Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

Reális elvárásokkal keres munkát a friss generáció?
#munka
2022.07.12.

Reális elvárásokkal keres munkát a friss generáció?

Közel 1.200 fiatal bevonásával készült el a Schönherz Iskolaszövetkezet nagyszabású kutatása – a 18-25 éves korosztály számot adott munkahelyekkel kapcsolatos elvárásairól, bérkívánságairól és az egyetem melletti munkavégzés céljáról.

Érettségi túlélő kalauz: a szóbeli vizsgák
#érettségi
2022.06.06.

Érettségi túlélő kalauz: a szóbeli vizsgák

Már jócskán benne vagyunk az érettségi időszakban: gőzerővel kell készülni a szóbeli vizsgákra. Hogyan fogj hozzá, milyen szempontokat tarts szem előtt? Tanácsok a szóbeli érettségire való készüléshez.

5 tipp a lámpaláz leküzdésére
#lámpaláz
2022.05.26.

5 tipp a lámpaláz leküzdésére

Sok ember retteg attól, amikor az egész osztály előtt kell beszélnie, fél, hogy kineveti a hallgatóság, ha valamit elhibáz. A lámpaláz megjelenésekor a szervezet felkészül a megmérettetésre, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthassuk.

5 módszer arra, hogy leküzd a vizsga előtti stresszt
#stressz
2022.05.11.

5 módszer arra, hogy leküzd a vizsga előtti stresszt

A vizsgára készülés nem poén! Sőt, lehet nagyon problémás is. Néha az, ha nyomás alá kerül az ember, ösztönző lehet, de előbb vagy utóbb ez a nyomás elkezd stresszé alakulni, és így rossz dolgokat fog eredményezni. Íme, az 5 leggyakoribb stresszforrás és mindegyikre 1-1 megoldás.

Kisokos osztálykirándulásra
#osztálykirándulás
2022.05.10.

Kisokos osztálykirándulásra

Közelednek az év végi osztálykirándulások. A kirándulásra, a szünidős barangolásokra, kempingezésre időben fel kell készülni. Ha már tudjuk a programot, keressük fel háziorvosunkat, és kérjük tanácsát, milyen védőoltásokra lehet szükségünk.

Lányok Napja 2022: Legyél te is Nokia TechLány!
#tech
2022.04.19.

Lányok Napja 2022: Legyél te is Nokia TechLány!

Érdekel, hogyan lehet befolyásolni a jövőt a technológia segítségével? Akkor a Lányok Napján irány a Nokia Skypark! Fedezd fel a finn telekommunikációs cég tech világának minden zeg-zugát! (x)

A hatékony tanulás titka: a jó tervezés
#halogatás
2022.04.19.

A hatékony tanulás titka: a jó tervezés

Közeleg a nagy vizsga, és még nem tudtál eleget tanulni? Vagy az érettségi anyaggal vagy lemaradva? Ha megfogadod tanácsainkat, garantáltan jól megy majd a felkészülés a vizsgákra.

Tanulást elősegítő szerek
#tanul
2022.04.15.

Tanulást elősegítő szerek

Matekdoga, szintfelmérő, érettségi, felvételi, vizsgaidőszak. Ez csupán néhány példa azokra az igencsak stresszes napokra, melyek a serdülők felnőtté válásának rögös útját szegélyezik.

Tudatos karriertervezés diákként
#karrier
2022.03.28.

Tudatos karriertervezés diákként

Elmúltál már 15 éves és szeretnél pénzt keresni? Esetleg már van elképzelésed a jövőbeli szakmádról, de szeretnéd kipróbálni, hogy tényleg testhezálló-e az adott hivatás? A diákmunka szuper megoldás lehet, hisz a nyári szünidőt tapasztalatszerzésre használhatod, mialatt a célodnak megfelelően pénzt is gyűjthetsz. Ha még sosem dolgoztál, és jól jönne néhány tipp, cikkünk hasznos lehet számodra.

#tanulás
2022.02.27.

Hogyan tanulj okosabban?

A Darthmouth Egyetem kiadott egy listát, amely olyan tippeket tartalmaz, amelyek segíthetnek a diákoknak fejleszteni a memóriájukat. Ezek a tippek bárkinek a segítségére lehetnek abban, hogy kicsit tudatosabban és okosabban (nem feltétlenül keményebben) tanuljon. Íme, a kedvenc tippjeink.

#nyelvtanulás
2022.02.22.

10 tipp a hatékony nyelvtanuláshoz

Ahogy azt már ezerszer hallhattuk, úgy a legegyszerűbb elsajátítani egy nyelvet, ha teljesen elmerülsz benne és szinte körülvesz téged. De nézzünk kicsit más módszereket. A következőkben a nyelvtanulás 10 legjobb útjáról olvashattok.

#diszkalkulia
2022.02.18.

Nem megy a matek. Diszkalkuliám van?

Kilencedikes vagyok egy gimnáziumban. Világéletemben rossz voltam matekból. Egyszerűen hiába tanulom, járok korrepetálásra a suliba, és magántanárhoz is 6 éve, mégsem ragad meg bennem az anyag! Valamikor a számokat is nehezemre esik kiolvasni.

Mi a tématérkép?
#tématérkép
2022.02.10.

Mi a tématérkép?

A tizenévesek többségének az első akadályt a tanulásban az jelenti, hogy nem tudják, hogyan fogjanak hozzá.

Hogy sikerült a félévi bizonyítvány?
#bizonyítvány
2022.01.18.

Hogy sikerült a félévi bizonyítvány?

A félévi bizonyítvány tájékoztató jellegű, rávilágíthat a javítandó hibákra, segíthet abban, hogy eldöntsd, hogy hogyan érdemes tovább haladni. Így év végéig lehetőséged van arra, hogy javíts eredményeiden. Hogyan lehet javítani a teljesítményeden?

Magántanár vagy iskolai tanulás?
#magántanár
2021.12.09.

Magántanár vagy iskolai tanulás?

Én még a kőkorszakban jártam iskolába, amikor az volt az alapértelmezés, hogy órán figyeltünk, kérdeztünk, sőt, annak ellenére, hogy a tananyag nagy része ránk ragadt az órán, mégis vittünk haza rendesen a munkából is, vagyis kilóra kaptuk a házi feladatokat. Tekintettel arra, hogy sem számítógép, sem internet nem volt, csak magunkra számíthattunk. Akkor is volt persze, aki lemásolta a házi feladatot, de nem ez volt a tipikus. (x)