nyelv
#Suli, munka

Hogyan tanulhatsz angolul ingyen?

2013.06.28.
1 perces olvasási idő

Nem feltétlenül kell pénzt kiadnod egy-egy nyelvi kurzusért, az interneten ma már számos oldal kínál ingyenes nyelvórákat. Játszva is fejlesztheted a nyelvtudásod. Összeszedtük a legnépszerűbb oldalak listáját.

Sounds English

Öt nyelvi szinten gyakoroltatja a hallás utáni szövegértést a Ingyen is tanulhatsz angolulSoundsEnglish.com oldal, amely azt ígéri, hogy a nyelvtani tudást, a szókincset és a kiejtést is csiszolni lehet a feladatok megoldásával. Egy szöveg vagy egy ismert dal meghallgatása után hiányos mondatokat kell kiegészíteni, válaszolni kell a feltett kérdésekre, vagy el kell dönteni, igazak-e az állítások. YouTube-videók színesítik a feladatsorokat, amelyekhez szintén tartoznak tesztkérdések.

Talk English

A TalkEnglish.com oldalon kiválaszthatod, milyen céllal szeretnéd fejleszteni a tudásod: utazáshoz kell az angol, üzleti szókincsre vágysz, vagy inkább az általános témák érdekelnek. Számos mintapárbeszédet találsz az oldalakon, a mondatokra kattintva pedig meg is hallgathatod a helyes kiejtést. A bal oldali menüsorban nyelvtani összefoglalót is találsz.

Learn English Online

Most kezdenéd az angoltanulást, vagy szükséged van egy részletes összefoglalóra? A Learn-English-Online.org oldal olyan, mint egy tankönyv, vagyis leckékre bontva ismerkedhetsz a nyelvvel.

1-Language

Hasonló elven működik a 1-language.com oldal, amellyel szintén leckéről leckére sajátíthatod el a szabályokat és szavakat. Ezeket a kurzusokat nemcsak kezdőknek, hanem haladóknak is ajánljuk. Az oldal egyelőre részletes nyelvtani magyarázatokat kínál, táblázatokkal és példákkal, de azt ígérik, nemsokára elkészülnek az ellenőrző feladatok is.

Free English Study

Hallgatás, beszéd, szövegértés, szövegalkotás és nyelvtan – mindenféle feladattal találkozhatsz a Free-English-Study.com oldalon. A tesztek kitöltése után azt is megnézheted, jól dolgoztál-e.

(Eduline)