Suli, munka, tanulás

#Suli, munka #tanulás

217 db cikk a témában

#érettségi letétele
2020.05.08.

Hogyan lettem papíron is érett?

A legtöbb cikk az érettségiről csak azt írja, hogyan kell éppen átmenni rajta. Én mindig is a legjobbra törekedtem. Sokat tanultam, szorgalmas voltam, de mégsem éreztem bebiztosítva az érettségit.

#kávé
2020.04.14.

Az agydopping veszélyei

Tiniként neked is időnként kész őrületnek tűnik az életed? Szülői elvárások, barátok, jegyek, tanárok, tesztek, álmok, rémálmok, nevetések, sóhajok, remények, mosolyok… Örökös mókuskerék, melyben minden egyes felelést vagy dolgozatot úgy állítanak be, mint életed legfontosabb, jövőd szempontjából döntő fontosságú eseményt?

#cserediák
2020.03.25.

7 ok, amiért jó cserediáknak lenni

Ha lehetőséged van egy cserediák-programban részt venni, semmiképpen ne hagyd ki! Íme, 7 ok, amiért érdemes részt venni egy ilyen kalandban.

#cél
2020.02.06.

Továbbtanulás: így szűkítsd az egyetemek listáját

Nem könnyű leszűkíteni azoknak az egyetemeknek a listáját, amelyekre jelentkezni akarsz. A szakértők azt tanácsolják, hogy legfeljebb 5-8 egyetemre érdemes jelentkezni, ennél többre általában nincs értelme.

#stréber
2020.01.22.

Stréber vagyok, furcsán érzem magam miatta

Kilencedik osztályos vagyok, és néha megfogalmazhatatlanul furcsa érzéseim vannak. Egész félévben rengeteget tanultam, szinte mindent, amit lehetett. A jegyeim ezért nem olyan rosszak, egy-két négyesem van. Mindezt egy célért tettem: hogy ösztöndíjat kapjak.

#tanulás
2019.11.29.

Nem csak legenda! Alvás közben is tanulunk

Bármilyen meglepő, az agyad alvás közben is teljes gőzzel dolgozik. A tanulás szempontjából a mélyalvás szakasza tűnik döntő jelentőségűnek – állapította meg egy tanulmány.

#kötelező olvasmány
2019.10.10.

Milyen a jó tanár és a jó diák?

A tanárok is emberek, akiknek vannak jó és rossz napjai. De a jó tanár a problémán felül tud emelkedni, és a diákok érdekeit tekinti a legfontosabbnak. A jó tanár emellett szakmailag hozzáértő, vicces és igazságos.

#gólyatábor
2019.08.24.

Tilos dolgok az egyetem első évében

Ezekben a napokban kezdődnek az egyetemi, főiskolai gólyatáborok, szeptember első felében pedig elstartol az őszi szemeszter. Tanácsok gólyáknak: tiltott dolgok következnek. - olvasható az eduline.hu-n.

#gólyatábor
2019.08.04.

Öt dolog, amit megtanulsz a gólyatáborban

Biztos, hogy minden leendő elsőéves izgatottan várja már a gólyatábort, hatalmas élmények és tapasztalatok százai várnak majd rájuk. Ebből szedtünk össze néhányat - olvasható az eduline.hu-n.

#tanulás
2019.05.17.

Különleges tanulási trükkök érettségizőknek

Már javában tart az érettségi, valaki még az utolsó pillanatokban is tanul a következő vizsgára. Persze minden perc számít. Hogyan véssünk be valamit hatékonyan az agyunkba? Tanácsok a felkészüléshez.

#tanul
2019.05.01.

23 tipp a gyorsabb tanuláshoz

Legyen szó egy új tananyag vagy nyelv elsajátításáról, az elménk folyamatosan új információt szív fel, minden nap tanulunk valamit. Egy kis karbantartással az elméd borotvaélessé válhat, és kész lesz bármilyen kihívással megbirkózni, és magáévá tenni az új információt. Tartsd az elméd csúcsformában, és kövesd tippjeinket!

#érettségi
2019.04.27.

Érettségi: siker vagy kudarc?

Az érettségi már nem is tűnik olyan távolinak. Megindult a visszaszámlálás, már csak néhány nap van hátra a vizsgákig. A tudatos tanulást vagy a halogatást választottad? Félsz a kudarctól, vagy a sikerért küzdesz?

#felső tagozat
2019.03.21.

5 készség, amire minden felsősnek szüksége van

A felső tagozat egy diák tanulmányainak egyik legfontosabb része. Itt már elengedhetetlenek a megfelelő tanulási készségek a sikeres tanulmányok érdekében. Akár úgy is tekinthetsz a felső tagozatra, mint a gyakorlásra egy nagy játszma a középiskolai megmérettetés előtt.

#tanulás
2019.03.08.

6 lépés a könnyebb tanulásért

Hogy tanultál meg bicajozni? Úgy, hogy valaki adott neked néhány jó tanácsot, azután pedig sokat gyakoroltál. Ugyanezzel a módszerrel tudsz tanulni is. Senki sem születik úgy, hogy tudja, hogyan kell elsajátítani az anyagot. Van néhány tanácsunk, amely segíthet tanulni.

#fiatalok
2019.03.04.

Benini fiatalokkal ismertetik meg a digitális történetmesélés eszköztárát

A nyugat-afrikai Benini Köztársaságba is eljut az Erasmus+ társfinanszírozásával megvalósuló Youth in Progress and Partnership for Equality and Exchange (YIPPEE) program, amelyet hazai részről az Anthropolis Egyesület koordinál. Benin és Magyarország mellett Románia, az Egyesült Királyság, és Olaszország egy-egy civil szervezete vesz részt a fiatalok kapacitásépítését elősegítő projektben.