Suli, munka, beilleszkedés

#Suli, munka #beilleszkedés

45 db cikk a témában

#tanulás
2012.08.23.

Tanulás külföldön - Életre szóló élménnyel gazdagodhatsz

Mindig is arról álmodoztál, hogy menő helyeken sok érdekes embert ismersz meg, miközben egy, vagy akár két idegen nyelvet is tanulsz? Nem számít, hogy melyik országban élsz, elrepülhetsz Venezuelától kezdve Japánon át Ghánáig, mindenhova.

#felvételi
2012.07.08.

Egyetem: hogyan éld túl?

Már önmagában az egyetem kérdése is eléggé összezavarhat, lehet, hogy egészen más városban van, mint ahol eddig éltél. Mindentől és mindenkitől távol leszel, amit és akit eddig ismertél, és rengeteget kell majd tanulnod. Összegyűjtöttük neked a legfontosabb dolgokat, amit meg kell tanulnod, még azelőtt, hogy elmennél az egyetemre. Így könnyebbé teheted a beilleszkedést és könnyebben szokhatsz hozzá az új helyzethez.

#vak
2012.01.16.

Látássérült kisdiákok megdöbbentő képei Afrikából

Jonathan May egy ausztrál fotóriporter. Az alább látható, nem mindennapi képsor az ő munkája, mely a Kenyai Thika Általános Iskola tanulóit ábrázolja. Miért más, vagy mondhatni különleges az a képsor? Mert az oda járó gyerekek kivétel nélkül látássérültek, és ennek ellenére próbálnak meg teljes életet élni - a szerény lehetőségeik ellenére.

#kollégium
2011.08.26.

Használati utasítás kollégistáknak szobatársakhoz

A legtöbb bukott szobatársi kapcsolat oka a kommunikáció, vagy éppen annak hiánya. Akár egy totál idegennel, akár a legjobb barátoddal „bútorozol össze”, a legjobb, ha egyből lefektettek pár alapvető szabályt, hogy elkerüljétek a lehetséges jövőbeli konfliktusokat. És egy pillanatig se hidd azt, hogy csak mert a legjobb barátoddal költöztél össze, kivételt jelentetek ez alól.

#zaklatás
2011.06.17.

Már rettegsz a következő tanévtől?

A tanév végével szinte minden diák örül annak, hogy többet nem kell tanulnia, gürcölnie. Mások annak örülnek, hogy végre nyaralhatnak, a Balatonban megmártózhatnak. És megint mások annak örülnek, hogy megszabadultak az osztálytársaiktól…

#zaklatás
2011.05.07.

Bajos csajok a suliban

A középiskola komoly kihívás lehet sok lány számára. Ebben az életkorban nagyon nehéz beilleszkedni.

#beilleszkedés
2011.03.29.

Beilleszkedési tippek

A beilleszkedési vágy mindenkiben él, hiszen kívülállónak lenni, a sorból kilógni majdnem egyet jelent a magányossággal. Nehéz azonban megtalálni az arany középutat személyiségünk megtartása és a közösségnek való megfelelés között.

#verekedés
2010.11.30.

Mit lehet kezdeni egy verekedő diákkal?

Még lopásért és verekedésért sem lehet azonnal elbocsátani a diákokat az általános- vagy középiskolából: ehhez fegyelmi döntés kell, na meg egy másik iskola, ahová „befogadják” a renitens tanulót. Milyen fegyelmezési eszközöket használhat a tanár, kiküldheti-e a tanóráról azt, aki "nem odavalóan" viselkedik és milyen jogai vannak a szülőnek és a diáknak?

#kollégium
2010.09.15.

Mit ne vigyünk kollégiumba, albérletbe?

Ha nyakunkon a pakolási láz kollégiumba vagy albérletbe költözés előtt, hirtelen az tűnhet a legjobb megoldásnak, hogy bedobálunk mindent a kocsiba, ami kezünk ügyébe esik. Íme egy lista arról, hogy mit nem kell elvinni most még a szálláshelyre.

#barát
2010.06.22.

Baráti kapcsolatok, klikkek

A baráti kapcsolatok életünk fontos részei. A család is meghatározó közeg, de ez nem választott a szó mindennapi értelmében. A barátainkat választjuk: már az óvodában, a játszótéren is. Azért, mert jó együtt a másikkal, mert jól lehet játszani, próbálgatni önmagunkat, beszélgetni együtt mindenről.

#kivételes emberek
2010.02.21.

Híres emberek, akik fogyatékkal éln(t)ek

Mindenki részéről hatalmas teljesítménynek minősül rendkívüli tettek véghezvitele – de ez még inkább igaz, ha mindezt valamilyen testi/lelki rendellenességgel teszi meg valaki. Ez a lista tíz olyan fogyatékos ember életét vizsgálja, akik tetteik által illetve azáltal, hogy minden különcség ellenére sikert értek el, nagy hatást gyakoroltak a társadalomra.

#iskola
2009.09.10.

Az izgalmas új tanév (2. rész)

Amikor a problémák színtere a szociális kapcsolatokra tér át, szinte az összes megkérdezett a barátok megtartásától és a kapcsolattartástól fél. A más osztálybéli, esetleg más iskolába járó fiatalokkal való kapcsolat. Sokan zavartnak érezték magukat, mikor erről beszéltek.