Szülőknek, fia

#Szülőknek #fia

331 db cikk a témában

Hogyan beszélgess többet kamasz gyerekeddel?
#szülő
2024.03.17.

Hogyan beszélgess többet kamasz gyerekeddel?

A legtöbb szülő azt szeretné, ha kamasz gyerekével nyíltan és őszintén tudna beszélni bármilyen témáról. Szeretné, ha gyermeke beszámolna örömeiről, gondjairól, és nem félne segítséget kérni sem. Ez azonban nem mindig megy egyszerűen. A következő tippeket érdemes lehet megfontolni, ha többet szeretnél beszélgetni kamasz gyerekeddel.

Hogyan beszélj a szexről tini fiaddal?
#szex
2024.03.04.

Hogyan beszélj a szexről tini fiaddal?

Habár a szexről beszélni gyermekeddel kellemetlen lehet, ne kerüld el. A média hamis képeket közvetíthet, amiket muszáj megbeszélni, s már nem csak magáról a biológiai folyamatról kell szót ejteni, hanem a különböző szexuális attitűdökről is. Fontos tehát, hogy beszélgess vele.

Kamaszkori bántalmazás
#bántalmazás
2024.02.20.

Kamaszkori bántalmazás

A bántalmazás főként az iskolában jellemző, de szembesülhetünk vele a munkahelyen is. Évről évre sok gyermeket bántalmaznak. Annak ellenére, hogy az iskolák és a hatóságok mindent elkövetnek azért, hogy ne történhessen meg ilyesmi, a bántalmazás továbbra is komoly gondokat okoz.

Mit csinálj, ha nem kedveled kamasz gyermeked barátait?
#barátok
2024.02.02.

Mit csinálj, ha nem kedveled kamasz gyermeked barátait?

Sok szülő kívánja, hogy bárcsak teljes szívvel el tudná fogadni, és kedvelni tudná tinédzser gyermeke barátait. Szeretnéd tudni, hogy miért hoz annyi serdülő rossz döntést, ha a barátokról van szó? Vagy azt, hogy mit csinálj, ha nem tetszik a gyermeked választása?

Mit csinálj, ha a tini vegetáriánus szeretne lenni?
#vegetáriánus
2024.01.23.

Mit csinálj, ha a tini vegetáriánus szeretne lenni?

Akár életre szóló elhatározás, akár csak két hétre szól, megérdemli, hogy figyelj rá, ha úgy dönt, hogy megpróbálja a vegetáriánus étrendet - még ha a családban mindenki más él-hal a húsért. Itt van néhány tipp, amivel megkönnyítheted a mindennapi étkezést.

Karácsonyi ajándékötletek tinik részére
#karácsony
2023.12.11.

Karácsonyi ajándékötletek tinik részére

Ajándékozni nem egyszerű feladat. Bizony nagyon sok fejtörést okozhat eltalálni azt, hogy karácsonykor mi okoz valódi örömet. Az ajándéknak ugyanis - a legtöbb esetben - nem szabad, hogy a pénzben kifejezett értéke számítson, hanem a személyre szóló volta az, ami különlegessé teszi. Az, hogy ismered a másik szokásait, vágyait és ennek tükrében választasz - vagy saját kezűleg készítesz - valamit.

Segíts kiskamasz gyermekednek átvészelni a legrosszabb sulis napokat is
#suli
2023.09.05.

Segíts kiskamasz gyermekednek átvészelni a legrosszabb sulis napokat is

Mindannyian van, hogy két ballábbal kelünk fel, akár gyerekek, akár felnőttek vagyunk. Szülőként különösen nehéz kezelni azokat a helyzeteket, mikor gyermekünk szomorúan jön haza az iskolából. Készülj fel, a középiskolás évek sok megpróbáltatással járnak, hisz társadalmi nyomást helyeznek a tanulókra, szembesülhetnek visszautasítással, valamint új, ismeretlen kihívásokkal.

Előzd meg, hogy fiadból tini apa legyen
#beszélgetés
2023.07.05.

Előzd meg, hogy fiadból tini apa legyen

A szülők gyakran beszélnek arról, hogy mi történne, ha a lányuk teherbe esne, de ritkán jön szóba a tini fiúk apává válása. Pedig beszélni kell a fiatalkori terhesség megelőzéséről a fiainkkal is, ugyanúgy, mint ahogy azt a lányokkal tesszük. Íme, pár tipp, hogy segíts elkerülni a nagyon korai apaságot.

Hogyan motiválj egy tinit?
#motiváció
2023.05.11.

Hogyan motiválj egy tinit?

Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke motivált maradna, megragadná a lehetőségeket és új dolgokat próbálna ki. Nem minden tini szereti azonban elhagyni a komfortzónát. Ha úgy érzed, gyermekednek szüksége van motivációra és egy kis biztatásra céljai kitűzéséhez és azok eléréséhez, sokat tudsz neki segíteni.

9 hiba, amit a mostohák hajlamosak elkövetni
#mostoha
2023.04.27.

9 hiba, amit a mostohák hajlamosak elkövetni

A mostoha szerepnél talán nincs is nehezebb szerep egy családban – és nem számít, milyen erősen próbálkozol, nincs rá garancia, hogy egy boldog, összetartó család lesztek.

Tippek egy tinédzser bulihoz: az alapszabályok
#buli
2023.02.11.

Tippek egy tinédzser bulihoz: az alapszabályok

Ez a cikk most azoknak a szülőknek szól, akiknek fiatal tinédzser gyermekei vannak. Mindenki tudja ugyanis, hogy ők is szeretik próbálgatni szárnyaikat, összejöveteleket rendezni, bulizni. Egy tini party viszont akkor sikeres, ha a fiatalok jól érzik magukat és emellett biztonságban is vannak. Néhány alapszabállyal ez könnyen elérhető.

Készítsük fel gyermekünket az elválásra!
#tábor
2022.07.13.

Készítsük fel gyermekünket az elválásra!

A honvágyat mindenki ismeri, még ha manapság sokan nem is tekintik többnek, mint a szüleiktől a nyári táborok vagy más oktatási és nyaralási programok által elszakított csemeték nyafogásának. Ezt a régi érzést azonban egy új jelenség bonyolítja: a modern szülők új nemzedéke, amelynek tagjai számára a korszerű technológia új lehetőségeket teremt, megpróbál a távolra került gyerekkel "együtt maradni", folyton telefonál és SMS-eket küldözget neki, szüntelenül igyekszik kapcsolatot fenntartani vele. Jobban aggódik és kevésbé képes kilépni akár csak egy rövid időre is a gyerek életéből, mint ahogy annak idején saját szülei tették.

Hogyan kezelj egy felelőtlen tinit?
#felelőtlen
2022.05.02.

Hogyan kezelj egy felelőtlen tinit?

A gyereked egyre magasabb, máshogy néz ki, új dolgokat tanul minden nap. Ezért természetes, hogy elvárod tőle, hogy felelősebb legyen. Azonban ez nem fejlődik ki gyorsan, könnyen és természetesen a tiniknél.