Suli, munka, egyetem

#Suli, munka #egyetem

89 db cikk a témában

#érettségi letétele
2020.05.08.

Hogyan lettem papíron is érett?

A legtöbb cikk az érettségiről csak azt írja, hogyan kell éppen átmenni rajta. Én mindig is a legjobbra törekedtem. Sokat tanultam, szorgalmas voltam, de mégsem éreztem bebiztosítva az érettségit.

#cél
2020.02.06.

Továbbtanulás: így szűkítsd az egyetemek listáját

Nem könnyű leszűkíteni azoknak az egyetemeknek a listáját, amelyekre jelentkezni akarsz. A szakértők azt tanácsolják, hogy legfeljebb 5-8 egyetemre érdemes jelentkezni, ennél többre általában nincs értelme.

#gólyatábor
2019.08.24.

Tilos dolgok az egyetem első évében

Ezekben a napokban kezdődnek az egyetemi, főiskolai gólyatáborok, szeptember első felében pedig elstartol az őszi szemeszter. Tanácsok gólyáknak: tiltott dolgok következnek. - olvasható az eduline.hu-n.

#gólyatábor
2019.08.04.

Öt dolog, amit megtanulsz a gólyatáborban

Biztos, hogy minden leendő elsőéves izgatottan várja már a gólyatábort, hatalmas élmények és tapasztalatok százai várnak majd rájuk. Ebből szedtünk össze néhányat - olvasható az eduline.hu-n.

#egyetemisták
2017.10.03.

Nyolc idegesítő dolog, amit egy egyetemistának mondhatsz

Alig pár hét telt el a szorgalmi időszakból, de a nagyi/szomszéd/nagybácsi már most a vizsgaidőszakkal riogat? Vagy ami még idegesítőbb: már elsőéves korotokban a várható diákhitel-tartozásotokkal és a munkaerőpiaci esélyeitek latolgatásával szórakoztat titeket? - olvasható az eduline.hu-n.

#felvételi
2017.09.13.

Egyetem: hogyan küzdd le a honvágyad?

Elköszöntél a szüleidtől, a kutyádtól, a legjobb barátodtól, hogy az életed egy teljesen új szakaszát elkezdhesd. Most rajtad áll, hogy mit kezdesz a szabadságoddal, és milyen életet alakítasz ki magadnak az új környezetben.

#pótfelvételi 2017
2017.07.28.

A legfontosabb kérdéseket és válaszokat a pótfelvételiről

A ponthatárok kihirdetése után elkezdődik a pótfelvételi eljárás is. Ha esetleg nem kerültetek be egyik megjelölt egyetemre sem, ne csüggedjetek, semmi sincs még veszve, hiszen pótfelvételizhettek. Itt elolvashatjátok, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnetek. - olvasható az eduline.hu-n.

#magyar érettségi
2017.05.08.

Elkezdődött a magyar érettségi, olvasd az első infókat

Egy Petőfi-kötettel kapcsolatos interjút kell értelmezniük a magyarból középszinten érettségizőknek, majd egy humorról szóló érvelés és egy motivációs levél írása a feladat az írásbelin.- olvasható az eduline.hu.

#érettségi feladatok
2017.05.04.

Érettségi feladatok: teszteld a tudásod!

Már tényleg nincs sok hátra az érettségi vizsgák kezdetéig, biztosan nagyon izgatottak vagytok miatta. Összegyűjtöttük a 2016-os év feladatait és megoldásait magyarból, matekból, töriből és angolból. Ha még nem tetted volna meg, tégy egy próbát, hogy hogyan tudnád megírni.

#felvételi
2017.02.10.

Felvételizők! Hamarosan lejár a jelentkezési határidő!

Még öt napig - február 15-én éjfélig - lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló felsőoktatási képzéseire. Díjmentesen három helyet jelölhetnek meg a diákok. - olvasható az eduline.hu-n.

#suli
2016.06.03.

Így fedezd fel a tehetséged!

Sosem haszontalan időt szánni az érdeklődésed, a képességeid mérlegelésére - ez az első lépcsőfok az önmegvalósítás, önmagad kamasz-, vagy akár felnőttkori énjének kiteljesítése érdekében. Íme, néhány ötlet, kérdés, mely mentén elindulhatsz tehetséged kibontakoztatása útján.