Suli, munka, egyetem

#Suli, munka #egyetem

89 db cikk a témában

#egyetem
2011.09.14.

Olcsóbb tankönyvek az illegális sokszorosítás ellen

Egyetemi professzorok mozgalmat indítottak az illegális tankönyv-soksorosítás ellen, így hétfőtől számos tankönyvet olcsóbban vehetnek meg a felsőoktatásban tanulók - jelentette be Vecsenyi János, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora.

#egyetem
2011.09.13.

Már csak három napig lehet a diákhitelt igényelni

Már csak három napjuk maradt azoknak a hallgatóknak, akik még nem kértek diákhitelt, de már az első, októberi utaláskor szeretnének hallgatói hitelhez jutni - közölte a Diákhitel Központ hétfőn az MTI-vel. Az ősszel az első folyósítási nap október 14. lesz.

#egyetem
2011.08.31.

Koponya akciósan: a legdrágább szakok a felsőoktatásban

Míg az orvostanhallgatóknak és a leendő építészeknek akár százezer forintjukba is kerülhet az első félév, más képzési területeken már néhány ezer forintból meg lehet úszni az első szemesztert. Az Eduline utánajárt, mennyibe kerül a gólyáknak a tanévkezdés.

#felvételi
2011.08.29.

Pótfelvételi: ponthatárok hétfő este

Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait; az eljárásban csaknem 13 ezren adtak be kérelmet. A ponthatárokat a www.felvi.hu oldalon teszik közzé.

#egyetem
2011.08.24.

Mit NE vigyél magaddal a kollégiumba?

Eldönteni azt, hogy mit viszel magaddal és mi marad otthon, komoly kihívás lehet. Nem akarsz elfelejteni semmit, felkészült akarsz lenni minden helyzetre, ám ha túl sok dolgot viszel magaddal, azzal sok problémát okozhatsz mind magadnak, mind a szobatársadnak.

#egyetem
2011.08.13.

Milliárdos egyetemisták: így lehet meggazdagodni egyetlen ötlettel

Larry Page és Sergey Brin a Stanfordon találkoztak, és kezdtek el együtt dolgozni egy BackRub nevű keresőprogramon, amit nem sokkal később átkereszteltek Google-ra. Sikersztorijuk nem egyedülálló, rengeteg cég indult zsúfolt koleszszobából világhódító útra.

#felvételi
2011.07.22.

Nem oda vettek föl, ahova szerettem volna

A felvételi eredmények sokaknak kedveztek, idén arányaiban több diák jutott be a felsőoktatásba. De az sem mindegy, hogy ki hova került be. Mit tegyünk, ha nem abba az intézménybe vagy szakra kerültünk, ahova a legjobban szerettünk volna?

#felvételi
2011.07.21.

Mi dönti el a felvételi ponthatárokat?

A felsőoktatási felvételi eljárásban a ponthatárokat az országos államilag támogatott hallgatói létszámkeret, az adott intézmény kapacitása, valamint maguk a jelentkezők is befolyásolják választásaikkal és megszerzett pontszámaikkal.

#külföld
2011.06.25.

Ha szeretnél külföldön tanulni…

Ha úgy érzed, hogy megfelelő jelölt vagy, és megvan mind a kedved, mind az elszántságod ahhoz, hogy külföldön tanulj, akkor már csak a programot kell kiválasztanod, valamint jelentkezni rá.

#zaklatás
2011.06.17.

Már rettegsz a következő tanévtől?

A tanév végével szinte minden diák örül annak, hogy többet nem kell tanulnia, gürcölnie. Mások annak örülnek, hogy végre nyaralhatnak, a Balatonban megmártózhatnak. És megint mások annak örülnek, hogy megszabadultak az osztálytársaiktól…

#egyetem
2011.03.22.

Így működnek a diplomagyárak: mennyibe kerül, mire jó a hamis bizonyítvány?

Néhány nap alatt bármilyen diplomáról tökéletes másolatot készítenek a szolgáltatásaikat nyíltan hirdető „diplomanyomdák”: egy-egy olcsó, mégis valósághű másolatért mindössze ötven dollárt, vagyis tízezer forintot kell fizetni. Bár hivatalosan csak "szórakoztató célokra" lehet használni a megvásárolt okleveleket, a cégek - a biztonság kedvéért - orvosi diplomát soha nem készítenek.

#egyetem
2011.02.17.

Egyetemek és főiskolák rangsora

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2010-ben is bekerült a tíz legnépszerűbb képzés közé a kommunikáció és médiatudomány szak, amelyre több mint 2200-an adták be a jelentkezésüket.

#felvételi
2011.02.10.

Hogyan lehet elbukni a felvételit?

Fellebbezhet-e az a diák, aki azért nem ért oda az egyik művészeti egyetem felvételi vizsgájára, mert ugyanazon a napon egy másik intézmény alkalmassági tesztjén kellett részt vennie? Elbukhatja-e a felvételit az a végzős középiskolás, aki hibásan töltötte ki a jelentkezési lapot, és mi történik akkor, ha a pluszpontokat érő szociális hátteret nem bizonyítják hiteles dokumentumokkal?

Élet a középiskola után?
#továbbtanulás
2010.04.19.

Élet a középiskola után?

"Nos, hova mész érettségi után?” Sok fiatal unja már, amikor egyre-másra teszik fel neki ezt a kérdést. Függetlenül attól, hogy éppen tovább akarsz-e tanulni, el akarsz-e helyezkedni valahol, vagy adsz magadnak egy év pihenőt, érdemes elolvasnod az alábbi néhány gyakorlati tanácsot, hogy felkészülten dönthess.