Táplálkozás, ivás

#Táplálkozás #ivás

88 db cikk a témában

#folyadékháztartás
2019.06.24.

Inni márpedig kell!

A napi vízleadás a vizelettel, széklettel ürülő, illetve a verejtékkel és légzési gázokkal távozó vízveszteségből áll. A felvételnek és leadásnak ki kell egyenlítenie egymást, hogy az egészséges állapot fennmaradjon. Fontos tudni, hogy amikor a szomjúság érzése megjelenik, a szervezet már jelentős vízveszteséget szenvedett, ezért a nap folyamán gyakran kis mennyiségeket célszerű fogyasztani a kiszáradás elkerülésének érdekében.

#energiaital
2017.12.29.

Szilveszterkor is óvatosan az energiaitalokkal!

Az energiaitalok önmagukban nem veszélyesek, a koffein túladagolása azonban a fiataloknál, fiatal felnőtteknél és a szívbetegséggel élő felnőtteknél életveszélyes ritmuszavart okozhat. Alkohollal és egyéb drogokkal történő együttes fogyasztása pedig mindenképpen kockázatos és akár halálos kimenetelű is lehet - figyelmezet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet!

#diéta
2017.03.23.

9 tény, amit nem tudtál a tejről

A tej - legyen az tehéntej, szójatej vagy akár mandulatej - nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Rengeteg kalciumot tartalmaz egyetlen pohárnyi belőle, emellett a tehéntej isteni proteinforrás is. Íme, 9 dolog, amit eddig nem biztos, hogy tudtál a tejről.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.04.19.

Fogyj a KamaszPanasszal! 5. hét

Eljutottál az 5. hétig! Gratulálunk, nagyon ügyes vagy! Csak így tovább! Eddig leginkább az ételekre koncentráltunk, de az általunk fogyasztott italok többsége is tartalmaz kalóriákat, ezért jó ötlet megbizonyosodni arról, hogy odafigyelsz a folyékony halmazállapotú kalóriákra is.

#kávé
2016.04.18.

Érdekességek a kávéról

A kávé 700-nál is több aromaanyagot tartalmaz, továbbá gazdag koffeinben. Manapság már rengeteg típusát lehet kapni a klasszikus szemestől, az instant változaton keresztül a kávépárnákig.

#c-vitamin
2016.03.15.

A C-vitamin természetes forrásai

A C-vitamin hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti az immunrendszerünket, valamint elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin erős szövetséges, ha el akarod kerülni a megfázást és egyéb betegségeket, így tél vége felé! A kalciummal és a vassal társítva nélkülözhetetlen egy-egy méregtelenítő kúra során.

#leves
2016.02.05.

Miért kúráljuk levessel a betegeket?

Hiába kerülnek napvilágra különböző gyógyászati újdonságok, újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során. Az egyik bevált "gyógyír" a mai napig a leves. Az okokat vizsgálva egy amerikai tudós meglepő eredményre jutott. Azt állítja, hogy a leves a bébiételekhez való hasonlóságának köszönheti lankadatlan népszerűségét.

#koffein
2016.01.19.

Koffeinmérgezés: halálos pörgés

Talán hallottad annak a fiatalembernek a történetét, aki majdnem belehalt abba, hogy egy éjjel alatt elfogyasztott közel 3 liternyi energiaitalt, ami koffeinmérgezést okozott. Miért is kell odafigyelni az energiaitalok és a koffeintartalmú frissítők fogyasztására?

#gyümölcslé
2016.01.10.

Mi van a gyümölcslés dobozban?

A legtöbben, ha meglátják a „gyümölcslé” feliratot, alapból úgy vélik, hogy egészséges terméket vesznek, ráadásul praktikus és többféle méretű csomagolásban. Sajnos ez nem minden esetben igaz.

#turmixgép
2015.10.21.

Diétabarát ételek, amiket turmixgépben készíthetsz el

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy fogyj, ha otthon készíted el az ételeidet. A saját konyhádban könnyebben tudod kontrollálni a bevitt kalóriákat, egészségesebb hozzávalókat választhatsz, és jobban odafigyelhetsz az adagokra, mint egy kifőzdében vagy étteremben. Ugyanakkor valószínűleg nem akarsz a sütéssel, grillezéssel, főzéssel járó rendetlenséggel foglalkozni. Erre egyszerű a megoldás: használd a turmixgépet!

#tea
2015.10.08.

Tea vagy kávé: melyiket válaszd?

Felkelsz. Iszol egy lórúgásnyi kávét. Még mindig fáradt vagy. Lehet, hogy egy tea hatásosabb lett volna? Kutatások kimutatták, hogy mindkettőnek vannak előnyei, de cikkünkből megtudhatod, igazából melyik is a jobb számodra.

#élénkítő
2015.09.19.

Legális és káros gyorsítók

Néha mindannyiunknak szüksége van egy kis élénkítésre a hétköznapok álmosító szakaszaiban. Nem mindegy azonban, hogy mit és milyen formában fogyasztunk a szellemi frissességünk elérésének céljából.

#tej
2015.09.17.

Így készíthetsz laktózmentes tejet otthon

Egyre többen mondanak le a tehéntejről allergia miatt, és bár a tej alternatívái, mint a szója-, kókusz- és a mandulatej drágábbak, mégis megérik az árukat, hiszen finomak és táplálóak. Azonban sokkal olcsóbb, ha ezeket otthon, saját magad készíted el. Hidd el, nem is olyan bonyolult.

#víz
2015.08.22.

Alacsony kalóriatartalmú nyári italok

Meleg van, szomjas vagy. Az első hideg üdítőt legurítod a torkodon. Eközben pedig eszedbe sem jut, hogy talán ezek az italok azok, amelyek segíthetik vagy éppen megnehezíthetik erőfeszítéseidet egy diéta során.