Lélek, barátság

#Lélek #barátság

207 db cikk a témában

#barát
2013.10.30.

Mit ne tegyél a barátoddal?

Barátokra szükséged van, de csak akkor vannak melletted, ha megbecsülöd őket. Ha nem akarod elveszíteni őket, sose tedd a következőket!

#önbizalom
2013.10.22.

Hogyan növeld az önbizalmadat?

Mindannyian emberek vagyunk, és vannak hibáink. Még ha a fizikai megjelenésed vagy szociális képességeid nem is olyanok, mint amilyeneket kívánsz, ez nem jelenti azt, hogy kevesebbet érsz, mint bárki más, vagy ne lehetne okod arra, hogy higgy magadban. Cikkünkben az önbizalom fejlesztéshez adunk tippeket.

#segítség
2013.10.02.

Hogyan segíthetsz bajba jutott barátodon?

Bármikor, bárki életében adódhatnak nehéz helyzetek: egészségügyi problémák, evészavarok, kábítószer függőséggel összefüggő gondok, közeli hozzátartozó halála, esetleg depresszió. Hogyan segíthetsz barátodon, főleg, ha még azt sem tudod pontosan, mi lehet a baj?

#szakítás
2013.09.22.

Barátság az exeddel?

Na, ez az a téma, amiről mindenkinek más a véleménye. Az idő megold mindent? Adunk néhány tanácsot, hogy eldöntsd, barátok legyetek-e később, és ha igen, akkor hogyan.

#iszlám
2013.09.18.

Világjáró pszichológus: az iszlám

Mi jut eszünkbe, amikor először halljuk a szót: iszlám? Egy vallás, amiről keveset tudunk, amiről a média és tv-műsorok talán a következő szavakat ültetik el bennünk: ruhaneművel eltakart emberi arcok, a nők emberi jogainak semmibe vétele, talán háború, terrorizmus, robbantások, öngyilkos merényletek. De nézzük csak meg egy kicsit közelebbről a dolgot!

#zaklatás
2013.09.17.

Mi az a bántalmazás?

Valami nem az igazi. Nem tetszik, ahogyan Veled bánnak, de nem tudod eldönteni, hogy ez most bántalmazás-e?

#elpirul
2013.08.04.

Ha elpirulok, kinevetnek?

Sok fiatal lány fél attól, hogy kedvezőtlen benyomást tesz a többiekre. Ez a bizonytalanság-érzés miatt pedig könnyen elpirulunk. Miért pirulnak el egyesek jobban, mint mások? Miért zavarja egyeseket, ha elpirulnak?

#barát
2013.07.17.

Segíts a barátodnak, ha szüksége van rád!

Látszólag könnyű barátnak lenni, vagyis amikor boldog vagy, és élvezed az életet, akkor minden rendben van, ám amint valamiféle probléma adódik, egyből elzárkózunk a segítségnyújtástól, és ott hagyjuk „barátunkat” nyakig a pácban.

#boldogság
2013.05.18.

Mi tesz boldoggá egy srácot?

Nos, ha elsőre azt gondoltad, hogy a buli és a haverok, akkor nem is jársz olyan messze az igazságtól. De hogy valójában pontos és átfogó képet adjunk a pasik szokásairól, egy nemrégiben készült tanulmány eredményeit szeretnénk megosztani veled.

#szerelem
2013.04.26.

Segítség, beleszerettem a legjobb barátomba!

Mi tévő légy, ha beleszerettél a barátodba? Ha már fordult veled elő olyan, hogy mélyebb érzelmeket tápláltál a legjobb barátod iránt, akkor már ismerheted azt a rémisztő érzést, amikor nem tudod, hogy most mi legyen, mit tegyél...

#Rebeka
2013.03.14.

Rebeka kipróbálta: Légy figyelmes!

Ezen a héten valami igazán különlegeset szerettem volna kipróbálni a Rebeka kipróbálta blogban. Mostanság rengeteg híresség szervez jótékony akciót, pénzgyűjtést. Ehhez persze valamit nyújtani is kell, és néhányan szinte őrültségnek tűnő dolgokat is elvállalnak.

#szeretet
2013.02.20.

Mi a szeretet?

Lerántjuk a leplet a S-Z-E-R-E-T-E-T-ről. Csak egyféle szeretet létezik? Személyenként különböző? A szeretet mi mindent jelent?

#könyv
2013.01.10.

Miért azokat bántjuk, akiket szeretünk? Új regény kamaszoknak

Nógrádi Gábor új ifjúsági regényében egy kamasz ‒ a magyar ifjúsági irodalomban ‒ szokatlan nyíltsággal szól vágyairól, gyűlöleteiről, erotikus képzelgéseiről és komiszkodásairól. A regény választ keres egy fontos kérdésre: miért azokat bántjuk a legtöbbször, akiket szeretünk? S vajon megbocsátható-e minden bűn?

#panasz
2012.12.10.

Egy hét panaszmentesen: nem volt könnyű

Majdnem két hónapja jött a kérés, hogy próbáljak ki valami egészen furcsa dolgot. Egy hetet, panaszkodás nélkül. Egyszerűnek tűnik, nem? Elsőre természetesen minden az... De hamar kiderült, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek látszik, és úgy tűnik, hogy általában a legnehezebb dolgok a legtanulságosabbak.