érettségi
#Suli, munka

Idegen nyelvek az érettségi vizsgán

2012.04.24.
1 perces olvasási idő

Most már annyira kevés a felkészülési időd, hogy tudnod kell, hol tartasz a vizsgaanyag elsajátításában. Tarts próbaérettségit, és tudd meg, hogy mennyire ismered az angol, a német, a spanyol, a francia vagy a latin nyelvet!

Idegen nyelvből kötelező érettségi vizsgát tenned. A sikeres vizsga feltétele, hogy napi szinten foglalkozz az általad választott nyelvvel, és ismerd a vizsgán előforduló feladattípusokat. Ezen az oldalon figyelmedbe ajánljuk az előző évi és a 2010-es érettségi feladatsorokat. Akár egyedül, akár szintén érettségire készülő barátokkal tarthatsz egy próbaérettségit. Mindenképp érdemes lenne időt szánnod a tavalyi vizsgafeladatok elvégzésére, mert így letesztelheted, hogy a rendelkezésedre álló idő és az aktuális nyelvtudásod mire elég.

Bármelyik nyelvből vizsgázol, szövegértési feladatokra fel kell készülnöd, olvasott és hallott szöveg kapcsán egyaránt. Felmérik a nyelvhelyességi tudásodat, valamint az íráskészségedet (kivétel a latin érettségi vizsga). Ha megoldod az elmúlt időszak nyelvi érettségi feladatsorát, ízelítőt kaphatsz abból, hogy mi vár rád a vizsgán. A próbaérettségi értékelése segít a hiányosságaid pótlásában, hogy felkészültebb és magabiztosabb legyél.

Az idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák időpontjai 2012-ben:

Angol nyelv május 10. (8:00)
Német nyelv május 11. (8:00)
Latin nyelv május 14. (14:00)
Spanyol nyelv május 18. (8:00)
Francia nyelv május 22. (8:00)
Olasz nyelv május 23. (8:00)
Orosz, román, beás, lovári, horvát, szerb, szlovák, újgörög, bolgár, lengyel és ukrán nyelv május 24. (8:00)

(KamaszPanasz)