Suli, munka

#Suli, munka

608 db cikk a témában

#iskolaőr
2020.09.01.

Képzett iskolaőrökkel indulhat az új tanév

Maruzsa János, köznevelésért felelős államtitkár, korábban úgy fogalmazott: „Az iskolaőr több mint egy portás, de kevesebb, mint egy rendőr.” Kiemelte azt is, hogy a 491 hazai iskolában feladatot vállaló, szakmai képzésben részesült iskolaőrök, csak az adott intézmény területén történő rendbontásba avatkozhatnak, s nyújthatnak segítséget. Ez érvényes arra az esetre, ha tanulók pedagógust bántalmaznak, sértegetnek, provokálnak, és akkor is, ha a diákok egymással kerülnek verekedésbe, konfliktusba. Jogosítványuk kiterjed arra a helyzetre is, ha bármely szülő önkényesen kívánja gyakorolni agresszív, bántalmazó viselkedését egy, vagy több diákkal, tanárokkal, a az iskola bármely dolgozójával szemben.

#utazás
2020.07.08.

Kulturális sokk a világ körül

A világ országaiban eltérő szokásokat tapasztalhatunk. Mennyi borravalót illik adni, mennyire álljak közel egy idegen emberhez, mit illik és mit nem? Avagy: hogyan kerüld el a kellemetlen helyzeteket külföldön?

#nyár
2020.06.15.

8 tipp, hogy az idei legyen a legjobb nyarad

Sokféleképpen eltöltheted a nyaradat, de az alábbi javaslatok segíthetnek, hogy a lehető legtöbbet kihozd a szabadidődből. Kezdj el tervezni, hogy az idei legyen a legjobb nyarad, és eleget tudj pihenni, miközben a kimozdulásra is marad időd!

#érettségi 2016
2020.05.29.

Pszichológiai alapú trükkök a sikeres vizsgákért

A hatékony tanulási technikán túl léteznek olyan trükkök is, amelyek szintén befolyásolják a felkészülésedet. Ha beépíted ezeket a tanulási rutinodba, akkor hamarosan nemcsak a jegyeid közötti különbséget fogod látni, hanem magabiztosan fogod tudni a tananyagot, jóval a vizsgaidőszak után is. Íme, néhány nagyszerű pszichés trükk, ami segít a tanulásban.

#érettségi letétele
2020.05.08.

Hogyan lettem papíron is érett?

A legtöbb cikk az érettségiről csak azt írja, hogyan kell éppen átmenni rajta. Én mindig is a legjobbra törekedtem. Sokat tanultam, szorgalmas voltam, de mégsem éreztem bebiztosítva az érettségit.

#vizsgaidőszak
2020.05.05.

Tini gyermeked ignorálja segítségedet a vizsgaidőszakban?

Tudni akarod, hogyan segíthetsz? A vizsgaidőszak nemcsak a tiniknek nehéz, de azoknak is, akik körülöttük vannak, különösen a szüleiknek. Nem könnyű feladat, hogy kitaláld, mi is a legjobb gyermekednek. Itt van néhány tipp, hogy hogyan is támogathatod gyermekedet életének e nehéz és sorsdöntő időszakában:

#érettségi
2020.05.01.

5 módszer, amivel lenyugtathatod magad az érettségi előtt

Ott ülni az érettségin – nem túl élvezetes. Készülni az érettségire – talán még kevésbé élvezetes. Itt van az öt leggyakoribb stresszt kiváltó tényező az érettségi előtt álló diákoknál, és a megoldás mindegyikre.

#lámpaláz
2020.04.24.

Tippek, hogyan győzd le a lámpalázat

A legtöbb ember retteg, amikor nyilvánosság előtt szerepelnie kell. A tapasztalt végzős diákokat, sőt még a professzorokat sem kíméli a lámpalázas feszültség. Mit lehet tenni ellene?

#képregény
2020.04.21.

Képregénnyel csak nyerhetsz!

A képregények minden korosztályt szórakoztatnak, de amit nem mindenki gondol: segíthetnek kezelni depressziót, poszttraumás stressz-zavart és szorongást is. És ami a hab a tortán: most még értékes ajándékokat is lehet nyerni vele!

#kávé
2020.04.14.

Az agydopping veszélyei

Tiniként neked is időnként kész őrületnek tűnik az életed? Szülői elvárások, barátok, jegyek, tanárok, tesztek, álmok, rémálmok, nevetések, sóhajok, remények, mosolyok… Örökös mókuskerék, melyben minden egyes felelést vagy dolgozatot úgy állítanak be, mint életed legfontosabb, jövőd szempontjából döntő fontosságú eseményt?

#cserediák
2020.03.25.

7 ok, amiért jó cserediáknak lenni

Ha lehetőséged van egy cserediák-programban részt venni, semmiképpen ne hagyd ki! Íme, 7 ok, amiért érdemes részt venni egy ilyen kalandban.

#iskolatáska
2020.02.28.

Könnyíts az iskolatáskán!

A te pakkodban mi van? Könyvek, telefon, ivóvíz, tornacipő, tornaruha, házi feladat, hangszer? Vagy még valami más is? Ne járj görnyedezve egész nap!

#diák
2020.02.25.

Diákok és tanárok harca a középiskolában

A diákok legnagyobb problémája, amikor középiskolába kerülnek az, hogy hogyan feleljenek meg a különböző tanárok elvárásainak. Egyes tanárok komoly stresszt okozhatnak a diákoknak a rossz jegyekkel vagy a teljesíthetetlen elvárásokkal. Foglalkozzunk a kérdéssel néhány gondolat erejéig.