Lélek, barátság

#Lélek #barátság

210 db cikk a témában

#önkéntesség
2012.05.11.

Önkéntesség: beszélgetés a szakértővel

Nemrég a KamaszPanasz tini szerkesztői felkerekedtek, és az önkéntes hét keretében több intézménybe is ellátogattak, segítettek és nem utolsó sorban fantasztikus élményeket és tapasztalatokat szereztek. Reindl Anikóval, az egyik civil szervezet lelkes munkatársával beszélgetett szerkesztőnk.

#önkénteskedés
2012.05.09.

Önkénteskedés az onkológia gyerekosztályán

Debrecenben nemrég rendezte meg az egyik önkéntes szolgálat (KÖZ-Pont egyesület) az önkéntesek hetét, ami az Önkéntes Maraton fantázianévre hallgat. Lényege, hogy egy hét alatt 11 intézményt látogatnak végig az egyesület önkéntesei, illetve a vállalkozó szellemű középiskolások és egyetemisták, itt pedig foglalkozásokat tartanak, programokat szerveznek.

#önkéntesség
2012.04.19.

Önkéntes munka: miért jó?

Az önkénteskedés kezedbe adja a lehetőséget, hogy életeket változtass meg, beleértve a tiédet is. Ha felkavarnak a hírek, amely épp egy környezeti katasztrófáról, vagy egyéb szörnyűségről szólnak, akkor az önkéntesség neked való!

#társ
2012.03.16.

A társak erejéről: hogyan hatnak rád?

„Most” - suttogta Réka. „Gyorsan, amíg az őr nem figyel ide!” Ezután Vera dobogó szívvel finoman nekidőlt az őrizetlenül hagyott sminkes polcnak és becsúsztatott két rúzst a táskájába. Vera szomorúnak és kitaszítottnak érezte magát, miután követte társai utasításait. Végül mindketten kijutottak a boltból, de Vera mégis pánikba esett.

#rossz bánásmód
2012.03.14.

Rosszul bánnak veled?

Nehéz elfogadni, hogy valaki nem bánik veled jól. Lehet, hogy azt gondolod, „nem is olyan rossz a helyzet”, mivel néha kedvesek, és jó velük lenni.

#sztori
2012.02.25.

Oszd meg velünk a te történeted!

Van egy sztorid, amelyet megosztanál a többiekkel? Szeretnéd, ha mások is láthatnák gondolataidat? Annyira bántja valami a lelkedet, hogy nem tudsz tőle szabadulni? Írd meg nekünk a te történetedet! Ha megosztod a történetet, könnyen lehet, hogy másoknak is segítesz.

#tánc
2012.02.06.

Hétköznapi témákról tánccal a kamaszoknak

Kamaszoknak szóló előadást mutat be a Duna Táncműhely február 9-én a Nemzeti Táncszínházban. Az Ami a szívedet nyomja a tánc nyelvén beszél a tizenéveseket foglalkoztató témákról, problémákról.

#szakítás
2011.12.13.

Maradhattok barátok a szakítás után?

Amikor szakításra kerül sor, talán a „maradjunk barátok” szófordulatot szeretnéd hallani a legkevésbé. Teljesen normális, ha ehhez nem tudsz rögtön pozitívan állni, miután vége lett a kapcsolatnak.

#gyász
2011.11.01.

Gyász: miután elvesztünk valakit…

Egy szeretett ember eltávozása még a legtöbb felnőtt számára is sokkoló és fájdalmas lehet, de ha ezt az igen nehéz időszakot tiniként kell megélned, könnyen előfordulhat, hogy az eddig felépített kis világod pillanatok alatt széthullik.

#Pécsi Ifjúsági Lelkisegély Szolgálat
2011.10.03.

Van, aki meghallgat

Vannak napok, amikor magányosnak érzed magad, amikor nem figyelnek Rád? Ha nincs senki, akivel beszélgethetnél a gondjaidról, vagy nem szeretnéd elmondani a közvetlen környezetednek a problémáidat, egy telefonos lelkisegély szolgálatnál rád figyel egy hang, és segít, hogy megtaláld a megoldást.

#szabadidő
2011.09.30.

Kreatív péntek esték

Egyre inkább azt veszem észre magadon, hogy kezdesz beleunni a szokásos péntek esti programokba? Értem ez alatt a csocsót, a biliárdot, mozit, közös pizzázást. Szeretnél valami egészen újat csinálni, ami picit más, mint az eddig leírtak? Jó lenne új embereket megismerni, akik izgalmas, kreatív dolgokat csinálnak? Íme a tippjeink.

#rasszizmus
2011.09.01.

Kultúrák közötti különbségek

Megismerkedsz valakivel, akinek más a bőrszíne, kultúrája, szokása, vallása. A XXI. században ez nem kéne, hogy problémát jelentsen, de mégis, vannak olyan szülök, akik nem nézik jó szemmel az ilyen kapcsolatot.

#első év
2011.08.11.

Barátkozni elsőévesen

Kedves szakértő! Mostanság igen kemény időket élek meg, mint elsőéves hallgató. A tanulás nem túl nehéz, nincsen honvágyam, sőt a szüleim se hiányoznak annyira, hogy ne bírjam ki. A probléma sokkal inkább az, hogy magányos vagyok.