Szülőknek

#Szülőknek

578 db cikk a témában

Mikor engedjük el gyermekünket egyedül egy koncertre?
#manchesteri koncert
2022.11.17.

Mikor engedjük el gyermekünket egyedül egy koncertre?

Sok tizenéves számára szinte egy beavatási szertartással ér fel, ha szülő nélkül megy el koncertre. Ugyanakkor a szülőnek elég ijesztő gondolat lehet az, hogy hagyja a gyermekét felügyelet nélkül elmenni.

Létezik jó válás is?
#válás
2022.11.11.

Létezik jó válás is?

Kamaszkorban a szülő szerepe óriási, hiszen a gyerek mindennél jobban vágyik a szeretetre. Azonban a szülők saját konfliktusaikat sem mindig tudják megoldani, hiányzik belőlük a tolerancia, empátia. Válás során gyakran használják fel a gyereket egymás ellen, akiben a krízis hatására pszichoszomatikus betegségek jelentkeznek. Van azonban olyan válás, ami megkímélheti a gyermekeket és a szülőket is.

Hogyan kezeld a kamasz lázadását?
#lázadás
2022.10.09.

Hogyan kezeld a kamasz lázadását?

Fárasztó lehet egy tinédzser szülője lenni. Különösen, ha függetlenedni akar, és nem hajlandó betartani a szabályokat.

Romlanak a jegyek?
#tanulás
2022.10.05.

Romlanak a jegyek?

Ijesztő lehet rájönni, hogy a kamasz jegyei romlanak. A sikertelen tárgyak rontják a tanulmányi átlagot, az egyetemre jelentkezés, illetve az időben érettségizés esélyét.

Hogyan vidítsd fel könnyen a kamaszt?
#szomorúság
2022.10.04.

Hogyan vidítsd fel könnyen a kamaszt?

A felnövés kemény munka, és a kamasz úgy találhatja, hogy ezek az évek különösen viharosak. A pubertás és az egymásra gyakorolt nyomás ezekben az időkben egyre nehezebbek. Ha úgy találod, hogy a tini nagyon szomorú, akkor könnyen tehetsz ellene. Olvasd el az alábbi stratégiákat, amikkel a szomorú napokat gyorsan átváltoztathatod.

5 lépés, hogy ne kiabálj gyermekeddel
#szülő
2022.09.09.

5 lépés, hogy ne kiabálj gyermekeddel

Nagyon sok szülő kiabál a gyerekével, ez azonban korántsem normális. A kiabálás az egyik olyan szokás, amit a gyerekek leginkább szeretnének megváltoztatni a szülőkben.

4 mód, hogy felkészítsd a kamaszt az egyetemre
#egyetem
2022.08.29.

4 mód, hogy felkészítsd a kamaszt az egyetemre

A felkészítés már sokkal a végzős gimnazista év előtt elkezdődik. Ez idő alatt megtanulják, hogyan teremtsenek egyensúlyt a tanulás és a szórakozás között, azzal együtt, hogy döntéseket hoznak, és megpróbálják a legjobbat választani. Mindez megalapozza a felsőoktatási intézmény választását, és a kemény munkát, ami a felvételhez vezet.

Készítsük fel gyermekünket az elválásra!
#tábor
2022.07.13.

Készítsük fel gyermekünket az elválásra!

A honvágyat mindenki ismeri, még ha manapság sokan nem is tekintik többnek, mint a szüleiktől a nyári táborok vagy más oktatási és nyaralási programok által elszakított csemeték nyafogásának. Ezt a régi érzést azonban egy új jelenség bonyolítja: a modern szülők új nemzedéke, amelynek tagjai számára a korszerű technológia új lehetőségeket teremt, megpróbál a távolra került gyerekkel "együtt maradni", folyton telefonál és SMS-eket küldözget neki, szüntelenül igyekszik kapcsolatot fenntartani vele. Jobban aggódik és kevésbé képes kilépni akár csak egy rövid időre is a gyerek életéből, mint ahogy annak idején saját szülei tették.

#vita
2022.06.11.

Nem szabhatod meg, mit tegyek! Vita a kamasszal

"Majdnem 18 éves vagyok, nem szabhatod meg, mit tegyek!" Oh, a majdnem felnőttekkel való állandó harcok. A legtöbb szülő azzal szembesül, hogy ha egy szabályt próbál betartatni 17 és fél éves gyermekével, az így válaszol: "Hamarosan már nem korlátozhatsz!"

Kisokos osztálykirándulásra
#osztálykirándulás
2022.05.10.

Kisokos osztálykirándulásra

Közelednek az év végi osztálykirándulások. A kirándulásra, a szünidős barangolásokra, kempingezésre időben fel kell készülni. Ha már tudjuk a programot, keressük fel háziorvosunkat, és kérjük tanácsát, milyen védőoltásokra lehet szükségünk.

Szülősegítő csoportok: ha gond van a kamasszal
#szülő
2022.05.10.

Szülősegítő csoportok: ha gond van a kamasszal

Az olyan szülőknek, akiknek gondjaik vannak tini gyermekük felnevelésével, a szülősegítő csoportok jó megoldást jelenthetnek. A legtöbb helyen már elérhető akár személyesen, akár online. Talán elsőre furcsa lehet egy ilyen csoportnak a tagja lenni, hiszen elvileg a gyerekkel van baj, nem a szülővel. Itt vannak azok a dolgok, amiket neked is tudnod kell.

Hogyan kezelj egy felelőtlen tinit?
#felelőtlen
2022.05.02.

Hogyan kezelj egy felelőtlen tinit?

A gyereked egyre magasabb, máshogy néz ki, új dolgokat tanul minden nap. Ezért természetes, hogy elvárod tőle, hogy felelősebb legyen. Azonban ez nem fejlődik ki gyorsan, könnyen és természetesen a tiniknél.