Lélek, barátság

#Lélek #barátság

210 db cikk a témában

#panasz
2012.12.10.

Egy hét panaszmentesen: nem volt könnyű

Majdnem két hónapja jött a kérés, hogy próbáljak ki valami egészen furcsa dolgot. Egy hetet, panaszkodás nélkül. Egyszerűnek tűnik, nem? Elsőre természetesen minden az... De hamar kiderült, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek látszik, és úgy tűnik, hogy általában a legnehezebb dolgok a legtanulságosabbak.

#panasz
2012.12.05.

Rebeka kipróbálja: egy hét panaszmentesen

Rebeka hat héttel ezelőtt elhatározta, hogy megpróbál egy teljes hétig panaszmentesen élni. Az azóta eltelt időben sok tapasztalatot gyűjtött a panaszkodás természetéről, és természetesen arról, hogy hogyan lehet elkerülni azt.

#napfény
2012.12.05.

A kevés napsütés téli depresszióhoz vezethet

Az órákat visszaállítottuk, délutánonként sokkal hamarabb sötétedik és kevesebbet süt a nap. Úgy érzed, hogy kevésbé vagy energikus, több csokit kívánsz és tovább lustálkodsz az ágyban?

#túlhajszolt
2012.11.26.

Lassíts le! Mi is az a Slow Budapest mozgalom?

„Számomra a gyors egyenlő volt a sikerrel” - ezzel a mondattal kezdte az előadását Krajcsó Nelli az idei TEDxYouth napon, amely budapesti Belvárosi Színházban került megrendezésre november 17-én. A konferencia témája a Mi kell a sikerhez? téma volt és az előadók, szervezők és résztvevők erre keresték a választ a nap folyamán.

#gyász
2012.11.01.

Hogyan segíthetsz a gyászban?

Egyik alkalommal nagyon szomorúan érkezett hozzám egy tizenéves fiú. Megkérdeztem, hogy mi bántja, elmondta, hogy meghalt ismerőse. Idén már a második barátja.

#halloween
2012.10.31.

Halloween története

Mindenki látott már olyan filmet, amelyben kísértet-jelmezes kisgyerekek szaladnak házról-házra, cukorkát gyűjtögetve. De vajon honnan indult ki ez a hagyomány, és miért ünnepelik minden évben?

#panasz
2012.10.30.

Rebeka kipróbálja: egy hét panasz nélkül

Belegondoltatok már, hogy mennyit panaszkodunk egy nap alatt? Megszámoltátok már, hogy hány meg hány alkalommal bosszankodunk olyan dolgon, amin igazából teljesen felesleges? Ezen a héten megpróbálok panaszmentesen élni.

#segítség
2012.09.05.

Ki segíthet, ha baj van?

Mindegy, mennyire jó a kapcsolatod a szüleiddel, időnként szükség lehet kikérni egy ismerős felnőtt véleményét is. Ha nem szeretnél a szüleiddel kényes dolgokról, például a szexről, vagy egy erőszakoskodó fiúról beszélni, fontos, hogy más megbízható felnőttet a bizalmadba fogadhass.

#lopás
2012.08.29.

A lopás és a kamaszok

Nincs tipikus bolti tolvaj. Az elkövetők lehetnek bármilyen korúak, tartozhatnak bármilyen társadalmi csoporthoz, lehetnek bármilyen neműek, különböző társadalmi és gazdasági háttérrel rendelkezhetnek.

#önismeret
2012.08.01.

Ismerd meg önmagad!

Ki vagyok én? Hol van a helyem a világban? – ezekre a kérdésekre éppen most keresheted a válaszokat. Tini korban alakul ki a személyiség, amely később is változik ugyan, de a főbb vonások 18-20, legkésőbb 25 éves korra állandósulnak.

#siket
2012.06.30.

Hogyan segíthet egy tanárnő a hallássérült fiataloknak?

Egy, a debreceni Siketek és Nagyothallók Intézetében dolgozó tanárnővel beszélgetett a KamaszPanasz stábja arról, hogy miért és hogyan kezdett el itt dolgozni, mik a munka nehézségei és hogyan lehet kezelni a hallássérült gyerekeket.

#siket
2012.06.23.

Interjú egy siket lánnyal: „A tánc adta vissza a hitemet”

A 16 éves Márföldi Bea szeptembertől a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium tanulója lesz a táncművészeti tagozaton, színházi táncot, valamint kortárs és modern táncot tanulhat öt évig. Ő lesz a legfiatalabb az osztályban, de van még egy különbség közte és a többi tanuló között.

#mogorva
2012.05.31.

A mogorva emberek az agresszív kutyafajtákat kedvelik

Ki-ki a saját személyiségéhez választ kutyát maga mellé, a barátságtalan emberek szívesebben tartanak agresszív kutyáfajtákat - erősítették meg tanulmányukban a Leicesteri Egyetem pszichológusai.

#Rakonczay Gábor
2012.05.23.

Rakonczay Gábor a kitartásról - Videó

Nemrég Debrecenben járt Rakonczay Gábor, aki néhány hete kenuval szelte át az Atlanti-óceánt. Az ifjú rekordtartó amellett, hogy mesélt az útja során szerzett élményeiről, a fiataloknak is üzent a KamaszPanasszal.

#önkéntes munka
2012.05.12.

Önkéntes munka a jól fizető állás helyett

Utolsó személyes emlékem róla, hogy hatalmas motorral rója Budapest utcáit, még a szerkesztőségbe is bukósisakban érkezik. Lót-fut, intézkedik, szerkesztőként határozott, rövid mondatokkal "rakja helyre" a hozzá tartozó stábot, "kíméletlenül" kritizál, majd rohan a barátaihoz, hogy folytassa a pörgést. Aztán mintha a föld nyelte volna el a volt rádiós újságírót, Belicza Beát. Évekig semmit sem hallottam róla, mígnem ráakadtam egy internetes blogjára. Afrika egyik legszegényebb vidékén pötyögte a gépbe élményeit, már amikor pár órára volt áram. Kíváncsivá tett, de beszélgetni csak átmeneti hazatérte után tudtunk.