Táplálkozás, ivás

#Táplálkozás #ivás

88 db cikk a témában

#zsír
2012.01.04.

A zsír megváltoztathatja az agyműködést

Az elhízás és a magas zsírtartalmú étrend megváltoztathatja az agyműködést, különösen a hipotalamuszt és az étvágy szabályozását - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.

#üdítő
2011.12.17.

A szénsavas üdítő agresszíóhoz vezet

Egy kutatás szerint azok a kamaszok, akik naponta öt doboznál több szénsavas üdítőt fogyasztanak, sokkal hajlamosabbak az agresszióra: puskákat, késeket hordanak maguknál.

#sport
2011.12.02.

Sportoló kamaszok étrendje

A fiatal szervezet egészséges fejlődéséhez alapvetően fontos a rendszeres fizikai aktivitás, azonban a növekedéssel kapcsolatos szükségletek különböznek a felnőttek táplálkozási igényeitől.

#üdítő
2011.12.01.

A cukrozott üdítők főleg a nők számára veszélyesek

Azok a nők, akik rendszeresen és bőségesen isznak sok cukrot tartalmazó üdítőket, szívük és anyagcseréjük szempontjából kockázatosan élnek - hangzott el az Amerikai Szív Szövetség idei kongresszusán.

#d-vitamin
2011.11.30.

D-vitamin nemcsak a csontoknak, hanem az ereknek is kell

Nem fejlődnek épségben azoknak a gyerekeknek az ütőerei, akiknek nem jut elégséges D-vitamin a szervezetébe. A meglepő és újszerű eredményt az Amerikai Szív Szövetség idei kongresszusán ismertették Kansas City Gyermekklinikájának orvosai.

#energiaital
2011.09.25.

Energiaitalok – tényleg használ vagy csak reklámfogás?

Az energiaitalok divatba jöttekor úgy gondolták, hogy az elvesztett energiát fogja pótolni. Azonban mára egészen megváltozott a szerepük. Minden nagyobb buli elengedhetetlen kelléke, tulajdonképpen buli italként fogyasztjuk.

#üdítő
2011.09.06.

A szénsavas üdítő módosítja a DNS-ed?

Új hírek láttak napvilágot az üdítőitalokról: súlyos sejtkárosodást is okozhatnak. Egy brit egyetem kutatásai során felmerült, hogy egy tartósítószer, amely megtalálható a Fantában és a Pepsi Maxban is, képes kikapcsolni egyes géneket a DNS-ünkben.

#üdítő
2011.07.13.

Mi játszódik le a testedben, amikor szénsavas üdítőt iszol?

A szénsavas üdítők szerepelnek azon a listán, melyek az öt legrosszabb ételt és italt tartalmazzák. Fél liter kóla annyit tesz, mintha 16 kávéskanálnyi cukros, magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot vennél magadhoz. Ez pedig az ajánlott napi maximum cukorbevitel háromszorosa.

#cukor
2011.05.13.

Ne idd magad kövérre!

A cukor is az élelmiszercsoportok közé tartozik? Úgy tűnik, igen, mivel kiderült, hogy a kamaszok által bevitt kalória kb. háromnegyedét a cukor teszi ki. Miért gond ez?

#energiaital
2011.02.24.

A cukormentes energiaital segíthet a fogyásban?

Sajnos a csodarecept a súlycsökkenésre és a felpörgésre nem egy fémdobozban rejlik. Az energiaitaloknak magas a koffeintartalmuk, amitől sokkal éberebb leszel, a fáradtságot és az unalmadat is elnyomja.

#sportital
2010.10.31.

Sportitalok - Valóban egészségesek?

Ez egy népszerű tévhit, hiszen egyszerű azt hinni, hogy ha a sportitalokat a sporttal, tehát egy fizikai aktivitással kapcsolunk össze szorosan, akkor muszáj egészségesnek lenniük – mondják a Texasi Egyetem kutatói.

#cukor
2010.10.12.

A cukros üdítők helyett

A kalóriák észrevétlenül jutnak be a szervezetedbe, amikor cukros üdítőitalokat fogyasztasz. Számuk akár egy normál étkezés energiaértékével is vetekedhet. Kérdés, hogy az elraktározott zsíron kívül milyen egészségügyi problémákat okozhat az üdítők fogyasztása, illetve mivel helyettesítheted őket?

#energiaital
2010.09.08.

Energiaitalok: cukor és koffein, semmi más?

Az energiaitalok és a különféle tápanyag szeletek mindig nagy szavakkal és ígéretekkel kecsegtetnek minket. Némelyik azt mondja, hogy növeli az energiát és az éberséget, mások extra tápanyagokat ajánlanak, és van, amelyik azt állítja, hogy növeli a teljesítő és koncentrációképességet! De miután elnézel a reklám mellett, és beleolvasol a tápanyaglistába, a legvalószínűbb, hogy egy nagy adag cukrot fogsz kapni, koffeinnel körítve!

#élelmiszer
2010.08.18.

Élelmiszer-biztonsági tanácsok utazóknak

Annak érdekében, hogy a remélt szép élmények helyett ne kellemetlen tapasztalatokkal, betegen térjünk haza, érdemes tájékozódni úticélunk higiénés, járványügyi helyzetéről, a kötelező és ajánlott védőoltásokról, valamint a helyi szokásokról is.

#káliumhiány
2010.08.10.

A mértéktelen kólafogyasztás veszélyei

Napi több liternyi, kóla tartalmú üdítőital fogyasztása görög kutatóorvosok szerint krónikus káliumhiányt okozhat a szervezetben, aminek következtében súlyos izomgyengeség, akár izombénulás is előfordulhat.