terhes
#Szülőknek

A fiam barátnője terhes. Mit tegyek?

2013.08.07.
1 perces olvasási idő

A tinédzserkorú fiam most mondta el, hogy teherbe ejtette a barátnőjét. Mit csináljak?

Megtudni, hogy a fiunk barátnője terhes eléggé sokkoló hír. Fizikailag és érzelmileg is. Vegyen egy mély levegőt, mielőtt valóban elkezd foglalkozni a dologgal. Bár a fiának nem kell aggódnia a terhesség fizikai következményei miatt, Ön akkor is részese kell, hogy legyen a probléma megoldásának, és ez annyira tiszta fejet igényel, amennyire csak lehetséges. Ha úgy érzi, hogy a fia szégyenbe hozta, nyugodjon meg, és gondolja újra a dolgokat.

A tinédzser fiúknak nincs sok beleszólásuk, amikor arról kell dönteni, hogy megtartsák-e a gyereket, vagy sem. Igazából a döntés a lány kezében van, neki kell eldöntenie, hogy megszüli-e a babát vagy sem. De van pár dolog, amit megtehet a fiáért és a barátnőjéért, hogy felkészüljön:

  • Vegye fel a kapcsolatot helyi ifjúsági szolgálatokkal, hogy beszerezzen minden információt a tinédzser fia törvényes jogairól és felelősségéről a terhesség alatt és után.
  • Legyen kapcsolatban az anya szüleivel, tudassa velük, hogy szeretné, ha folyamatosan tájékoztatnák Önt a fejleményekről.
  • Beszéljen a fiával az apai kötelességeiről és a felelősségről!
  • Szerezzen a fiának támogatást és segítséget a helyi ifjúsági szolgálatokon keresztül!

(M. T.)