#Suli, munka #vizsga

103 db cikk a témában

#érettségi
2014.05.09.

Nem kell megismételni a matekérettségit

Mielőtt bárki megijedne: az Oktatási Hivatal elnöke, Pósfai Péter már kedd délután bejelentette, hogy rendben befejeződtek a matekvizsgák, semmilyen fennakadásról nem érkezett jelzés. Vagyis szó sincs arról, hogy meg kell ismételni az érettségit - írta az index.

#érettségi
2014.05.07.

Bolsevik diktatúra és rendszerváltás a töriérettségin

A bolsevik diktatúráról, a rendszerváltásról és az 1989-es alkotmányról, a magyarországi holokausztról, Marxról és a liberalizmusról, az ókori kultúráról, valamint a közép-európai országok 2001 és 2009 közötti gazdasági teljesítményéről is kaptak kérdéseket a diákok a középszintű töriérettségi első, rövid feladatokból álló részében - tudta meg az eduline.

#iskola
2013.11.19.

A középiskolák felében nem lesz felvételi vizsga

A középiskolák közel fele nem tart idén felvételi vizsgát, és mintegy 490 intézmény írta elő, hogy a hozzájuk előzetesen jelentkező tanulók központi írásbelin vegyenek részt. A vizsgát szervező iskolák listáját a www.oktatas.hu oldalon hozták nyilvánosságra.

#felvételi
2013.09.13.

Hogyan légy sikeres a főiskolán?

Biztosan nagyon büszke vagy az eddig elért eredményeidre. Fontos, hogy tudd, az, ahogy hozzáállsz az első néhány hétben a főiskolai feladataidhoz, nagy mértékben meg fogja határozni a tejles főiskolai léted alakulását. Néhány jó tanáccsal szeretnénk segíteni a kezdést.

#érettségi
2013.05.10.

Ma van a németérettségi

A reggeli fontosságáról, egy lovaglóiskoláról és egy fahíd újjáépítéséről is kaptak szöveget a diákok a középszintű németérettségi első, szövegértést vizsgáló részében. Több feladattípus szerepel a tesztben: van, amelyiknél a megadott cikk alapján kérdésekre kell válaszolni, máshol a kérdéseket és a válaszokat kell párosítani, és a szövegről szóló állításokat kell kiegészíteni.

#érettségi
2013.05.08.

Történelemérettségi: a nem hivatalos megoldások

Alkotmányosság, határon túli magyarok, nyilas mozgalom, Európai Unió, kisebbségek, a demokrácia gyakorlásának formái - ezek a témák is előkerültek a középszintű töriérettségi első, rövid feladatokból álló részében.

#érettségi
2013.05.06.

Berzsenyi és Márai művei a magyarérettségin

A középszintű magyar érettségi szövegértési feladatában az anayanyelv elsajátításáról szóló tanulmányt kellett értelmezniük az érettségizőknek. Az esszéfeladatban pedig egy Leszek Kolakowski lengyel filozófus egyik művének részlete, egy Márai Sándor-elbeszélés, valamint egy Berzsenyi Dániel- és egy Vörösmarty Mihály-költemény közül válaszhattak az érettségizők.

#Rebeka
2013.04.10.

Rebeka kipróbálja: felkészülés az érettségire

Sokunk egyik legnagyobb félelme és egyben érdeme az érettségi. Kevesebb mint egy hónap van még hátra a nagy megmérettetésig. Ne ess pánikba, kezdj el tanulni! De hogyan? A Rebeka kipóbálja blogban hasznos tanácsokat olvashatsz.

#év
2013.01.24.

Rebeka kipróbálja: tanulási technikák

Elkezdődött az új év, ám az iskolában minden a régi maradt. Kezdődik hamarosan az új félév, egyeseknek a próbaérettségi, másoknak folytatódik a vizsgaidőszak. Hogyan tanuljunk hatákonyan? Rebeka utánajár a kérdésnek.