Suli, munka, nyelvtanulás

#Suli, munka #nyelvtanulás

24 db cikk a témában

#nyelvtanulás
2022.02.22.

10 tipp a hatékony nyelvtanuláshoz

Ahogy azt már ezerszer hallhattuk, úgy a legegyszerűbb elsajátítani egy nyelvet, ha teljesen elmerülsz benne és szinte körülvesz téged. De nézzünk kicsit más módszereket. A következőkben a nyelvtanulás 10 legjobb útjáról olvashattok.

#nyelvtanulás
2020.10.11.

6 tipp a sikeres, önálló nyelvtanuláshoz

Állítólag egy idegen nyelv elsajátítása az egyik leghatásosabb módja annak, hogy fiatalon tartsd az elméd. Emellett persze számos oka lehet, hogy valaki belevág, és sokan kedvtelésből, autodidakta módon ismerkednek meg egy újabb szakterülettel. Íme, néhány tipp, hogy neked is minél könnyebben menjen az idegen nyelvek elsajátítása! (x)

#cserediák
2020.03.25.

7 ok, amiért jó cserediáknak lenni

Ha lehetőséged van egy cserediák-programban részt venni, semmiképpen ne hagyd ki! Íme, 7 ok, amiért érdemes részt venni egy ilyen kalandban.

#nyelvtanulás
2017.06.09.

Nyelvtanulási tippeket ad tini szerkesztőnk

Reschofsky Panni tini szerkesztőnk a SzakmaSztár fesztiválra készített előadását olvashatjátok. Melyben kitér a nyelvtanulás fontosságára és néhány igazán hasznos tippet ad, hogy hogyan is fogjatok hozzá egy nyelv elsajátításához.

#nyelv
2016.10.21.

Tanulj nyelvet gyorsan!

Ha eddig úgy gondoltad, hogy nyelveket tanulni hosszú és fáradságos munka, és emiatt mindig csak halogattad a nyelvtanulást, akkor a következő tippektől majd biztosan megjön a kedved hozzá!

#nyelvtanulás
2015.12.10.

Továbbra is tarol az angol nyelv

Biztosan tartja első helyét az angol. Az Oktatási Hivatal adatai alapján az általános és középiskolás diákok kétharmada angol nyelvet tanul, azaz többen, mint az összes többi nyelvet együttvéve.

#egyetem
2015.11.21.

Mit tegyél, ha külföldön szeretnél tanulni?

Ha éppen a gimnázium utolsó évében jársz, akkor hamarosan el kell kezdened gondolkodnod azon, hogy melyik egyetemen tanulsz tovább. Mit kell tenned, ha külföldi egyetemen töröd a fejed? Cikkünk segít eligazodni.

#ösztöndíj
2014.08.27.

Tanulj külföldön: nyár vége

Vége az érettséginek és már szinte mindenki tudja, hogy mennyi pontot szerzett és hogy melyik egyetemen vagy főiskolán folytatja a tanulmányait.

#egyetem
2013.10.31.

Tanulj külföldön: a felkészülés

Az őszi szünet egy kis felüdülést tartogat azoknak, akik az érettségi évében járnak. Rengeteg a teendő ilyenkor, hiszen nem csak a szalagtűző körüli stressz nehezíti meg a végzősök dolgát, hanem a továbbtanulás kérdése is nagy fejtörést okozhat.

#egyetem
2013.10.26.

Hogyan tanulj külföldön?

Az előző cikkben fejtegettük, hogy mi alapján válassz egyetemet és szakot külföldön. Hamarosan közeleg a döntési határidő, így eljött az idő, hogy elkezdj a jelentkezésen gondolkodni.

#nyelv
2013.06.28.

Hogyan tanulhatsz angolul ingyen?

Nem feltétlenül kell pénzt kiadnod egy-egy nyelvi kurzusért, az interneten ma már számos oldal kínál ingyenes nyelvórákat. Játszva is fejlesztheted a nyelvtudásod. Összeszedtük a legnépszerűbb oldalak listáját.

#nyelvtanulás
2013.03.13.

Nyelvtanulás - Egyénileg vagy csoportosan?

Vajon létezik ideális nyelvtanulási forma? A válasz egyszerű: létezik, de egyéntől függ, hogy kinek melyiket ajánlják - mondja nyelvi szakértőnk, aki most összeszedte, hogy milyen körülményeket mérlegelve hozhatunk jó eséllyel olyan döntést, amellyel nem foghatunk mellé.