Suli, munka, diákmunka

#Suli, munka #diákmunka

39 db cikk a témában

Hogyan találjuk meg az ideális diákmunka helyet?
#diákmunka
2024.03.27.

Hogyan találjuk meg az ideális diákmunka helyet?

Diákmunkát vállalni mindig izgalmas és tanulságos kihívás, ráadásul az anyagiakat tekintve is kifejezetten jól járhatunk. De hogyan is találjuk meg a számunkra ideális diákmunkát? Mi alapján válasszunk a cégek közül? Alábbi cikkünkben mutatjuk a legfontosabb tippeket a kereséshez! (x)

Állandó és szezonális diákmunka Budapest városában és környékén
#diákmunka
2024.01.22.

Állandó és szezonális diákmunka Budapest városában és környékén

Diákként épp elég elfoglaltságot ad a tanulmányi követelmények teljesítése, de mindenképp érdemes időt hagyni a kikapcsolódásra is. Ez utóbbi azonban jellemzően plusz költségekkel jár, melyet adott esetben akár saját magunk számára is előteremthetünk. (x)

Jövedelmező vakáció - diákmunka Budapest városában
#iskola
2023.06.27.

Jövedelmező vakáció - diákmunka Budapest városában

A diákság számára a nyári hónapok a tanszünetről és az önfeledt kikapcsolódásról szólnak. Ha valaki azonban hasznosabban töltené az idejét és ezzel némi pénzt is keresne, számos, kifejezetten diákok számára elérhető munkalehetőség is adódik a fővárosban és környékén. (x)

Keress nyári munkát!
#nyári munka
2023.06.14.

Keress nyári munkát!

Fontos, hogy már kamaszkorban tisztában légy azzal, hogy munkád értéke a pénz: abban mérik teljesítményedet. Az a pénz, amit te keresel, teljesen más érzéssel tölt el, mint az, amit szüleidtől kapsz a szünidőre. Dobd hát be magadat egy kis nyári munkára, és meglátod, nem csak pénzed gyarapszik, hanem az önértékelésed is.

Hogyan szerezhetsz pénzt nyáron?
#pénzkeresés
2023.06.05.

Hogyan szerezhetsz pénzt nyáron?

Ha iskolaidőben ajánlott volt megegyezni a szüleiddel abban, hogy zsebpénzt kapj, mert ezer apró dologra kellett a pénz, akkor nyáron szinte kötelező valami pénzforrás után nézned. Miért? Mert manapság már szórakozni sem olcsó mulatság - márpedig a nyár tele van szórakozási lehetőséggel. Himer Csilla pénzpedagógus pénzszerző tippjei következnek.

Nyári munkán gondolkozol?
#diákmunka
2023.05.25.

Nyári munkán gondolkozol?

Hamarosan el kell kezdened a keresgélést. Végezz kutatást, és jelentkezz több helyre is. Lássuk, milyen szempontokat kell figyelembe venned!

5 fontos szempont, amit diákmunkásként figyelembe kell venned
#diákmunka
2023.05.17.

5 fontos szempont, amit diákmunkásként figyelembe kell venned

Tudtad, hogy a nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőtteknek számítanak? A diákmunkával szerzett jövedelem is adóköteles! A személyi jövedelemadó mértéke tizenöt százalék, amelyet a munkaadó adóelőlegként von le a bruttó bérből - figyelmezteti a munkavállaláson gondolkodó fiatalokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Zsebpénztervezés - avagy a pénzügyi tudatosság
#zsebpénz
2023.02.09.

Zsebpénztervezés - avagy a pénzügyi tudatosság

Manapság a legtöbb kamasz kap valamilyen formában zsebpénzt a szüleitől. Ennek mértéke és formája teljesen eltérő lehet, hiszen a szülők pénzügyi tudása, avagy tudatossága, foglalkozása és életkörülménye teljesen eltérő lehet. Így tehát ne hasonlítsd saját pénzügyi helyzetedet a többiekéhez! Ne szomorodj el, ha egy osztálytársad többet kap, és legfőképp ne piszkáld, ha kevesebbet, mint te.

Hogyan keress pénzt online?
#pénz
2022.11.21.

Hogyan keress pénzt online?

Egy kis plusz pénzre van szükséged, de a tanulás mellett nem jut időd egy normális munkára? Nos, a legjobb megoldás, ha kipróbálod az egyik internetes pénzkeresési lehetőséget az alábbiak közül.

A legjobb első diákmunkák tiniknek
#diákmunka
2022.09.18.

A legjobb első diákmunkák tiniknek

Az első diákmunka ijesztő kalandnak tűnhet egy tini számára. Mivel elfoglaltak - tanítási időszakban iskolában vannak, tanulnak, és a barátaikkal lógnak - nehéz megfelelő diákmunkát találni. Sokan azt mondják, hogy nincs elég idejük munka után nézni, vagy nem is tudják, hogy mi érdekli őket.

Az első önéletrajz megírása
#önéletrajz
2022.08.19.

Az első önéletrajz megírása

Manapság, ha munkát szeretnének találni, már a 16-17 éves kamaszoknak is kell önéletrajzot készíteni. De 17 évesen még nincs túl sok tapasztalatod, amiről képet adhatnál, igaz? Egy önéletrajz általában két oldal tele készségekkel, teljesítményekkel, előző munkahelyekkel, meg ilyesmikkel. Mit írhatnál bele 17 évesen, ha még sosem dolgoztál? Segítünk!

Tudatos karriertervezés diákként
#karrier
2022.03.28.

Tudatos karriertervezés diákként

Elmúltál már 15 éves és szeretnél pénzt keresni? Esetleg már van elképzelésed a jövőbeli szakmádról, de szeretnéd kipróbálni, hogy tényleg testhezálló-e az adott hivatás? A diákmunka szuper megoldás lehet, hisz a nyári szünidőt tapasztalatszerzésre használhatod, mialatt a célodnak megfelelően pénzt is gyűjthetsz. Ha még sosem dolgoztál, és jól jönne néhány tipp, cikkünk hasznos lehet számodra.

#y generáció
2021.11.03.

Hogyan működik az y generáció?

Először is, volt a népességrobbanás. Aztán az x generáció, majd az y. Ez utóbbi demográfiai meghatározás az 1978-1989 között születetteket jelenti, de sokszor utalnak ezzel az 1977 és 2000 között világra jött emberekre is.

#diákmunka
2019.05.24.

Diákmunkát vállalnál a nyáron? Így készülj fel!

Jól jönne egy kis extra zsebpénz vagy egy új laptopra gyűjtenél? Esetleg gyakorolnád a nyelvet vagy munkatapasztalatot szereznél? Mindegyik egyszerűen megoldható némi nyári diákmunkával. Ha még soha nem próbáltad, akkor nehéz lehet elindulni, de most mindent megmutatunk és elmagyarázunk neked, hogy magabiztosan foghass bele!

#vakáció
2017.06.16.

Véget ért a tanév, elkezdődött a vakáció

Kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1,2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék.