diszkalkulia
#Suli, munka

Nem megy a matek. Diszkalkuliám van?

2022.02.18.
1 perces olvasási idő

Kilencedikes vagyok egy gimnáziumban. Világéletemben rossz voltam matekból. Egyszerűen hiába tanulom, járok korrepetálásra a suliba, és magántanárhoz is 6 éve, mégsem ragad meg bennem az anyag! Valamikor a számokat is nehezemre esik kiolvasni.

Ha egy számra gondolok, és azt szeretném leírni, gyakran mást írok helyette. A jobb és bal oldalt, valamikor nehezen különböztetem meg, pl. tánc közben.

A kémiai számításokat sem értem, ugyanez a helyzet a fizikával, de a helyesírásommal nincs semmi baj. Mi lehet a baj? Diszkalkulia, vagy csak szétszórt és lusta vagyok? Matekból is 2-es lettem, és kémiából is. Fizikából szerencsére megkaptam a 3-ast az elméletek miatt.

Kedves Levélíró!

A diszkalkulia egy részképesség-zavar, aminek a fő tünete a számolási képesség zavara. A leírtak alapján elképzelhető, hogy valóban ez a probléma áll a nehézségeid hátterében. Azt javaslom, hogy forduljatok a szüleiddel a területileg illetékes nevelési tanácsadóhoz, ahol gyógypedagógusok segítségével megállapítható, diszkalkuliás vagy-e, illetve van mód fejlesztésre is.

Üdvözlettel, Dr. Szimuly Bernadett