Suli, munka, írás

#Suli, munka #írás

17 db cikk a témában

7 trükk, amivel hosszabb lehet az esszéd és ötöst kaphatsz
#esszéírás
2023.12.05.

7 trükk, amivel hosszabb lehet az esszéd és ötöst kaphatsz

Rengeteg cseles mód juthat eszedbe, amikor esszét írsz, és néhány plusz karakterre lenne még szükség. Például használhatsz nagyméretű írásjeleket vagy extra nagy szóközöket hagyhatsz. Sajnos azonban a tanárok legtöbbször észreveszik az ehhez hasonló turpisságokat, és a végén csak lerontják a jegyedet. Ezért egy kicsit nagyobb erőfeszítéseket kell tenned, hogy hosszabb, tartalmasabb és jobb legyen az esszéd.

10 tipp a jobb fogalmazáshoz
#Írás
2023.10.12.

10 tipp a jobb fogalmazáshoz

A főiskolán, egyetemen rengeteg esszét kell majd írnod. Íme, néhány tipp, mely segít javítani az írásbeli képességeidet, hogy ne legyenek nehézségeid a későbbiekben (sem).

E-mail etikett- Amire figyelni kell
#e-mail
2023.07.17.

E-mail etikett- Amire figyelni kell

Az e-mail sokkal könnyebbé tette a kommunikációt, de vannak kelepcéi, amiket érdemes elkerülni. Egy egyszerű mondat is kavarodást okozhat. Könnyebben értelmezhetővé válnak bizonyos dolgok, ha szóban hallod őket, de kontinenseken átívelő maileknél ez nem mindig megoldható. Mi segítünk neked, hogy leveled akkor egyértelmű és viszonzott legyen, ha erre kicsi az esély.

Hogyan írj ötös fogalmazást egyetlen este alatt?
#fogalmazás
2023.04.16.

Hogyan írj ötös fogalmazást egyetlen este alatt?

Te is gyakran az utolsó pillanatra halogatod a dolgokat? Akkor biztos már neked is kellett egyetlen éjszaka alatt házi dolgozatot írnod. Ha azon kapod magad, hogy már este 10 óra van, pedig másnapra fogalmazást kell írnod, akkor ez a cikk neked szól!

#iskola
2016.03.04.

Írd ki magadból a feszültséget!

Iskola. 5 perc a dolgozatig. Az izgalom a tetőfokára hág. Sokan idegesek, többek között te is. Gondolom, számodra is ismerős a helyzet. Nos, nem kell már pánikolni, egy új módszer szerint ugyanis le lehet vezetni az idegességet a dolgozat előtt!

#sport
2015.11.20.

Online pénzkeresési lehetőségek egyetem vagy fősuli mellett

A hallgatóknak életmentő lehet, ha tudják, hogyan juthatnak pénzhez online. Az órák és a sok tanulnivaló mellett nehéz időt szakítani egy rendes munkára. Ezért is olyan hasznos az internet: segítségével nemcsak pénzt kereshetsz, hanem a karrieredben is segíthet előrejutni. Íme, 7 remek módszer, ami neked is beválthat.

#felvételi
2013.09.13.

Hogyan légy sikeres a főiskolán?

Biztosan nagyon büszke vagy az eddig elért eredményeidre. Fontos, hogy tudd, az, ahogy hozzáállsz az első néhány hétben a főiskolai feladataidhoz, nagy mértékben meg fogja határozni a tejles főiskolai léted alakulását. Néhány jó tanáccsal szeretnénk segíteni a kezdést.

#Karafiáth Orsolya
2013.04.11.

Karafiáth Orsolya: a vers mindig itt lesz

Verselünk ma egyáltalán? Rímekkel vesszük le a kedvesünket a lábáról? Vagy egészen más eszközökhöz folyamodunk? Karafiáth Orsolya költőt kérdeztük.

#Költészet napja
2013.04.10.

Kávészünet a költészet napjára

A Kultúra Fiatal Nagyköveteinek is nevezett formáció, a Kávészünet tagjai az egyik tehetségkutató műsorban bukkantak fel, 2005 óta zenélnek együtt. Fontos céljuk, hogy a költészettel hadilábon álló fiatalok megszeressék az irodalmat. Ehhez a zenét hívják segítségül. Holnap lesz a Magyar Költészet Napja.

#kötelező olvasmány
2012.10.02.

Kötelező olvasmányok: emlékszel?

Elolvastad nyáron a kötelező olvasmányokat? Emlékszel még arra, hogy mi történik bennük? Vészesen közeleg a számonkérés és ellenőrzés időszaka. Segítünk felkészülni.

100 ötlet a nyári szünidőre
#nyár
2012.06.17.

100 ötlet a nyári szünidőre

Végre elékrezett várva várt jutalom, a megérdemelt pihenés időszaka. Tudod már, hogy mivel töltöd a szabadidődet? Még nem? Íme, 100 ötlet, amivel feldobhatod a szünidőt!

#érettségi
2012.05.05.

Hogyan készültök az érettségire? Videó

Néhány nappal a 2012-es érettségi előtt, talán jól jön, ha megnézitek, hogy mások hogyan töltik az érettségi előtti napokat, és hogyan küzdenek meg a vizsgadrukkal.

#érettségi
2012.04.24.

Idegen nyelvek az érettségi vizsgán

Most már annyira kevés a felkészülési időd, hogy tudnod kell, hol tartasz a vizsgaanyag elsajátításában. Tarts próbaérettségit, és tudd meg, hogy mennyire ismered az angol, a német, a spanyol, a francia vagy a latin nyelvet!

#költészet
2012.04.11.

A legszebb verslábat keresik a Költészet Napján

Versmaratonnal, mobilvers-pályázattal, versmegállóval, versláb-szépségversennyel, valamint Guiness-rekord kísérlettel ünneplik ma az ország különböző helyszínein József Attila születésének 107. évfordulóját.