Suli, munka, egyetem

#Suli, munka #egyetem

89 db cikk a témában

#egyetem
2015.11.21.

Mit tegyél, ha külföldön szeretnél tanulni?

Ha éppen a gimnázium utolsó évében jársz, akkor hamarosan el kell kezdened gondolkodnod azon, hogy melyik egyetemen tanulsz tovább. Mit kell tenned, ha külföldi egyetemen töröd a fejed? Cikkünk segít eligazodni.

#sport
2015.11.20.

Online pénzkeresési lehetőségek egyetem vagy fősuli mellett

A hallgatóknak életmentő lehet, ha tudják, hogyan juthatnak pénzhez online. Az órák és a sok tanulnivaló mellett nehéz időt szakítani egy rendes munkára. Ezért is olyan hasznos az internet: segítségével nemcsak pénzt kereshetsz, hanem a karrieredben is segíthet előrejutni. Íme, 7 remek módszer, ami neked is beválthat.

#felsőoktatási ranglista 2016
2015.11.18.

Ismét a Semmelweis Egyetem vezeti a felsőoktatási intézmények listáját

Az idei felsőoktatási ranglistában a Semmelweis Egyetemet az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem követi a hallgatói és az oktatói kiválóság alapján. - tette közzé az Eduline oktatási portál.

#egyetem
2015.11.06.

Hogyan tanulj az egyetemen?

Talán azt gondoltad, amikor felvettek az egyetemre, hogy tudod, hogyan kell tanulni, és jól teljesíteni az egyetemi órákon. Ezek a kurzusok azonban teljesen más módon folynak, mint amihez a gimiben hozzászokhattál. Ha az első hónapok alatt sem sikerült belerázódnod az egyetemi tanulásba, ne ess kétségbe, mutatunk néhány praktikát.

#egyetem
2015.08.09.

Rebeka kipróbálta: felkészülés az egyetemre

Kiderült, hogy kit melyik egyetemre, főiskolára vettek fel. Ezek után az ember fiának, lányának nincs is más dolga, mint a méltó ünneplés és a nyári napok maximális kihasználása.

#egyetem
2015.07.29.

Készülj fel a kollégiumi évekre!

Az egyetemi felvételi sok tini számára fordulópontot jelent. Kiszakadni az otthon biztonságából és egyedül döntéseket hozni - sok hibával, de egyben sok tapasztalattal is járhat.

#felsőoktatási felvételi 2015
2015.07.23.

Ma kiderülnek a ponthatárok!

20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetés után leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők.

#egyetem
2015.04.22.

Tanulás külföldön: ha megérkezett az egyetem válasza

Az évnek általában ez az az időszaka, amikor az egyetemek kiküldik a leveleket, amelyben megadják a felvételhez szükséges követelményeiket. Az előző részben ezekről beszéltünk. Most pedig a döntéshez és a felkészüléshez szeretnénk tippeket és ötleteket adni.

#honvágy
2014.10.14.

7 részmunkaidős állás egyetemistáknak

Egyetemistáknak való részmunkaidős állást keresel? Ha igen, akkor tudnod kell, hogy számos remek lehetőség áll előtted. Sok munka ezek közül működhet az egyetemi időbeosztásoddal együtt is. Néhányat pedig még a campus területén is megtalálhatsz.

#sport
2014.09.05.

Egészségfejlesztés az egyetemen

Több mint 800 hallgató csatlakozott augusztusban a SportPont Programhoz, amelyen keresztül számos sportolási lehetőséghez juthatnak felsőoktatási tanulmányaik alatt - közölte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség.

#ösztöndíj
2014.08.27.

Tanulj külföldön: nyár vége

Vége az érettséginek és már szinte mindenki tudja, hogy mennyi pontot szerzett és hogy melyik egyetemen vagy főiskolán folytatja a tanulmányait.

#Anglia
2014.03.27.

Nemzetközi diákként Angliában - Mi az az Enrichment?

Mint az előző cikkemben említettem, az egyetlen kötelező tantárgy, amit mindenkinek fel kell vennie, az az Enrichment. Kis kutatás után rájöttem, hogy az Enrichment oktatása iskolánként változó - én a saját tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek.

#egyetem
2014.02.10.

Már csak öt napig jelentkezhetsz egyetemre

Még öt napig, azaz szombat éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A felvételizőknek addig kell véglegesíteniük a jelentkezésüket az e-felvételi rendszerében, a hitelesítésre azonban február 23-ig lesz módjuk - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft.

#egyetem
2013.10.31.

Tanulj külföldön: a felkészülés

Az őszi szünet egy kis felüdülést tartogat azoknak, akik az érettségi évében járnak. Rengeteg a teendő ilyenkor, hiszen nem csak a szalagtűző körüli stressz nehezíti meg a végzősök dolgát, hanem a továbbtanulás kérdése is nagy fejtörést okozhat.