a strandra! Ha túl hideg van ahhoz, hogy úszni tudjatok, akkor csak sétáljatok a környéken. Ha tó- vagy folyópartról van szó, akkor még szebb lesz a parton végigsétálni. Gyűjtsetek szép köveket, esetleg kagylókat, vagy csak élvezzétek a látványt.

16. Rendezzetek egy saját bajnokságot, legyen szó bowlingról vagy Scrabbleről! Tegyétek izgalmasabbá azzal, hogy fogadtok arra, ki fog nyerni. Aki nyer, az választhatja ki a következő elfoglaltságot.

17. Süss sütit azokból a hozzávalókból, amiket éppen találsz otthon! Válogass a KamaszPanasz receptjei közül, majd ha túl sok finomságot készítettél, akkor adj egyet-egyet a szeretteidnek!

18. Menjetek biciklitúrára! Így nemcsak a barátaiddal töltheted az időt, de egy kis testmozgást is beiktathatsz a napodba.

19. Menjetek csoportosan egy bevásárlóközpontba és alakítsatok csapatokat, majd kezdjetek versenyezni. A cél a legtöbb ingyenes termék összegyűjtése, természetesen lopás nélkül. Minden különböző termék (pl: parfümminta, ételkóstoló, bevásárlószatyor) 1 pontot ér. Amelyik csapat a legtöbb pontot gyűjti, az nyer.

20. Szedjétek elő az összes sminketeket, körömlakkotokat, hajápolási terméketeket és sminkeljétek ki egymást! A végeredményt tegyétek közzé a Facebookon és nézzétek meg, hogy ki mit gondol a teljesítményetekről.

21. Játsszatok valamilyen stratégiai játékot, érdemes megdolgoztatni az agyatokat és biztosan jól fogtok szórakozni is.

22. Készítsetek fotókat séta közben! Miután elkészültek, elemezzétek az elkészült fotókat, és hirdessetek győztest!

23. Hívj át pár barátot és játsszatok videójátékokat. Ha már unod a saját játékaidat, akkor hirdesd meg az eseményt Facebookon és hozza el mindenki a saját kedvencét, vagy esetleg cserélhettek is pár napra.

24. Kölcsönözzetek ki egy pár idiótán hangzó filmet a könyvtárból – ha valóban rosszak, akkor sincs baj, hiszen végülis ingyen voltak.

25. Menjetek a bevásárlóközpontotok sminkes részlegére, és készíttessetek ingyen sminket! Ha tetszik az elkészített smink, akkor érdemes és illik megvenni valamelyik rajtad használt terméket.

26. Mássz meg egy közeli hegyet, majd tarts szünetet, menj egy csendes helyre – használd a környéket inspirációként, írj egy verset, fess. A legjobb, ha ezt társasan csináljátok, és ha végeztetek, véleményezitek egymás munkáit.

27. Játsszatok valamilyen tipikus iskolás játékot, mint az ugróiskola, essza-gumizás, üveggólyózás. Ha azt hiszed, hogy ezek csak kisiskolásokként szórakoztatóak, akkor nagyon tévedsz!

28. Kosarazzatok a felhajtótokon, a parkban, az iskolátokban, vagy bárhol, ahol megfelelő a terep.

29. Tartsatok pókeres estét, és használjatok M&M’seket zsetonokként.

30. Mindig nézd meg a városod honlapját, hogy tisztában légy az aktuális fesztiválokkal, eladásokkal, kiállításokkal az adott időszakban. Tágítsd a látókörödet és menj valahova, ahol még sosem voltál!

(KamaszPanasz - Gy. A., teenadvice.com)

Kapcsolódó cikkek