Szülőknek

#Szülőknek

577 db cikk a témában

#drog
2014.03.04.

A tinilányok és a drog

Egy felmérés szerint egyre több tini lány folyamodik a drogokhoz, mert szerintük az segít kezelni a problémáikat.

#szülő
2014.02.28.

Mit nem szeretnek a tinik a szüleikben?

Elgondolkodott már valaha azon, hogy a tini gyermeke miért olyan ellenséges Önnel? Nem mindig a tiniben van a hiba. Általában a helyzet szüli az ellenségeskedést, és Ön is sokat tehet azért, hogy a gyermeke gorombaság helyett kedvességgel forduljon Önhöz.

#szülő
2014.02.28.

A kamaszkor pszichológiája- a 16 évesek

A tavalyi évhez képest 16 éves gyermeke sokkal könnyebben veszi az akadályokat. Támogassa ebben, és ne hagyja letérni a helyes útról, még akkor sem, ha olykor nehéz szülőként megbirkózni a 16 évesek testi-lelki szükségleteivel. Sokat segíthet viszont, ha megmutatja a kapcsolatot a mentális és fizikális egyensúly között!

#szülő
2014.02.28.

Amikor a tini hazudik a droghasználatról

Ebben a cikkben a tinik leggyakoribb, drogokkal kapcsolatos hazugságait vesszük végig, illetve elmondjuk, hogy mit tehet egy szülő, hogy túllépjen a fájdalmán és mérgén és ismét biztonságban tudhassa gyermekét.

#szülő
2014.02.26.

Mi a teendő, ha lánya egy idősebb férfival jár?

Aggodalma bebizonyosodott: gyönyörű, tizenhat éves lányának kapcsolata van egy huszonhét éves férfival. Azonnal érzi, hogy elhagyja az erő, remeg a térde és keze a nyugtatóért nyúl? Érthető, hogy a szülőket aggasztja egy ilyen helyzet, ami több szempontból is káros lehet egy tinédzser lány számára.

#beszélgetés
2014.02.26.

Hogyan beszéljen gyermekével a randizásról?

Amikor a tiniket elkezdi foglalkoztatni az első randi gondolata, akkor a szülők stressz-szintje a plafonig ugrik, érzelmeik pedig a hullámzó tengerre kezdenek hasonlítani.

#nevelés
2014.02.13.

Hogyan kezelje szülőként az első tiniszerelmet?

Az első szerelem számtalan film, dal és megannyi könyv témája, na és persze a szülői aggodalom oka is. Igaz ugyan, hogy tinédzser fia vagy lánya életében ez az egyik legizgalmasabb időszak, a szüleiknek sok fejtörést okozhat. Hogy megkönnyítsük az utazást gyermeke érzelmi hullámvasútján, felsoroltunk 5 tippet, amely segíthet átvészelni ezt az izgalmas, ám zavaros időszakot.

#videójáték
2014.02.12.

Gyilkos videójátékok

A XXI. század szülőinek minden eddiginél tudatosabban kell a játékokat ellenőrizniük, engedélyezniük vagy éppen tiltaniuk. Mivel szinte korlátlan mennyiségben özönlik az erőszaktól és szexualitástól hemzsegő képi anyag a gyerekek felé, nehezebb megítélni, hogy pontosan mi káros és mi nem.

#szerelem
2014.02.11.

Amikor a tini gyerek elvakul a szerelemtől

A szerelem egyik pillanatról a másikra érkezik: például egy új diák az osztályban vagy a baráti körben, esetleg egy régi barátság vált át szerelemmé. Általában ártalmatlan diákszerelem lehet, de jó, ha fokozottan figyel ilyenkor a gyermekére.

#menopauza
2014.02.10.

Férfi menopauza

Nem a nők az egyetlenek, akik a hormonváltozástól szenvednek. Egyes orvosok azt veszik észre, hogy a férfi betegek ugyanazokkal a tünetekkel fordulnak orvosukhoz, mint amiket a nők tapasztalnak a menopauza idején.

#gyerek
2014.02.04.

Hogyan ossza meg gyermekével a rákdiagnózist?

Bizony nem egyszerű feldolgoznia, ha Önt vagy bármely más családtagját rákkal diagnosztizálták. A legnehezebb mégis az, amikor a gyerekeivel kell közölnie a rossz hírt. A KamaszPanasz összegyűjtött néhány tippet, hogy segítségére legyen.

#problémás gyerek
2014.01.29.

A szülő hibája, ha problémás a gyerek?

A szülők gyakori félelme, hogy ők maguk a felelősek a gyerekük problémáiért, ezzel azonban nem segít a gyermekének, sőt, feleslegesen marcangolja önmagát. Ehelyett gondolkodjon azon, hogy hogyan tud a lehető legjobban segíteni a gyermekének!