Lélek, ünnep

#Lélek #ünnep

87 db cikk a témában

#karácsony
2015.12.14.

Hangolódj rá az ünnepekre!

Manapság, ahogy közelednek az ünnepek, sokan egyre inkább stresszesek, frusztráltabbak lesznek, és ezáltal elvész a varázs, azaz mindaz, ami miatt szeretjük az ünnepeket.

#játék
2015.12.08.

Hogyan viselkedj egy kisebb gyerekkel?

Rád bízták az egyik kisebb unokatesódat, de fogalmad sincs, hogyan játssz vele, mivel kösd le a figyelmét? Mutatunk néhány tippet!

#húsvét
2015.04.03.

Húsvéti tippek és tudnivalók

Milyen szokások kapcsolódnak a húsvéthoz? Miként tudsz készülni rá? Hogyan kell elkészíteni a hagyományos ételeket? Segítünk!

#szülő
2014.12.31.

10 fogadalom, amit biztosan be tudsz tartani

Az újévi fogadalmak általában semmi mást nem okoznak, csak bűntudatot – már január negyedikére. Mivel megettél egy rakás sütit, borult a fogyókúrád, ráadásul kétszer kihagytad a tornát is. Ha túl sokat vállalsz, nem tudod betartani őket. Ezért érdemes kis lépésekkel kezdeni, apróbb, de hatékonyabb fogadalmakkal.

#karácsony
2014.12.25.

Karácsonyi konfliktusok

Ünnepekkor a felfokozott hangulat miatt megnő a konfliktusok száma. Olykor egy apró dologból is elefántot csinálunk, a balhé viszont rányomhatja a bélyegét a családi hangulatra.

#karácsony
2014.12.25.

Túlélőkalauz az ünnepekre

Mézeskalács, fények, ajándékok, díszek, sütemények, evés, a tv-ben a Reszkessetek betörők – ezek mind a karácsony tartozékai, ahogyan a tömeg, a megcsappant zsebpént, a kötelező programok, a családi látogatások, az unalmas nagynénik, az ezer éve nem látott hatodági rokonok, és olykor a túlzott felhajtás is.

#szorongás
2014.12.25.

Karácsonyi stressz? Így kerüld el!

Vegyes érzelmekkel várhatjuk a Karácsonyt. Belőled mit hoz ki az ünnep? Idegesen rágod a körmöd, hogy mit vegyél Karácsonyra? Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy hogyan mérsékeld a karácsonyi stresszt.

#karácsony
2014.12.24.

Családi boldogság, családi pokol

„Anya tiszta ideg, a karácsonyi vacsit készíti. De megint ordibál. Valami nincs a helyén, nem készült el, nem elég, nincs ideje… Apukám dolgozik, nem tud segíteni. A tesóm idegesít. Karácsony tényleg a szeretetről szól? Itt mindenki csak tiszta ideg.”

#boldog
2014.03.20.

Mi a boldog élet titka?

Boldogságunk nem csak környezetünkön és életünk eseményein múlik, mi magunk is tehetünk annak eléréséért. Ma van a Boldogság Világnapja.

#valentin-nap
2014.02.14.

Valentin-napi őrület

Február 14-éről eltérő vélemények alakultak ki: egyesek giccsesnek és haszontalannak tartják, mások alig várják már a közéledtét, és vannak, akik csak arra vágynak, hogy túl legyenek rajta.

#karácsony
2013.12.24.

Karácsony Betlehemben

A keresztény világ egyik legfontosabb ünnepe a Karácsony, azaz a kis Jézus születésének napja, mára világszerte a szeretet, a család és az összetartozás ünnepévé vált. Szinte nincs a világon hely, ahol az emberek ne ünnepelnék saját világnézetük vagy vallásuk szerint a fény diadalát a sötétség felett, vagyis a téli napforduló idejét.

#karácsony
2013.12.19.

Ajándékozz időt! Öt darab ötalkalmas ajándékötlet

Válság van. Ennek ellenére az embereket decemberben elborítja a konzumidiotizmus, hordákban hömpölyögnek az áruházakban tárgyakra vadászva. Bocsánat az erős szavakért! De már túl hangosan szól a Jingle bells mindenütt, túl sok már november közepétől a girland és futófény.

#karácsony
2013.12.18.

8 tipp a zöld karácsony érdekében

Gondoljunk csak Grincsre: az ő véleménye szerint az ünnep pontosan olyan zöld, mint a bőre, és a karácsonyt csak nyugodtan lehet ünnepelni. Nincsenek lapok, nincsenek ajándékok, nincsenek nagy utazások, és nincsenek dekorációk, sőt: még nagy mókázások sem.

#karácsony
2013.12.16.

Így teremts karácsonyi hangulatot!

Itt vannak az ünnepek, de a szürke hétköznapok sokszor azt is feledtetik velünk, hogy lassan beköszönt sokunk legkedvesebb ünnepe, a karácsony. Néhány egyszerű ötlet azonban segíthet, hogy karácsonyi hangulatba kerülj.