Suli, munka, érettségi

#Suli, munka #érettségi

101 db cikk a témában

Hogy aludj jól vizsgák előtt?
#vizsga
2024.04.24.

Hogy aludj jól vizsgák előtt?

Vizsgák, dolgozatok előtt mindig elhangzik: aludd ki magad, egyél rendesen. Ám amikor az ember gyomrát elszorítja a félelem, és ugyanezen okokból aludni sem bír, hiszen az agya csak a vizsgán kattog, az alvás nem is olyan egyszerű.

Mi a teendő, ha nem vettek fel?
#egyetemi felvételi
2023.07.24.

Mi a teendő, ha nem vettek fel?

A többhónapos hajtás után mindenki örül, amikor a végén fellélegezhet egy kicsit, és azt mondhatja: végre vége van. Igen ám, de mi történik, ha nem vettek fel oda, ahova szeretted volna?

5 dolog, amit ne csinálj érettségin
#érettségi
2023.05.15.

5 dolog, amit ne csinálj érettségin

Elkésni, puskázni, félvállról venni az egészet? Egyiket sem érdemes - az érettségi fontos záróvizsgája a középiskolának. Szerezzetek minél több pontot, hogy jó esélyekkel induljatok az egyetemi-főiskolai felvételin - olvasható az eduline.hu-n.

10 tipp, hogy legyőzd az érettségi előtti stresszt
#érettségi
2023.04.30.

10 tipp, hogy legyőzd az érettségi előtti stresszt

Hamarosan itt az érettségi ideje és teljes mértékben érhető, ha izgulsz a vizsgák miatt. A megfelelő és idejében elkezdett készülődés elengedhetetlen, azonban van számodra néhány hasznos tanácsunk, ami segítségedre lehet.

Így győzd le az izgulást az érettségi miatt
#érettségi
2023.04.12.

Így győzd le az izgulást az érettségi miatt

Az érettségi az első olyan nagyobb megmérettetés, amivel a tanárok már 9. óta ijesztgetnek. Ha egyébként is izgulós vagy, akkor ideje, hogy kezedbe vedd az irányítást!

Érettségi túlélő kalauz: a szóbeli vizsgák
#érettségi
2022.06.06.

Érettségi túlélő kalauz: a szóbeli vizsgák

Már jócskán benne vagyunk az érettségi időszakban: gőzerővel kell készülni a szóbeli vizsgákra. Hogyan fogj hozzá, milyen szempontokat tarts szem előtt? Tanácsok a szóbeli érettségire való készüléshez.

#érettségi
2021.04.05.

Készülj az érettségire a KamaszPanasszal!

Elkezdted a tanulást az érettségire, de nehézségeid adódtak a felkészülésben? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Olvasgasd cikkeinket, és hagyd, hogy megkönnyítsük a felkészülésedet! Tanulási tippek otthoni felkészüléshez, házi dolgozat írásához, érettségihez, külföldi tanuláshoz.

#érettségi letétele
2020.05.08.

Hogyan lettem papíron is érett?

A legtöbb cikk az érettségiről csak azt írja, hogyan kell éppen átmenni rajta. Én mindig is a legjobbra törekedtem. Sokat tanultam, szorgalmas voltam, de mégsem éreztem bebiztosítva az érettségit.

#érettségi
2020.05.01.

5 módszer, amivel lenyugtathatod magad az érettségi előtt

Ott ülni az érettségin – nem túl élvezetes. Készülni az érettségire – talán még kevésbé élvezetes. Itt van az öt leggyakoribb stresszt kiváltó tényező az érettségi előtt álló diákoknál, és a megoldás mindegyikre.

#lámpaláz
2020.04.24.

Tippek, hogyan győzd le a lámpalázat

A legtöbb ember retteg, amikor nyilvánosság előtt szerepelnie kell. A tapasztalt végzős diákokat, sőt még a professzorokat sem kíméli a lámpalázas feszültség. Mit lehet tenni ellene?

#kötelező olvasmány
2019.10.10.

Milyen a jó tanár és a jó diák?

A tanárok is emberek, akiknek vannak jó és rossz napjai. De a jó tanár a problémán felül tud emelkedni, és a diákok érdekeit tekinti a legfontosabbnak. A jó tanár emellett szakmailag hozzáértő, vicces és igazságos.

#gólyatábor
2019.08.04.

Öt dolog, amit megtanulsz a gólyatáborban

Biztos, hogy minden leendő elsőéves izgatottan várja már a gólyatábort, hatalmas élmények és tapasztalatok százai várnak majd rájuk. Ebből szedtünk össze néhányat - olvasható az eduline.hu-n.

#tanulás
2019.05.17.

Különleges tanulási trükkök érettségizőknek

Már javában tart az érettségi, valaki még az utolsó pillanatokban is tanul a következő vizsgára. Persze minden perc számít. Hogyan véssünk be valamit hatékonyan az agyunkba? Tanácsok a felkészüléshez.