pénz
#Suli, munka

Hogyan keress pénzt online?

2022.11.21.
3 perces olvasási idő

Egy kis plusz pénzre van szükséged, de a tanulás mellett nem jut időd egy normális munkára? Nos, a legjobb megoldás, ha kipróbálod az egyik internetes pénzkeresési lehetőséget az alábbiak közül.

Adj el kérdőíveket

A hallgatók rengeteg időt fordítanak kutatómunkára és kérdőívek készítésére, de a legtöbben nem is tudják, hogy pénzt is kereshetnek vele. Az ezzel foglalkozó oldalak bizonyos nézettség után előre meghatározott pénzösszeget adnak a munkádért. Azonban figyelj arra, hogy törvényes céget válassz, és kerüld az olyan oldalakat, amik a te munkádat tovább adják más hallgatóknak.

Szabadúszó írás

Számos oldal létezik, amelynek segítségével elkezdhetsz szabadúszó íróként munkálkodni. Ez azt jelenti, hogy fizetést kapsz azért, hogy olyasmiről írsz, amit vagy szeretsz, vagy jól ismersz. Akár a kedvenc oldaladat vagy blogodat is felkeresheted és megkérdezheted, hogy dolgozhatsz-e náluk szabadúszó íróként. Általában először egy próbaanyagot kell küldened nekik.

Hogyan keress pénzt online?

Keress pénzt videójátékkal

Ha szereted a netes játékokat és gyorsan tovább tudsz jutni a szinteken, akkor kereshetsz pénzt ezzel is. Talán nem tudtál róla, de még ezért is lehet fizetést kapni. Sőt, egy egész sor weboldal foglalkozik hasonló dolgokkal.

Árulj online

Mindenkinek vannak olyan holmijai, amire nincs szüksége. Szóval ahelyett, hogy a kukába dobnád, inkább add el! Kreatív vagy? Készíts ékszert, játékot vagy bármi mást és tedd pénzzé alkotásaidat! Így nemcsak pénzhez juthatsz, de kevesebb fölösleges lomod is lesz tőle. Ráadásul nem kell folyton a gép előtt ülnöd, csak szimplán meghirdeted, és kész.

Ügyfélszolgálat

Manapság egyre több cég intézi az ügyfélszolgálatot online. Ez folyhat e-mailben vagy élő online beszélgetésekben. Gondolj csak azokra az esetekre, amikor te kerestél fel egy ügyfélszolgálati linket. Most pedig képzeld el, milyen lenne, ha te lennél az a személy, aki válaszolgat a kérdésekre. Miért is ne próbálnád ki?

Online oktatás

Manapság egyre több oldalon elérhető az online oktatás. A legtöbb ilyen oldalon először tesztelnek az adott területen, hogy megtudják, alkalmas lennél-e mások oktatására. Az egyetlen hátulütője ennek a munkának az, hogy bizonyos időpontokban kötelező netközelben lenned. Lehet, hogy összeegyeztethető lesz az órarendeddel, de ezt semmi sem garantálja.

Gépelés

Ez a munka gyorsgépelőknek ajánlott, hiszen nem egyszerű feladat hallgatni egy felvételt vagy nézni egy videót, és közben begépelni a szöveget. Ilyen munkát nem túl nehéz találni: egy gyors netes keresés, és máris egy halom weboldalt találsz, amiken ilyen átírásra váró felvételeket tesznek közzé. Ezek között soknál van időkorlát, például egy kétórás felvételt kérnek begépelni egy napon belül.

Kisebb munkák

Ezek olyan, általában interneten elvégzendő és minimális szaktudást igénylő munkák, amelyek együtt egy nagyobb projektet alkotnak. Az ezzel foglalkozó oldalak fizetésért cserébe gyors és könnyű online feladatokat kínálnak. Valójában nem sok pénzről van szó, de ezek a munkák tényleg olyan egyszerűek és gyorsan megcsinálhatóak, hogy hamar összejön egy nagyobb összeg is. Ezek feladatok általában csak annyit foglalnak magukban, hogy például le kell tölteni egy szoftvert vagy regisztrálni egy oldalon. Nem csoda hát, hogy egy ilyen kis feladatért nem kapsz sok pénzt. De vigyázz, csak legális, megbízható oldal ajánlatát fogadd el!

Design készítés helyi vállalkozásoknak

Nézz szét a környékeden és ha értesz a grafikákhoz,akkor ajánld fel a felkeresett cégeknek, hogy elkészíted a weboldalukat, vagy legalábbis az ahhoz illő designt. Akkor sem kell kétségbeesned, ha még nincs szakmai tapasztalatod - rengeteg egyszerű program létezik, amelyek kezelését könnyen elsajátíthatsz, “csak” a kreativitásodat kell jól kiaknáznod.

Korrektúrázás

Ha jó a helyesírásod, imádsz és tudsz is szöveget szerkeszteni – akkor ez a munka neked való. Amíg léteznek írott szövegek, addig erre a tudásra is szükség lesz. A korrektúrázás egy jól fizető munka, aminek az a legnagyobb előnye, hogy bárhonnan végezhető. Otthon, utazás közben, az ebédszünetben bárhol és bármikor tudsz dolgozni, így lényegében teljesen magad diktálod a tempót.

Válj instagram influencerré

Sok nagyobb cég és kisebb vállalkozás is keres influencereket, - azaz véleményvezéreket - akik pénzért reklámozzák a terméküket, és arra bíztatják a követőiket, hogy ők is vásárolják meg ezeket. Ahhoz, hogy influencer lehess, előbb ismertté kell tenned az oldaladat, ami az Instagramon több tízezer követőt jelent.

Dolgozz fordítóként

Ha több nyelvet és jól beszélsz, akkor nyert ügyed van: a tudásodat kamatoztatni lehet. Nagyon könnyen el tudsz helyezkedni német vagy egy francia fordítóként - hirdetések tucatjai közt válogathatsz. Az interneten számos platform is lehetőséget ad, érdemes felkeresned az Upwork, a Gengo, a ProTranslating és az Unbabel oldalak valamelyikét. Minél több nyelven tudsz és minél jobban beszéled azokat, annál könnyebben találsz munkát és a fizetésed is annál nagyobb lehet.

Készíts CV-ket pénzért

Az álláskeresők legfontosabb dokumentuma az önéletrajz. Ennek ellenére nem mindenki veszi a fáradtságot, hogy azt pontosan és hatékonyan készítse el. Te segíthetsz nekik a probléma megoldásában, miközben pénzt is kereshetsz vele.

Fényképezés - pénzkeresés gyorsan kockázat nélkül

Szeretsz és tudsz is fotózni? Jó szemed van a különleges pillanatok megragadásához? Akkor miért nem adod el a fotókat az interneten? Napjainkban már számos olyan platform létezik, ahova fel lehet tölteni és értékesíteni lehet ezeket.

Programozás

Számítógépes zseniként tartanak számon, mert annyira jól megy a programozás? Akkor itt az ideje, hogy ezt pénzügyileg is kamatoztasd! Napjainkban a programozók nagyon keresettek, főként az Android és iOS alkalmazások iránt nagy az érdeklődés, emiatt előnyben vannak azok, akik telefonos applikációkat készítenek.

Mindenképpen érdemes kipróbálnod valamelyik online munka lehetőséget, hiszen sosem árthat a plusz pénzbevétel. Persze fontos, hogy mindig nézz utána a weboldalnak, nehogy átverjenek!

(KamaszPanasz - B.Zs.)