Lélek, félénkség

#Lélek #félénkség

188 db cikk a témában

6 tipp a jó első benyomáshoz
#jó benyomás
2021.06.29.

6 tipp a jó első benyomáshoz

Ismered a régi igazságot, miszerint nem kapsz második esélyt az első benyomásra. Ez kifejezetten igaz, amikor potenciális új barátokkal találkozol. Ha kellemetlen első benyomást teszel, akkor talán sosem tudnak már rád úgy nézni, mint egy lehetséges jó barátra. Miután megvolt az első benyomás, még mindig a legjobb arcodat kell mutatnod. Az új barátságok könnyen elromolhatnak, hiszen a másik személy még nem tudja a megfelelő perspektívából látni a jó és a rossz dolgaidat. Hogy könnyen menjenek az első lépések, itt van néhány tanács.

#kapunyitási pánik
2021.06.12.

Félek a nagybetűs élettől!

Most fogok diplomázni, de már teljesen kiborultam. Teljes mértékben elterveztem, hogy a nyáron mit fogok csinálni. Dolgozni, elutazni, jövőt tervezni, esetleg második diplomát szerezni. Most azonban úgy érzem, hogy túl gyorsan történnek körülöttem a dolgok.

#közösségi média
2021.02.24.

Sosem leszek elég jó? – A közösségi média útvesztőjében – 1. rész

Érezted már valaha úgy egy közösségi médiafelületet görgetve, hogy nem vagy elég jó? Akárhogy próbálkozol, valamin mindig elcsúszol a többiekhez képest? Ha csak egyszer is végigfutott benned egy hasonló érzés, ez a cikk Neked is szólhat. Próbáljuk meg körbejárni, mi lehet az okozója ezeknek a negatív gondolatoknak.

10 tipp, hogy meg is tartsuk az újévi fogadalmainkat
#szilveszter
2020.12.29.

10 tipp, hogy meg is tartsuk az újévi fogadalmainkat

A legjobb mód, hogy ragaszkodj az újévi fogadalmadhoz, hogy előre tervezel. Biztos, hogy veled is volt már olyan, hogy tettél egy újévi fogadalmat, és aztán megszegted. Ebben az évben állítsd meg a fogadalmak körforgását, hogy változtatni akarsz, mégsem teszed, majd újra fogadkozol! Itt találsz tíz tippet, ami segíthet a kezdetekben.

#komfortzóna
2020.12.27.

Miért, és hogyan lépj ki a komfortzónádból?

A komfortzónádat azon viselkedésmintáid összessége képezi, amelyek között szorongás-mentesen tudsz mozogni és anélkül tudod megválasztani a cselekvéseidet, hogy kockázatot vállalnál. A komfortzóna az a hely, ahol maradéktalanul jól érzed magad: biztonságos, kényelmes, állandó, komfortos, rutinszerű, kockázatmentes - ahol nem érhet semmi baj, olyan, mint egy védőburok.

#szexuális zaklatás
2020.12.03.

Segíts egy barátodon

Szexuális zaklatás áldozatává válni, ha követnek, vagy egy bántalmazó kapcsolat elképesztően traumatikus élmény lehet. A túlélők gyakran egyedül, a segítségtől, megértéstől és támogatástól elszigetelve érzik magukat. Fontos tudni, mit tehetünk és mondhatunk annak a barátunknak vagy családtagunknak, aki ilyesfajta fájdalommal és szenvedéssel küzd.

#blogírás
2020.11.20.

Miért jó naplót és blogot írni?

Milyen romantikus, amikor az unoka megtalálja a nagypapa régi szerelmes leveleit vagy éppen az ezer éves naplóját. És akkor kiderül: a nagyszülők is voltak fiatalok, tele kétséggel és reménnyel és persze olyan kalandokkal, amiről elfelejtettek mesélni az unokáknak. Miért írjunk mi naplót? Mi a különbség a napló- és blogírásban?

A flörtölés trükkjei
#flört
2020.10.24.

A flörtölés trükkjei

Flörtölni nem is olyan könnyű, mint amilyennek tűnik. A következő útmutatóval elsajátíthatod a flörtölés csínját-bínját, hogy könnyedén flörtölj a kiszemelteddel!

#hajevés
2020.10.15.

Hajevés - Hogyan tudnék leszokni róla?

Szeretnék leszokni a "hajevésről", de valahogy sehogy sem sikerül. Régebben szép hosszú hajam volt, most meg olyan rövid, hogy sokszor egyedül érzem magam, mert az összes osztálytársamnak hosszú és dús haja van. Anyuék úgy érzem, nem hisznek nekem, amikor azt mondom, hogy már próbáltam leszokni róla, de nem sikerült. - A szakértő válaszol.

#optimizmus
2020.09.13.

Optimizmus, pesszimizmus vagy realizmus?

A dolgoknak mindig csak a borús oldalát látod? Igaz az, hogy ne legyünk túlzottan optimisták? Mi a különbség a realisztikus és az optimista között?

#randi
2020.09.05.

Mit tegyél az első randi végén?

Az első randi mindig vicces, izgalmas, és tele van bonyodalommal. Vajon jól kijöttök majd? Sok közös lesz bennetek? Fogtok tudni beszélgetni? Amíg minden idődet és energiádat arra fordítod, hogyan viselkedj a randi alatt, ugyanolyan fontos figyelmet fordítani arra is, hogyan fejeződjön be egy első randi. Összességében lehet, hogy úgy válsz el a másiktól, hogy tényleg látni akarod még (vagy soha többé nem akarod látni), de lehetséges, hogy rossz jeleket küldesz felé.

#önbizalom
2020.06.21.

Tanuld meg elfogadni önmagad!

Sok ember van a világon, aki nem elégedett a testével, a megjelenésével, a stílusával, az eredményeivel vagy az egész életével. Ha te is ilyen vagy, ez a cikk kifejezetten neked szól.

Honnan tudhatod, hogy tetszel neki?
#barát
2020.04.20.

Honnan tudhatod, hogy tetszel neki?

Kerülőt teszel matek és biosz között, hogy felmehess két emeletet, csak mert el akarsz mellette sétálni, amíg ő az angolórájára megy. Hetek óta távolról csodálod őt, és az összes barátod tud már róla. Nagy eséllyel előbb-utóbb a fülébe jut. Minden alkalommal, ahogy meglátod, elgyengülnek a térdeid, és úgy érzed, hogy a szívdobogásod megsüketíti a füled. Honnan tudhatod, hogy az érzés kölcsönös-e?

Hogyan csábítsd vissza 5 lépésben?
#szerelem
2020.04.10.

Hogyan csábítsd vissza 5 lépésben?

Szakítani akar veled? Szünetet akar tartani? Nincs vége a világnak, talán még minden menthető! Most megtudhatod, hogyan csábítsd vissza a nagy Őt.