#Suli, munka #nyelvtanulás

29 db cikk a témában

#nyelvtanulás
2022.02.22.

10 tipp a hatékony nyelvtanuláshoz

Ahogy azt már ezerszer hallhattuk, úgy a legegyszerűbb elsajátítani egy nyelvet, ha teljesen elmerülsz benne és szinte körülvesz téged. De nézzünk kicsit más módszereket. A következőkben a nyelvtanulás 10 legjobb útjáról olvashattok.

Alattomos ellenségünk a halogatás
#halogat
2021.12.28.

Alattomos ellenségünk a halogatás

Észre sem vesszük, hogyan morzsolódik az idő, hogyan telnek el a percek, órák anélkül, hogy elvégeznénk a feladatunkat. Sőt mi több: anélkül telnek a percek, hogy nekikezdenénk a feladatunknak. Miért? És hogyan tudjuk a halogatás csapdáit kikerülni?

Tippek a vizsgák előtti idegesség leküzdéséhez
#idegesség
2021.12.20.

Tippek a vizsgák előtti idegesség leküzdéséhez

Talán nem vigasztal, de jó, ha tudod, mindenki feszültté válik számonkérések előtt, kivétel nélkül. A különbség abban keresendő, hogy ki hogyan tudja kezelni ezeket a kellemetlen érzéseket. Tanácstalannak érzed magad? Nem tudod, hogy hogyan tudnád leküzdeni a vizsgák előtt rád törő elviselhetetlen idegességet? Segítünk.

Hogyan derítsd ki, mit akarsz az életedtől?
#cél
2021.12.06.

Hogyan derítsd ki, mit akarsz az életedtől?

Ki akarod deríteni, hogy mi is az, amire az életben leginkább vágysz? Nem tudod, hogy mit kezdj az életeddel? Sokan élik úgy az életüket, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit is akarnak, mivel eddig a szüleik mindig megmondták nekik, hogy milyen döntéseket hozzanak.

#nyelvtanulás
2020.10.11.

6 tipp a sikeres, önálló nyelvtanuláshoz

Állítólag egy idegen nyelv elsajátítása az egyik leghatásosabb módja annak, hogy fiatalon tartsd az elméd. Emellett persze számos oka lehet, hogy valaki belevág, és sokan kedvtelésből, autodidakta módon ismerkednek meg egy újabb szakterülettel. Íme, néhány tipp, hogy neked is minél könnyebben menjen az idegen nyelvek elsajátítása! (x)

#cserediák
2020.03.25.

7 ok, amiért jó cserediáknak lenni

Ha lehetőséged van egy cserediák-programban részt venni, semmiképpen ne hagyd ki! Íme, 7 ok, amiért érdemes részt venni egy ilyen kalandban.

#nyelvtanulás
2017.06.09.

Nyelvtanulási tippeket ad tini szerkesztőnk

Reschofsky Panni tini szerkesztőnk a SzakmaSztár fesztiválra készített előadását olvashatjátok. Melyben kitér a nyelvtanulás fontosságára és néhány igazán hasznos tippet ad, hogy hogyan is fogjatok hozzá egy nyelv elsajátításához.

#nyelv
2016.10.21.

Tanulj nyelvet gyorsan!

Ha eddig úgy gondoltad, hogy nyelveket tanulni hosszú és fáradságos munka, és emiatt mindig csak halogattad a nyelvtanulást, akkor a következő tippektől majd biztosan megjön a kedved hozzá!

#nyelvtanulás
2015.12.10.

Továbbra is tarol az angol nyelv

Biztosan tartja első helyét az angol. Az Oktatási Hivatal adatai alapján az általános és középiskolás diákok kétharmada angol nyelvet tanul, azaz többen, mint az összes többi nyelvet együttvéve.

#egyetem
2015.11.21.

Mit tegyél, ha külföldön szeretnél tanulni?

Ha éppen a gimnázium utolsó évében jársz, akkor hamarosan el kell kezdened gondolkodnod azon, hogy melyik egyetemen tanulsz tovább. Mit kell tenned, ha külföldi egyetemen töröd a fejed? Cikkünk segít eligazodni.

#ösztöndíj
2014.08.27.

Tanulj külföldön: nyár vége

Vége az érettséginek és már szinte mindenki tudja, hogy mennyi pontot szerzett és hogy melyik egyetemen vagy főiskolán folytatja a tanulmányait.

#ösztöndíj
2014.01.03.

Külföldi ösztöndíjak januárban és februárban

Külföldön tanulnál, kutatnál, vagy kipróbálnád magad egy angliai vagy franciaországi munkahelyen? Melyek azok az ösztöndíjak, amelyekkel külföldi teljes és részképzésre, szakmai gyakorlatra és tanulmányútra pályázhatsz az év első két hónapjában.