Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

Hogyan keress pénzt online?
#pénz
2022.11.21.

Hogyan keress pénzt online?

Egy kis plusz pénzre van szükséged, de a tanulás mellett nem jut időd egy normális munkára? Nos, a legjobb megoldás, ha kipróbálod az egyik internetes pénzkeresési lehetőséget az alábbiak közül.

7 technika a memóriád fejlesztésére
#memória
2022.11.03.

7 technika a memóriád fejlesztésére

Amikor egyetemi hallgató voltam, 5 tárgyat kellett idegen nyelven hallgatnom, hogy megszerezzem a diplomámat. Voltak óráim spanyolul, latinul, ógörögül, és nem is kell mondanom, hogy örülök, hogy már vége. Szó szerint órákat töltöttem az igeragozás magolásával, és valószínűleg sok fát elfogyasztottam azzal a rengeteg tanulókártyával, amelyeket használtam.

Tanulási tippek otthonra: hogyan lehetsz hatékonyabb?
#tanulás
2022.10.31.

Tanulási tippek otthonra: hogyan lehetsz hatékonyabb?

Hazaérsz, lehajítod a táskád, beülsz a tévé elé, megnézed a kedvenc sorozatod. Majd elkezdesz chatelni, és elrepül 3-4 óra. Végül hazaér apa és anya, kezdődnek este a jó filmek. "Hoppá, mikor is tanultam?" - merül fel a kérdés. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanulási tippet, hogy hatékonyabbá tudd tenni az otthoni tanulást.

Elsőéves vagy? Ne gubózz be, ismerkedj!
#felvételi
2022.10.12.

Elsőéves vagy? Ne gubózz be, ismerkedj!

Nemrég elköszöntél a családodtól, a barátaidtól. Az első néhány hét biztosan nem könnyű, de ne hagyd, hogy a honvágy a kedvedet szegje! Ismerkedj és köss új barátságokat, meglátod, megéri nyitni a társaid felé.

9 tipp, hogy jól kezeld a honvágyat
#honvágy
2022.09.27.

9 tipp, hogy jól kezeld a honvágyat

Biztosan nagyon lelkes voltál, hogy egyetemre mész és elköltözhetsz otthonról, de teljesen természetes, ha érzel egy kis honvágyat. Van néhány remek módszer, amivel túljuthatsz ezen.

A legjobb első diákmunkák tiniknek
#diákmunka
2022.09.18.

A legjobb első diákmunkák tiniknek

Az első diákmunka ijesztő kalandnak tűnhet egy tini számára. Mivel elfoglaltak - tanítási időszakban iskolában vannak, tanulnak, és a barátaikkal lógnak - nehéz megfelelő diákmunkát találni. Sokan azt mondják, hogy nincs elég idejük munka után nézni, vagy nem is tudják, hogy mi érdekli őket.

Amiket csak kollégisták értenek
#kollégiumi élet
2022.09.14.

Amiket csak kollégisták értenek

Pár nap múlva több ezren költöznek be (vagy vissza) az egyetemi, főiskolai kollégiumokba. Nem túlzás: kolisnak lenni sajátos életforma. Hogy miért? Mert minden kolis tudja, hogy...-olvasható az eduline.hu-n.

4 filléres DIY ötlet a sulikezdéshez
#DIY
2022.09.03.

4 filléres DIY ötlet a sulikezdéshez

Itt a tanévkezdés, szóval éppen időben vagyunk, hogy elkészítsünk néhány tanulást könnyítő felszerelést saját kezűleg. 4 elképesztően egyszerű és mutatós tippünk van számodra!

Főiskolára, egyetemre készülődve
#főiskola
2022.08.30.

Főiskolára, egyetemre készülődve

A főiskolára vagy egyetemre való bekerülés mindannyiunk számára egy mérföldkő lehet. Itt rengeteg dolog megváltozik a középsulihoz képest. Az összes tantárgyat más fogja nekünk tanítani, itt már kurzusok lesznek, nem pedig órák, mindig más teremben leszünk. Ez az élet sokkal nagyobb szabadságot ad nekünk, ugyanakkor sokkal több feladatot és felelősséget is ró ránk. Ezért fontos, hogy megfelelően felkészüljünk erre az időszakra.

Iskolaváltás: mi vár rád ősztől?
#iskola
2022.08.26.

Iskolaváltás: mi vár rád ősztől?

Soha nem könnyű iskolát váltani, hiszen egyik oldalon ott van a régi, jól megszokott iskolánk, a barátok, az ismert tanárok, és maga a légkör, amelyet nem nagyon szeretnénk elhagyni, a másikon pedig egy teljes ismeretlenség, ami könnyen bizonytalanná tehet bennünket. Akármennyire is rossz érzés, de az iskolaváltás sokszor szükséges, és hidd el, nem feltétlenül annyira ijesztő, mint először hiszed.

Melyek most a legelőnyösebb főiskolás, egyetemista diákszámlák?
#diákszámla
2022.08.22.

Melyek most a legelőnyösebb főiskolás, egyetemista diákszámlák?

A kezdő főiskolások, egyetemisták egyik nagy fejfájása lehet a nyár végén, hogy melyik diákszámlát válasszák. Szerencsére ezzel most nem kell sokat bajlódni, mert a pénzügyi termékválasztással foglalkozó BiztosDöntés.hu szakemberei segítenek a döntésben.

Az első önéletrajz megírása
#önéletrajz
2022.08.19.

Az első önéletrajz megírása

Manapság, ha munkát szeretnének találni, már a 16-17 éves kamaszoknak is kell önéletrajzot készíteni. De 17 évesen még nincs túl sok tapasztalatod, amiről képet adhatnál, igaz? Egy önéletrajz általában két oldal tele készségekkel, teljesítményekkel, előző munkahelyekkel, meg ilyesmikkel. Mit írhatnál bele 17 évesen, ha még sosem dolgoztál? Segítünk!

A pályakezdők leggyakoribb hibái
#pályakezdő
2022.07.27.

A pályakezdők leggyakoribb hibái

„Félre az útból, jövööööööök!” Aki első munkanapján ezzel a mottóval áll hozzá a munkához, az üdvrivalgás helyett negatív visszajelzéseket fog kapni – főleg, ha pályakezdő…

Állásinterjú: kényes kérdések
#állásinterjú
2022.07.20.

Állásinterjú: kényes kérdések

Ha az önéletrajzunkban valótlan dolgokat állítottunk, az állásinterjú könnyen olyan kínvallatássá válhat, amelyben csapdába esve teljesen betekeredünk a saját magunk szőtte ellentmondásaink hálójába.