#Suli, munka #egyetem

102 db cikk a témában

#egyetemisták
2017.10.03.

Nyolc idegesítő dolog, amit egy egyetemistának mondhatsz

Alig pár hét telt el a szorgalmi időszakból, de a nagyi/szomszéd/nagybácsi már most a vizsgaidőszakkal riogat? Vagy ami még idegesítőbb: már elsőéves korotokban a várható diákhitel-tartozásotokkal és a munkaerőpiaci esélyeitek latolgatásával szórakoztat titeket? - olvasható az eduline.hu-n.

#felvételi
2017.09.13.

Egyetem: hogyan küzdd le a honvágyad?

Elköszöntél a szüleidtől, a kutyádtól, a legjobb barátodtól, hogy az életed egy teljesen új szakaszát elkezdhesd. Most rajtad áll, hogy mit kezdesz a szabadságoddal, és milyen életet alakítasz ki magadnak az új környezetben.

#pótfelvételi 2017
2017.07.28.

A legfontosabb kérdéseket és válaszokat a pótfelvételiről

A ponthatárok kihirdetése után elkezdődik a pótfelvételi eljárás is. Ha esetleg nem kerültetek be egyik megjelölt egyetemre sem, ne csüggedjetek, semmi sincs még veszve, hiszen pótfelvételizhettek. Itt elolvashatjátok, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnetek. - olvasható az eduline.hu-n.

#magyar érettségi
2017.05.08.

Elkezdődött a magyar érettségi, olvasd az első infókat

Egy Petőfi-kötettel kapcsolatos interjút kell értelmezniük a magyarból középszinten érettségizőknek, majd egy humorról szóló érvelés és egy motivációs levél írása a feladat az írásbelin.- olvasható az eduline.hu.

#érettségi feladatok
2017.05.04.

Érettségi feladatok: teszteld a tudásod!

Már tényleg nincs sok hátra az érettségi vizsgák kezdetéig, biztosan nagyon izgatottak vagytok miatta. Összegyűjtöttük a 2016-os év feladatait és megoldásait magyarból, matekból, töriből és angolból. Ha még nem tetted volna meg, tégy egy próbát, hogy hogyan tudnád megírni.

#felvételi
2017.02.10.

Felvételizők! Hamarosan lejár a jelentkezési határidő!

Még öt napig - február 15-én éjfélig - lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló felsőoktatási képzéseire. Díjmentesen három helyet jelölhetnek meg a diákok. - olvasható az eduline.hu-n.

#okj bizonyítvány
2017.01.03.

Csak ezekért az OKJ-s bizonyítványokért jár többletpont!

Milyen OKJ-s szakképesítésért kaphattok többletpontokat a 2017-es felvételin? Jó hírünk van azoknak, akik OKJ-s szakképesítéssel vágnak neki a 2017-es felsőoktatási felvételinek: az idén már 32 pont jár azoknak, akik szakképesítésüknek megfelelő szakon tanulnának tovább. - olvasható az eduline.hu-n.

#egyetem
2016.09.22.

Hogyan oszd be a pénzed a koliban?

Sok új hatás és élmény vár rád, ha kollégiumi életed most vette kezdetét. Van azonban egy dolog, amit egészen biztosan elsajátítasz a kollégiumban töltött éveid során: megtanulod, hogyan hozd ki a legtöbbet a pénzedből.

#suli
2016.06.03.

Így fedezd fel a tehetséged!

Sosem haszontalan időt szánni az érdeklődésed, a képességeid mérlegelésére - ez az első lépcsőfok az önmegvalósítás, önmagad kamasz-, vagy akár felnőttkori énjének kiteljesítése érdekében. Íme, néhány ötlet, kérdés, mely mentén elindulhatsz tehetséged kibontakoztatása útján.

#egyetem
2015.11.21.

Mit tegyél, ha külföldön szeretnél tanulni?

Ha éppen a gimnázium utolsó évében jársz, akkor hamarosan el kell kezdened gondolkodnod azon, hogy melyik egyetemen tanulsz tovább. Mit kell tenned, ha külföldi egyetemen töröd a fejed? Cikkünk segít eligazodni.

#sport
2015.11.20.

Online pénzkeresési lehetőségek egyetem vagy fősuli mellett

A hallgatóknak életmentő lehet, ha tudják, hogyan juthatnak pénzhez online. Az órák és a sok tanulnivaló mellett nehéz időt szakítani egy rendes munkára. Ezért is olyan hasznos az internet: segítségével nemcsak pénzt kereshetsz, hanem a karrieredben is segíthet előrejutni. Íme, 7 remek módszer, ami neked is beválthat.

#felsőoktatási ranglista 2016
2015.11.18.

Ismét a Semmelweis Egyetem vezeti a felsőoktatási intézmények listáját

Az idei felsőoktatási ranglistában a Semmelweis Egyetemet az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem követi a hallgatói és az oktatói kiválóság alapján. - tette közzé az Eduline oktatási portál.