Szülőknek

#Szülőknek

577 db cikk a témában

#vagdosás
2013.10.17.

Önmagukat bántalmazó tinik

Önvagdosás: valamilyen hegyes vagy éles tárgy által (borotvapenge, kés, olló, üvegszilánk, körző, stb.) sérülések (vágás, szúrás, karcolás) okozása a saját testükön. Ez egyfajta mentális probléma, az öncsonkítás egy formája.

#drog
2013.10.11.

Még egy beszélgetés a drogról

Néhány szülő úgy gondolja, hogy elég egyszer elmondani a drogokkal kapcsolatos veszélyeket és figyelmeztetéseket gyermekének, és ezzel le is van tudva a dolog. Ez azonban tévedés, egy egyszeri beszélgetés még nem jelent semmit, a szülői munka sokkal többről szól!

#drog
2013.09.27.

Kábítószer-fogyasztásra utaló jelek

Még idejében észre kell vennie a kamasz gyermeke viselkedésével kapcsolatos figyelmeztető jeleket. Nem szabad figyelmem kívül hagyni a legapróbb mozzanatot sem, mert a következmények súlyosak lehetnek. Főleg akkor, ha felmerül a gyanú, hogy a gyerek esetleg kábítószerezik.

#szex
2013.09.19.

Törvények tartanák vissza a fiatalokat a szextől?

A mai tinik egyre fiatalabban válnak biológiailag éretté, és ezzel párhuzamosan, egyre korábban találkoznak az első szexuális élményekkel. Mindez persze korántsem jelenti, hogy az érzelmi, pszichológiai érettséget is fel lehetne ily módon gyorsítani.

#asztma
2013.09.06.

5 kérdés a gyermekkori asztmáról

Asztma bármely életkorban kialakulhat, előfordulása egyre gyakoribb, felmérések szerint hazánkban megközelítőleg minden 15. gyermek érintett a betegség tüneteitől. Összeállításunkban dr. Farkas Márta gyermektüdőgyógyász, a Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével azokat a kérdéseket gyűjtöttük össze, melyeket javasolt kezelőorvossal célirányosan egyeztetni annak érdekében, hogy a terápia igazán hatékony legyen.

#öngyilkosság
2013.08.29.

Ha a tizenéves késztetést érez, hogy öngyilkosságot kövessen el

Bármely esetben, amikor arról értesülünk, hogy egy tizenéves öngyilkos lett, arra gondolunk, hogy kárba veszett egy élet. Természetesen nincs jó öngyilkosság, de amikor egy fiatal, aki előtt még ott van az egész élet és végez magával, az különösen tragikus.

#marihuána
2013.08.15.

Beszéljen gyermekével a drogokról!

Újabban olyan aggasztó adatok kerülnek napvilágra, melyek szerint az amerikai középiskolások egyharmada szív marihuánás cigarettát, többnyire alkalomszerűen vagy csak kipróbálja. A trend nálunk is terjedni látszik.

#szexuális
2013.08.12.

A fiatalok szexuális magatartása

Jelen statisztikák a serdülők szexualitásával kapcsolatos kérdéseken alapul. A szexuális aktivitásra, a szexuális élet kezdetére, a védekezésre és az óvszerhasználatra.

Kokain és crack: amit a szülőknek tudni kell
#kokain
2013.07.03.

Kokain és crack: amit a szülőknek tudni kell

A szülők sokat hallanak a kokain és a crack nevű drogokról, de talán nem is tudják, hogy pontosan mik is ezek és hogyan kell elképzelni őket. Mi most összegyűjtöttük mindazt, amit érdemes ezekről a szerekről tudni.

#gyerek
2013.06.10.

Hogyan támogassák az apák állapotos tini lányukat?

Egyetlen olyan kijelentés létezik, amit az apák semmilyen körülmények között sem akarnak hallani tini lányuktól, mégpedig az, hogy: „Apa, terhes vagyok.” Ezen mondat elhangzását követően még a legrátermettebb szülők esetében is olyan csend és néma döbbenet következik néhány pillanatig, hogy szinte még a levegő is megfagy és eláll a lélegzet, az elme is elakad.

#szülő
2013.06.07.

Beszélgetés az orális szexről

Manapság, mikor az orális szex témája naponta vitatott a médiában, a szülőknek fel kell készülniük arra, hogy megválaszolják kamasz és kiskamasz gyermekük ezzel kapcsolatos kérdéseit. Összeszedtük a kamaszok közt a témában terjedő leggyakoribb tévhiteket, és tippeket adunk arra vonatkozóan, hogy Ön hogyan magyarázhatja meg ezeket csemetéjének.

#nevelés
2013.06.02.

Randierőszak - Mit tehet a szülő?

Egyre gyakoribb a randierőszak, az áldozatok pedig nem mernek senkinek se beszélni róla, legfőképp a szüleiknek nem. Mit tehet az a szülő, aki úgy érzi, hogy gyermeke bajban van? Gogyan védheti meg őt?