DIY
#Ezt látnod kell

4 filléres DIY ötlet a sulikezdéshez

2022.09.03.
2 perces olvasási idő

Itt a tanévkezdés, szóval éppen időben vagyunk, hogy elkészítsünk néhány tanulást könnyítő felszerelést saját kezűleg. 4 elképesztően egyszerű és mutatós tippünk van számodra!

Nincs jobb, mint egy kreatív délután, amikor saját készítésű tárgyakkal bíbelődhetsz. Nem kell óriási kézügyesség egyikhez sem, de mennyivel jobb érzés lesz szeptemberben az egyedi tanszereiddel villogni a többiek előtt. Garantáltan nem lesz ugyanilyen cucca senkinek. :) Ja, és még a mindennapjaidat is megkönnyíthetik ezek a kiegészítők. Lássunk is hozzá!

1. Egyszerű tolltartó filcből

A filclap egy nagyon sokoldalúan felhasználható alapanyag, ami már minden papír-írószer boltban kapható, ráadásul nagyon olcsó. Ehhez a kreatív írószertartóhoz nem is lesz másra szükséged, mint egy darab filclapra, egy 20-30 cm hosszú szalagra, egy vonalzóra és egy szikére. Így készül:

DIY sulikezdés

2. Mókás könyvjelzők

Gemkapocs szinte minden íróasztal fiókjában található, alapvető eszköz az irodában és a tanulást is megkönnyíti. Segítségével könnyen rendszerezheted az irataidat vagy jegyzeteidet. Mi most egy másik felhasználási módot mutatunk, ami nem csak egyszerű, de nagyon aranyos is. Készíts belőle könyvjelzőt! Tulajdonképpen bármit ragaszhatsz a kapcsok tetejére, ami neked tetszik. Mi ezt az igen olcsó válozatot választottuk, amihez fonalra, ragasztóra és néhány műanyag szemre lesz szükség (kreatív boltokban megtalálod mindet). Használhatod a mindennapokban a tankönyvek jelölésére vagy a kötelező olvasmányokhoz is.

Könyvjelző

3. Tedd átláthatóvá a jegyzeteidet

Tudtad, hogy egy jó jegyzet aranyat ér a tanulásnál? És azt, hogy a színeknek és a vizuális ingereknek óriási hjelentőségük van a memorizálási folyamatokban? Nos, ezt a két fontos tényezőt ötvözi a következő ötletünk, aminél nem igazán létezik költséghatékonyabb tanulást segítő megoldás.

Egy csomagnyi (különféle színekből álló) szövegkiemelőre lesz szükséged, valamint ragasztóstiftre és papírlapra. Az ötlet lényege, hogy a sulikezdésnél felcímkézed a különböző színű szövegkiemelőket, amikkel év közben világosan el tudod különíteni az egyes témákat egymástól. Például használd a sárga színt angol órán az új szavak jelölésére, a rózsaszínűt a fontos idézetek kiemelésére, a zöldet pedig a híres emberekhez kapcsolódó feljegyzéseknél. Így a jegyzeteidben mindig tudni fogod, hogy mit hol keress, ami jelentős segítség lesz, ha csak gyorsan át szeretnéd ismételni a tanultakat egy dolgozat előtt.

Szövegkiemelő

4. Látványos emlékeztető az íróasztalod fölé

Folyton elfelejted, hogy mikor lesz dolgozat? Gyakran megesik, hogy a délutáni szakkörre is elfelejtesz bemenni? Sebaj, ezzel az emlékeztetővel garantáltan nem maradsz le semmiről. Vegyél egy csomag fából készült csipeszt (100 Ft-os boltban néhány száz forintért kapható), 5 különböző színű festéket (akril), egy csomag zsineget és színes papírt. A dolog lényege annyi, hogy a hét öt napjára lesz egy-egy, különböző árnyalatú csipeszed, amire kifüggesztheted, hogy milyen fontos esemény lesz az adott napon. Ha feledékeny vagy, jó ötlet a hétvégén átgondolni, hogy mi vár rád a következő héten, és minden fontos eseményt felírni az emlékeztetők közé. Mit szólsz?

Látványos emlékeztető

Nyugis tanévkezdést kívánunk! :)

(KamaszPanasz, Forrás: Pinterest)