Főoldal / SULI / A legjobb első diákmunkák tiniknek
  2020-06-10

A legjobb első diákmunkák tiniknek

Az első diákmunka ijesztő kalandnak tűnhet egy tini számára. Mivel elfoglaltak - tanítási időszakban iskolában vannak, tanulnak, és a barátaikkal lógnak - nehéz megfelelő diákmunkát találni. Sokan azt mondják, hogy nincs elég idejük munka után nézni, vagy nem is tudják, hogy mi érdekli őket.

- hirdetés -

Azonban számos olyan diákmunka létezik, ami kevés időt igényel a napirendedből, és ezek igazán egyszerű módjai a pénzszerzésnek. Ha tini vagy, és diákmunkát keresel, nézd meg néhány remek ötletünket!

Jól kijössz a gyerekekkel?

A legjobb első diákmunkák tiniknekA bébiszitterkedés az egyik legjobb diákmunka. Sok szülőnek van este programja, de félnek egyedül otthon hagyni a gyereküket. Ha úgy érzed, jól kijössz a kicsikkel, az ismerősök körében hirdesd meg magad, hátha lecsapnak az ajánlatodra.

A gyerekfelügyeletért órabért fizetnek, és ha kellőképp ügyes és szerencsés vagy, gyorsan elaltatod őket, így azzal töltöd a szülők hazaérkezéséig az időt, amivel akarod (pl. olvasás, nyelvtanulás stb). Ráadásul, ha a megbeszélt időnél tovább maradnak a szülők, általában extra díjat fizetnek! Csak akkor vállalj gyerekfelügyeletet, ha tudod, hogy hogyan bánj velük!

Kutyaimádóknak

Akár a külvárosban, akár városban, akár vidéken élsz, biztosan ismersz valakit, akinek van egy-két kutyája. A kutyasétáltatás könnyű és szórakoztató, szóval remek diákmunka tiniknek. Bár leginkább a tavaszi és a nyári hónapokban van rá igény, még mindig nagyon egyszerű módja a pénzkeresésnek és a testmozgásnak egyszerre. Persze gondolhatsz más kisállat gondozásra is, nem csak kutyákra, így még több lehetőséged lehet.

Helyi boltok

A kisebb zöldséges- és élelmiszerboltok mindig keresnek új, fiatal munkavállalókat, és hajlandóak diákmunkát is adni. Dolgozhatsz a pénztárnál, vagy feltöltheted a polcokat. Az üzletek általában rugalmas időbeosztást kínálnak, így könnyedén igazíthatod az iskolához és a barátaidhoz a munkaidődet. Még az is lehet, hogy együtt dolgozhatsz az egyik barátoddal a környékről vagy az iskolából!

Magánórák

Ha jó vagy a suliban és érdekel a tanítás, akkor tökéletes diákmunka lehet, ha magánórákat adsz. Segíthetsz a gyerekeknek a szomszédodban, vagy a fiatalabb gyerekeknek az iskoládból. Függetlenül attól, hogy matekból, természettudományi vagy humán tárgyakból vagy jobb, mindig lesznek olyanok, akik küzdenek az iskolában, és extra segítséget kérnek. A szülők hajlandóak fizetni érte, és biztos találtok egy olyan napot, amikor mind a ketten ráértek.

Éttermek

A felszolgálás és a leszedés az éttermekben és gyorsétkezdékben remek diákmunka a tiniknek. Örömmel adnak munkát diákoknak, és hajlandóak felkészíteni téged. Eleinte valószínűleg asztalokat fogsz leszedni, de nem szabad csüggedni! Könnyű feljebb kerülni a ranglétrán egy kis odaadással és türelemmel.

Fűnyírás

Egyszerű diákmunka a fűnyírás. Valószínűleg él a szomszédodban egy-két idősebb házaspár vagy egy elfoglalt család, akiknél nem jut idő a fűnyírásra. Ajánld fel, hogy lenyírod a füvet.

Nyári munkák

A nyári munkák mindig népszerűek a tinik körében, mert nincs ütközésben az iskolai tevékenységekkel. Sok helyen, mint például a nyári táborokban, a szabadidős parkokban, vagy a fürdőkben – ahol csak nyáron tartanak nyitva – alig várják a tiniket egy kis extra segítségként. A szünidő alatt vállalt munkák nagyszerű módjai a szakmagyakorlásnak és különböző munkák kipróbálásának is.

A diákmunka keresése elsőre nehéz lehet. Tovább nehezítheti a dolgot, hogy a munka köré kell építeni az életedet, és időt vesz el a barátaidtól. Ugyanakkor nagyszerű lehetőség is arra, hogy kipróbáld magad, tanulj és fejlődj!

Neked mik a tapasztalataid? Írd meg nekünk kommentben!

(KamaszPanasz - S.C., allwomenstalk)