Főoldal / LÉLEK / Rosszul bánnak veled?
  2012-03-14

Rosszul bánnak veled?

Nehéz elfogadni, hogy valaki nem bánik veled jól. Lehet, hogy azt gondolod, „nem is olyan rossz a helyzet”, mivel néha kedvesek, és jó velük lenni.

- hirdetés -

Lehet, hogy csak egyszer vagy kétszer sértett, vagy bántott téged, de ez elegendő lehet ahhoz, hogy ideges legyél akkor, amikor vele vagy. Ha azon kapod magad, hogy bármibe belemész, amit ő akar, csak azért, hogy ne akaszd ki őt, akkor az biztos jele annak, hogy a dolgok nincsenek rendjén.

Idővel elvesztheted teljesen a képet arról, hogy te mit akarsz. A rossz hír az, hogy általában időről időre egyre rosszabb lesz. Tehát mit tehetsz?rossz bánásmód

A történtek megértése

Kérdezd meg magadtól: Ebben a kapcsolatban valami nincs rendjén? Mindennek alávetem magam, csak azért, hogy ő nehogy kiboruljon? Vannak figyelmeztető jelek arra, hogy a partnered terrorizál? Hallgass, és bízz az érzéseidben. Ha valamit nem érzel helyénvalónak, akkor valószínűleg tényleg nem is az.

Vedd komolyan a helyzetet. Egyáltalán nincs rendjén az, hogy valaki rosszul bánjon veled, még ha csak egyszer vagy kétszer tette, akkor is.

Ne legyél olyan szigorú magadhoz!

Ez bárkivel megtörténhet. Gyakori jelenség a zaklatás, és valószínűleg másoknak, akiket ismersz, szintén volt már részük benne.

Ne magadat hibáztasd, ha valaki rosszul bánt veled, az nem azért van, mert valami baj van veled. Ez nem a te hibád. A te érzéseid a fontosak.

Jogod van ahhoz, hogy önmagad legyél, és hogy meglegyenek a saját érzéseid, véleményed, barátaid.

Hogyan változtathatod meg a dolgokat?

Folytatnod kellene a kapcsolatot, vagy szakíts? Ez nem könnyű kérdés.

Lehet, hogy még mindig szerelmes vagy, és azt reméled, hogy a partnered megváltozik majd.

Vagy lehet, hogy ott akarod hagyni, de ugyanakkor félsz is.

Sokat segíthet, ha leírod az összes frusztrációt és aggodalmat. Talán teljesen ki tudod magadból adni a rossz érzéseket, és lehet, hogy segít abban is, hogy végre a saját szemszögedből nézd a dolgokat és ne a partneredéből.

Védd meg magadat!

Mindegy, hogy eldöntötted vele maradsz, vagy szakítasz, vannak dolgok, amiket megtehetsz a biztonságod érdekében. Olvasd tovább a témához kapcsolódó cikkeinket, hogy választ kapj a kérdéseidre.

Beszélj valakivel!

Nem kell egyedül átmenned ezen, ha beszélsz valakivel, az segíthet kitalálni, mit tegyél. Ne szégyelld magad, a zaklatás nem a te hibád. Szerezz segítséget. Mondd el egy barátodnak, egy családtagnak, vagy vedd fel a kapcsolatot egy tapasztalt szakértővel, aki segít megbirkózni ezzel.

(Sz. D. L., lovegoodbadugly.com)

Tovább a témában: Barátság, Zaklatás