Suli, munka

#Suli, munka

608 db cikk a témában

Magántanár vagy iskolai tanulás?
#magántanár
2021.12.09.

Magántanár vagy iskolai tanulás?

Én még a kőkorszakban jártam iskolába, amikor az volt az alapértelmezés, hogy órán figyeltünk, kérdeztünk, sőt, annak ellenére, hogy a tananyag nagy része ránk ragadt az órán, mégis vittünk haza rendesen a munkából is, vagyis kilóra kaptuk a házi feladatokat. Tekintettel arra, hogy sem számítógép, sem internet nem volt, csak magunkra számíthattunk. Akkor is volt persze, aki lemásolta a házi feladatot, de nem ez volt a tipikus. (x)

Mi az a plágium?
#plágium
2021.11.19.

Mi az a plágium?

Krisz talált néhány jó dolgot a neten a cápákról készítendő házi dolgozatához. Fontosnak tartotta azt a bekezdést, amely elmagyarázza, hogy a legtöbb cápa mekkorára nő és mivel táplálkozik. Ezért ezt a részt átmásolta a beszámolójába...

#e-book
2021.11.06.

Olvasás: könyv vagy e-book?

Naponta tapasztaljuk, kutatások mutatják ki, láthatjuk a saját szemünkkel, hogy a fiatal korosztály egyre kevesebbet olvas. Azt is tudhatjuk, hogy kevesebb könyv fogy, és látjuk, hogy az Y és Z generáció tagjai inkább a telefonjaikkal játszanak, mint hogy egy könyvet vegyenek elő. Aggódjunk?

#y generáció
2021.11.03.

Hogyan működik az y generáció?

Először is, volt a népességrobbanás. Aztán az x generáció, majd az y. Ez utóbbi demográfiai meghatározás az 1978-1989 között születetteket jelenti, de sokszor utalnak ezzel az 1977 és 2000 között világra jött emberekre is.

#kapunyitási pánik
2021.06.12.

Félek a nagybetűs élettől!

Most fogok diplomázni, de már teljesen kiborultam. Teljes mértékben elterveztem, hogy a nyáron mit fogok csinálni. Dolgozni, elutazni, jövőt tervezni, esetleg második diplomát szerezni. Most azonban úgy érzem, hogy túl gyorsan történnek körülöttem a dolgok.

#reggel
2021.05.25.

Hogyan induljon jól a reggel?

Biztosan veled is előfordult már, hogy bal lábbal keltél fel. Senki sem kívánja azokat a reggeleket, amikor minden nehezen indul, semmihez sincs kedved. Csak azt látod a lelki szemeid előtt, hogy mennyi feladatod lesz a napokban. Lássuk, mit tehetsz, hogy bal láb helyett „jobbal” kelj fel.

#érettségi
2021.04.11.

Érettségi tippek egy tinitől

Tanulás szempontjából az emelt szintűekre fektettem a hangsúlyt. Az utolsó hajrában az írásbelik előtt reggeltől estig bújtam a könyveket és minden apró betűs részt elolvastam.

#érettségi
2021.04.05.

Készülj az érettségire a KamaszPanasszal!

Elkezdted a tanulást az érettségire, de nehézségeid adódtak a felkészülésben? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Olvasgasd cikkeinket, és hagyd, hogy megkönnyítsük a felkészülésedet! Tanulási tippek otthoni felkészüléshez, házi dolgozat írásához, érettségihez, külföldi tanuláshoz.

#szakválasztás
2021.01.20.

Az 5 leggyakoribb hiba szakválasztáskor

Közeledik február, a szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje. Sokan az utolsó pillanatig várnak a döntéssel, mert nincs egyértelmű elképzelésük arról, milyen szakot válasszanak. Érdemes ilyenkor sorra venni a lehetőségeket, és odafigyelni néhány tipikus hibára, amelyet hajlamosak vagyunk elkövetni szakválasztáskor.

#karácsony
2020.12.24.

Karácsony ünnepének története

Jézus Krisztus születésére emlékezik karácsonykor a keresztény világ, a nem keresztények pedig a szeretet ünnepét ülik meg ezekben a napokban. A karácsonyt, amelynek latin neve Nativitatis Domini, Natalis Domini (Az Úr születése), a nyugati kereszténység december 25-én, a keleti január 7-én tartja.

#okos
2020.10.19.

Így növeld a teljesítményedet napról napra

Mindnyájan szeretnénk okosabbak lenni, így ahelyett, hogy a genetikát okolnád, próbáld ki az általunk javasolt 5 módszert, amivel fejlesztheted a teljesítményedet. Egyszerűek, mókásak és egyikük még a TV nézést is magába foglalja.

#nyelvtanulás
2020.10.11.

6 tipp a sikeres, önálló nyelvtanuláshoz

Állítólag egy idegen nyelv elsajátítása az egyik leghatásosabb módja annak, hogy fiatalon tartsd az elméd. Emellett persze számos oka lehet, hogy valaki belevág, és sokan kedvtelésből, autodidakta módon ismerkednek meg egy újabb szakterülettel. Íme, néhány tipp, hogy neked is minél könnyebben menjen az idegen nyelvek elsajátítása! (x)

#iskola
2020.09.17.

5 tipp, hogy könnyebben visszarázódj az iskolapadba

A világjárvány mindenkit váratlanul ért, így az oktatásban résztvevő tanárokat, diákokat egyaránt új kihívások elé állította. A középiskolák, a főiskolák vagy az egyetemek bezárták a kapuikat a hallgatók előtt, így gátolva a koronavírus terjedését. Először még sokan örültek a hirtelen jött szabadságnak, de egy-két hét múlva már tapasztalhatták az iskolabezárások árnyoldalait. Távol maradni a megszokott közösségtől, a barátoktól frusztráló, és az ismeretek elsajátítása is nehezebb az oktatóval való személyes kapcsolat nélkül. (X)