Szülőknek

#Szülőknek

577 db cikk a témában

#tanulási nehézségek
2012.01.26.

Hogyan élhetünk együtt egy tanulási problémákkal küzdő gyermekkel?

A különféle tanulási nehézségek igencsak meg tudják nehezíteni az iskolai életet, de nem csak a gyermeknek jelent problémát, hanem komoly kihívás elé állítja a szülőket és tanárokat is. Nagy erőfeszítésbe kerül még az átlagos tanulmányi szint elérése és szinten tartása is.

#tévé
2011.12.09.

Még mindig a televízió az uralkodó médium a gyermekeknél

Még mindig a televízió az uralkodó médium a 8-14 évesek körében, de az internetezés szorosan követi a televíziózást - számolt be a KID.COMM kutatási projekt eredményeiről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának egyik tagja egy műhelybeszélgetésen.

#mobil
2011.11.29.

Sok veszélyt rejtenek a gyerekek által használt okostelefonok

Karácsony közeledtével a gyerekeknek vásárolt okostelefonok veszélyeire hívja fel a szülők figyelmét a Safer Internet (Biztonságosabb Internet) konzorcium, a fiatalok biztonságos internethasználatért dolgozó program magyar kutatások eredményeire hivatkozva körültekintő gondolkodásra buzdítja a szülőket.

#hajnalhasadás
2011.11.26.

A Hajnalhasadás első része káros a kamaszokra?

A sorozat kétségtelenül a fiatalokat, tiniket célozza meg, mint potenciális nézőközönséget. Egyes szakértők szerint a negyedik részben már felnőtt tartalmak is láthatóak a filmvásznon, melyek nem biztos, hogy a tinik számára elfogadható látványt nyújtanak.

#reggeli
2011.11.19.

Felmérés a reggelizési szokásokról

A válaszadó szülők 53 százaléka ragaszkodik ahhoz, hogy reggelizzen a gyermeke, a többieknél azonban elmaradhat az első étkezés - derült ki egy októberben készült felmérésből.

#fogamzásgátló
2011.11.18.

Felírassak-e hormonális fogamzásgátlót a gyerekemnek?

Renáta csinos, fiatal anyuka. Kislánya 10 éves, és egyelőre még jobban érdeklik a játékok, mint a fiúk. Renátának azonban már most határozott elképzelései vannak arról, hogy ha kislánya néhány év múlva kamaszkorba lép, milyen módszereket ajánl számára a védekezésre.

#úszás
2011.11.11.

A szülők bevezetnék a kötelező úszást

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint be kellene vezetni az úszásoktatási normatívát a közoktatásban, s a szervezet öt évre visszamenőleg megnézné, mire használták fel az önkormányzati iskolák a mindennapos testedzésre biztosított finanszírozott időkeretet.

#plasztika
2011.10.12.

A 13 éves lányom mellplasztikát akar

Az én szépséges, 13 éves lányom meg van győződve arról, hogy az egyik melle nagyobb, mint a másik. Hiába hajtogatom neki folyamatosan, hogy ez teljesen normális, még fejlődésben van, és majd idővel változik a teste.

#főzés
2011.10.08.

Tud magára főzni a gyermekem?

Egy tinilány édesanyjaként, gyermekem utolsó középiskolai éveiben rengeteg kérdés foglalkoztat, sok álmatlan éjszakát okozva. Bejut az egyetemre? Ki tudjuk majd fizetni? Boldogul majd egyedül? És mi is nélküle?

#szakértő válaszol
2011.10.06.

Szexről és lelki problémákról kérdeznek a tinik az interneten

Az intim témák, a szex és az önbizalomhiánnyal összefüggő lelki problémák azok a cikis témák, amikről a tinik inkább interneten kérdeznek – derült ki abból az elemzésből, amelyet a Kamaszpanasz.hu internetes portál orvos és pszichológus szakértőinek válaszai alapján készítettek a szerkesztők.