nyelvtanulás
#Suli, munka

Továbbra is tarol az angol nyelv

2015.12.10.
1 perces olvasási idő

Biztosan tartja első helyét az angol. Az Oktatási Hivatal adatai alapján az általános és középiskolás diákok kétharmada angol nyelvet tanul, azaz többen, mint az összes többi nyelvet együttvéve.

Háromból kettő diák angolt tanul

Az Oktatási Hivatal 2014-15-ös tanévre vonatkozó adatai alapján Magyarországon 25 idegen nyelvet tanítanak az általános és középiskolákban, amelyek közül az angol az első számú választás a diákok számára. A tanulók 66,7%-a angol nyelvet tanul, míg a második helyen a német, ezt követően pedig a francia, a spanyol és az olasz nyelv áll.

„Biztosan vezeti első helyét az angol, ez a leggyakrabban választott és legfontosabb nyelv a diákok számára, hiszen az általános iskolákban és középiskolákban háromból két tanuló ezt választja. Többen tanulnak angolt, mint az összes többi nyelvet együttvéve” - tájékoztatott Pomázi Gyöngyi, az Akadémiai Kiadó szerkesztőségvezetője.

angol

Az általános iskolákban még magasabb ez az arány, ott a tanulók közel háromnegyede tanul angolul, míg minden negyedik diák a németet választja.

Keleten népszerűbb az angol

Területileg igen nagy eltérés mutatkozik az ország megyéi, régiói között. Míg az ország keleti részében az általános és középiskolai tanulók több mint kétharmada választja idegen nyelvnek az angolt, addig a nyugati határszélen ez az arány akár 50% alá is süllyedhet.

nyelv

(WellPR)