#Suli, munka #érettségi

122 db cikk a témában

Érettségi túlélő kalauz: a szóbeli vizsgák
#érettségi
2022.06.06.

Érettségi túlélő kalauz: a szóbeli vizsgák

Már jócskán benne vagyunk az érettségi időszakban: gőzerővel kell készülni a szóbeli vizsgákra. Hogyan fogj hozzá, milyen szempontokat tarts szem előtt? Tanácsok a szóbeli érettségire való készüléshez.

5 dolog, amit ne csinálj érettségin
#érettségi
2022.05.02.

5 dolog, amit ne csinálj érettségin

Elkésni, puskázni, félvállról venni az egészet? Egyiket sem érdemes - az érettségi fontos záróvizsgája a középiskolának. Szerezzetek minél több pontot, hogy jó esélyekkel induljatok az egyetemi-főiskolai felvételin - olvasható az eduline.hu-n.

10 tipp, hogy legyőzd az érettségi előtti stresszt
#érettségi
2022.04.12.

10 tipp, hogy legyőzd az érettségi előtti stresszt

Hamarosan itt az érettségi ideje és teljes mértékben érhető, ha izgulsz a vizsgák miatt. A megfelelő és idejében elkezdett készülődés elengedhetetlen, azonban van számodra néhány hasznos tanácsunk, ami segítségedre lehet.

Így győzd le az izgulást az érettségi miatt
#érettségi
2022.04.09.

Így győzd le az izgulást az érettségi miatt

Az érettségi az első olyan nagyobb megmérettetés, amivel a tanárok már 9. óta ijesztgetnek. Ha egyébként is izgulós vagy, akkor ideje, hogy kezedbe vedd az irányítást!

Tippek a vizsgák előtti idegesség leküzdéséhez
#idegesség
2021.12.20.

Tippek a vizsgák előtti idegesség leküzdéséhez

Talán nem vigasztal, de jó, ha tudod, mindenki feszültté válik számonkérések előtt, kivétel nélkül. A különbség abban keresendő, hogy ki hogyan tudja kezelni ezeket a kellemetlen érzéseket. Tanácstalannak érzed magad? Nem tudod, hogy hogyan tudnád leküzdeni a vizsgák előtt rád törő elviselhetetlen idegességet? Segítünk.

Hogyan tanulj gyorsabban?
#iskola
2021.10.08.

Hogyan tanulj gyorsabban?

A dolgok gyors megjegyzésére a legtöbben valószínűleg az ismétlést javasolják. Ha azonban gyorsan és alaposan akarsz valamit megjegyezni, az ismétlésnél többet segít, ha megtanulod felidézni a dolgokat. A probléma csak az, hogy mindannyian máshogy tanulunk.

#egyetemi felvételi
2021.08.10.

Mi a teendő, ha nem vettek fel?

A többhónapos hajtás után mindenki örül, amikor a végén fellélegezhet egy kicsit, és azt mondhatja: végre vége van. Igen ám, de mi történik, ha nem vettek fel oda, ahova szeretted volna?

#olvasmány
2021.07.23.

Kötelező olvasmányok nyáron. Elkezdted már?

Az diákoknak évfolyamtól függően 7-12 művet kell elolvasniuk egy tanév alatt. Többségüket nyáron. Te hol tartasz? Még hozzá sem kezdtél? Íme, néhány tipp, hogy a kötelező ne legyen olyan, mint egy foghúzás.

Az első önéletrajz megírása
#önéletrajz
2021.07.19.

Az első önéletrajz megírása

Manapság, ha munkát szeretnének találni, már a 16-17 éves kamaszoknak is kell önéletrajzot készíteni. De 17 évesen még nincs túl sok tapasztalatod, amiről képet adhatnál, igaz? Egy önéletrajz általában két oldal tele készségekkel, teljesítményekkel, előző munkahelyekkel, meg ilyesmikkel. Mit írhatnál bele 17 évesen, ha még sosem dolgoztál? Segítünk!

#érettségi
2021.04.05.

Készülj az érettségire a KamaszPanasszal!

Elkezdted a tanulást az érettségire, de nehézségeid adódtak a felkészülésben? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Olvasgasd cikkeinket, és hagyd, hogy megkönnyítsük a felkészülésedet! Tanulási tippek otthoni felkészüléshez, házi dolgozat írásához, érettségihez, külföldi tanuláshoz.

#vizsga
2020.06.08.

Hogy aludj jól vizsgák előtt?

Vizsgák, dolgozatok előtt mindig elhangzik: aludd ki magad, egyél rendesen. Ám amikor az ember gyomrát elszorítja a félelem, és ugyanezen okokból aludni sem bír, hiszen az agya csak a vizsgán kattog, az alvás nem is olyan egyszerű.

#érettségi letétele
2020.05.08.

Hogyan lettem papíron is érett?

A legtöbb cikk az érettségiről csak azt írja, hogyan kell éppen átmenni rajta. Én mindig is a legjobbra törekedtem. Sokat tanultam, szorgalmas voltam, de mégsem éreztem bebiztosítva az érettségit.

#érettségi
2020.05.01.

5 módszer, amivel lenyugtathatod magad az érettségi előtt

Ott ülni az érettségin – nem túl élvezetes. Készülni az érettségire – talán még kevésbé élvezetes. Itt van az öt leggyakoribb stresszt kiváltó tényező az érettségi előtt álló diákoknál, és a megoldás mindegyikre.