Suli, munka, bukás

#Suli, munka #bukás

7 db cikk a témában

Segítség, bukásra állok!
#bukás
2023.05.28.

Segítség, bukásra állok!

Sajnos előfordulhat, hogy bukásra állsz valamiből. Ha ez bekövetkezik, akkor is fel a fejjel, még javíthatsz! Ha megvan a kellő elhatározásod, tippjeink segítségével év végéig még javíthatsz az osztályzataidon.

#diszkalkulia
2022.02.18.

Nem megy a matek. Diszkalkuliám van?

Kilencedikes vagyok egy gimnáziumban. Világéletemben rossz voltam matekból. Egyszerűen hiába tanulom, járok korrepetálásra a suliba, és magántanárhoz is 6 éve, mégsem ragad meg bennem az anyag! Valamikor a számokat is nehezemre esik kiolvasni.

#kötelező olvasmány
2019.10.10.

Milyen a jó tanár és a jó diák?

A tanárok is emberek, akiknek vannak jó és rossz napjai. De a jó tanár a problémán felül tud emelkedni, és a diákok érdekeit tekinti a legfontosabbnak. A jó tanár emellett szakmailag hozzáértő, vicces és igazságos.

#rossz jegy
2016.10.31.

Tippek az őszi szünetre, ha rosszak a jegyeid

A legrosszabb dolgok egyike, amikor minden igyekezeted ellenére kudarcot vallasz. Hiába tanulsz órákon át, mégis rosszak a jegyeid? Lehet, hogy valamit nem jól csinálsz. Ideje felülvizsgálni a tanulási szokásaidat, s az eredmény biztosan nem marad el! Készülj fel a szünetben, és bizonyítsd be, hogy meg tudod csinálni!

#iskola
2016.06.14.

Ha megbuktál a suliban - 7 tipp a könnyebb feldolgozáshoz

A bukás utáni érzelmi felépülés néha komolyabb kihívást jelenthet, mint megismételni az adott évet. Nagyon keményen dolgoztál az egész év folyamán, és hopsz, hirtelen az összes befektetett időd és energiád kárba veszett. Sokaknak a bukás aláássa az önbizalmát és még nehezebbé teszi, hogy később továbblépjenek. A legjobb dolog, amit egy bukás után tehetsz, hogy vársz, hogy felépülj. Nem csak te leszel ettől erősebb és elszántabb a jövőben, de még a jegyeid is javuló tendenciát fognak mutatni.

#ellenőrző
2013.09.30.

Elhagytam az ellenőrzőmet, mit tegyek?

Nemrég vettem észre, hogy nem találom az ellenőrzőmet. Kerestem már mindenhol. A szüleimnek és az osztályfőnöknek sem merem megmondani - Válogatás a Szakértő válaszol rovat kérdéseiből.

#érettségi
2010.07.26.

Érettségi 2010 - Romlott az átlag

Idén is a matematika okozta a legnagyobb nehézséget az érettségizőknek, a májusi középszintű érettségin újfent nem érték el a diákok a hármas átlagot – derült ki a 2010-es érettségi eredmények napokban nyilvánosságra került adataiból.