#Suli, munka #írás

23 db cikk a témában

Hogyan írj ötös fogalmazást egyetlen este alatt?
#fogalmazás
2022.04.06.

Hogyan írj ötös fogalmazást egyetlen este alatt?

Te is gyakran az utolsó pillanatra halogatod a dolgokat? Akkor biztos már neked is kellett egyetlen éjszaka alatt házi dolgozatot írnod. Ha azon kapod magad, hogy már este 10 óra van, pedig másnapra fogalmazást kell írnod, akkor ez a cikk neked szól!

Alattomos ellenségünk a halogatás
#halogat
2021.12.28.

Alattomos ellenségünk a halogatás

Észre sem vesszük, hogyan morzsolódik az idő, hogyan telnek el a percek, órák anélkül, hogy elvégeznénk a feladatunkat. Sőt mi több: anélkül telnek a percek, hogy nekikezdenénk a feladatunknak. Miért? És hogyan tudjuk a halogatás csapdáit kikerülni?

#Írás
2021.10.02.

10 tipp a jobb fogalmazáshoz

A főiskolán, egyetemen rengeteg esszét kell majd írnod. Íme, néhány tipp, mely segít javítani az írásbeli képességeidet, hogy ne legyenek nehézségeid a későbbiekben (sem).

#tanulás
2021.09.09.

A tanulási zavar jelei

Régen lustasággal vagy butasággal vádolták az iskolában rosszul teljesítő diákokat. Időközben kiderült, hogy a lustaság mellett a kamaszok tanulási nehézségei is okolhatók a nem megfelelő teljesítményért.

Az első önéletrajz megírása
#önéletrajz
2021.07.19.

Az első önéletrajz megírása

Manapság, ha munkát szeretnének találni, már a 16-17 éves kamaszoknak is kell önéletrajzot készíteni. De 17 évesen még nincs túl sok tapasztalatod, amiről képet adhatnál, igaz? Egy önéletrajz általában két oldal tele készségekkel, teljesítményekkel, előző munkahelyekkel, meg ilyesmikkel. Mit írhatnál bele 17 évesen, ha még sosem dolgoztál? Segítünk!

#esszéírás
2021.01.25.

7 trükk, amivel hosszabb lehet az esszéd és ötöst kaphatsz

Rengeteg cseles mód juthat eszedbe, amikor esszét írsz, és néhány plusz karakterre lenne még szükség. Például használhatsz nagyméretű írásjeleket vagy extra nagy szóközöket hagyhatsz. Sajnos azonban a tanárok legtöbbször észreveszik az ehhez hasonló turpisságokat, és a végén csak lerontják a jegyedet. Ezért egy kicsit nagyobb erőfeszítéseket kell tenned, hogy hosszabb, tartalmasabb és jobb legyen az esszéd.

#iskola
2016.03.04.

Írd ki magadból a feszültséget!

Iskola. 5 perc a dolgozatig. Az izgalom a tetőfokára hág. Sokan idegesek, többek között te is. Gondolom, számodra is ismerős a helyzet. Nos, nem kell már pánikolni, egy új módszer szerint ugyanis le lehet vezetni az idegességet a dolgozat előtt!

#sport
2015.11.20.

Online pénzkeresési lehetőségek egyetem vagy fősuli mellett

A hallgatóknak életmentő lehet, ha tudják, hogyan juthatnak pénzhez online. Az órák és a sok tanulnivaló mellett nehéz időt szakítani egy rendes munkára. Ezért is olyan hasznos az internet: segítségével nemcsak pénzt kereshetsz, hanem a karrieredben is segíthet előrejutni. Íme, 7 remek módszer, ami neked is beválthat.

#felvételi
2013.09.13.

Hogyan légy sikeres a főiskolán?

Biztosan nagyon büszke vagy az eddig elért eredményeidre. Fontos, hogy tudd, az, ahogy hozzáállsz az első néhány hétben a főiskolai feladataidhoz, nagy mértékben meg fogja határozni a tejles főiskolai léted alakulását. Néhány jó tanáccsal szeretnénk segíteni a kezdést.

#Karafiáth Orsolya
2013.04.11.

Karafiáth Orsolya: a vers mindig itt lesz

Verselünk ma egyáltalán? Rímekkel vesszük le a kedvesünket a lábáról? Vagy egészen más eszközökhöz folyamodunk? Karafiáth Orsolya költőt kérdeztük.

#Költészet napja
2013.04.10.

Kávészünet a költészet napjára

A Kultúra Fiatal Nagyköveteinek is nevezett formáció, a Kávészünet tagjai az egyik tehetségkutató műsorban bukkantak fel, 2005 óta zenélnek együtt. Fontos céljuk, hogy a költészettel hadilábon álló fiatalok megszeressék az irodalmat. Ehhez a zenét hívják segítségül. Holnap lesz a Magyar Költészet Napja.

#kötelező olvasmány
2012.10.02.

Kötelező olvasmányok: emlékszel?

Elolvastad nyáron a kötelező olvasmányokat? Emlékszel még arra, hogy mi történik bennük? Vészesen közeleg a számonkérés és ellenőrzés időszaka. Segítünk felkészülni.

100 ötlet a nyári szünidőre
#nyár
2012.06.17.

100 ötlet a nyári szünidőre

Végre elékrezett várva várt jutalom, a megérdemelt pihenés időszaka. Tudod már, hogy mivel töltöd a szabadidődet? Még nem? Íme, 100 ötlet, amivel feldobhatod a szünidőt!

#érettségi
2012.05.05.

Hogyan készültök az érettségire? Videó

Néhány nappal a 2012-es érettségi előtt, talán jól jön, ha megnézitek, hogy mások hogyan töltik az érettségi előtti napokat, és hogyan küzdenek meg a vizsgadrukkal.