cserediák
#Suli, munka

7 ok, amiért jó cserediáknak lenni

2020.03.25.
1 perces olvasási idő

Ha lehetőséged van egy cserediák-programban részt venni, semmiképpen ne hagyd ki! Íme, 7 ok, amiért érdemes részt venni egy ilyen kalandban.

Fogadó család

Mire vége lesz a programnak, őket is a családod részének fogod érezni. Remek lehetőség látni azt is, hogyan élnek mások és megismerheted az országukat a saját szemszögükből. Miközben velük élsz, megtanulod szeretni a kultúrájukat.

Nyelv

Cserediák utazikMég ha nem is beszéled a választott ország nyelvét magas fokon, ne aggódj. Ha nem próbálod meg, sohasem tudhatod, mire vagy képes. Miközben külföldön vagy a nyelvtudásod garantáltan fejlődni fog. Ne feledd, ha nem tudsz valamit, mindig megkérdezheted a jelentését, de meg leszel lepődve, mennyi mindent megértesz majd.

Helyi látványosságok

A helyiek mindig ismerik a legjobb látnivalókat. A fogadó családoddal akár olyan helyekre is elmehettek, amik számukra jól ismert, de te még soha nem is hallottál róla. Rengeteg olyan dolgot láthatsz így, amiket egy turistakönyvben sem találnál meg.

Emberek

Mikor utazol, új emberekkel találkozol. Mikor cserediák vagy, új kultúrákból származó emberekkel kerülsz kapcsolatba. Remek lehet veled egykorú emberekkel beszélgetni, és így akár olyan kapcsolatokat is köthetsz, amik egy életre szólnak.

Megváltoztatja az életed

A külföldön töltött idő alatt el kell fogadnod egy másik kultúrát, és a nyelvi tudásodat is próba elé teszed. Valószínűleg ez lesz az első alkalom, amikor egy idegen országban leszel a családod nélkül. Ettől sokkal önállóbbá válsz majd, és új tapasztalatokat is szerzel.

Tanulás külföldön - Életre szóló élménnyel gazdagodhatsz
Mindig is arról álmodoztál, hogy menő helyeken sok érdekes embert ismersz meg, miközben egy, vagy akár két idegen nyelvet is tanulsz? Nem számít, hogy melyik országban élsz, elrepülhetsz Venezuelától kezdve Japánon át Ghánáig, mindenhova. Tovább a cikkhez

Pénz

Aggódhatsz a költségek miatt, ez érthető. Számos program létezik, keresgélj, és találd meg a számodra legmegfelelőbbet! A legtöbb esetben a családodnak is fogadnia kell egy cserediákot, amíg távol vagy. A fogadó család köteles gondoskodni az ellátásodról, és ugyanezt kell kapnod neked is.

Élmény

Az egész egy óriási élmény: elutazni egy másik országba, egy másik családnál lakni és önállóvá válni. Ha szerencséd van, a fogadó családban lesz valaki, akivel megegyezik az érdeklődési körötök is. És ha ez nem is jön össze, akkor is rengeteg új élménnyel gazdagodsz majd.

(KamaszPanasz - Gy.Z.)