rossz bánásmód
#Lélek

Rosszul bánnak veled?

2012.03.14.
1 perces olvasási idő

Nehéz elfogadni, hogy valaki nem bánik veled jól. Lehet, hogy azt gondolod, „nem is olyan rossz a helyzet”, mivel néha kedvesek, és jó velük lenni.

Lehet, hogy csak egyszer vagy kétszer sértett, vagy bántott téged, de ez elegendő lehet ahhoz, hogy ideges legyél akkor, amikor vele vagy. Ha azon kapod magad, hogy bármibe belemész, amit ő akar, csak azért, hogy ne akaszd ki őt, akkor az biztos jele annak, hogy a dolgok nincsenek rendjén.

Idővel elvesztheted teljesen a képet arról, hogy te mit akarsz. A rossz hír az, hogy általában időről időre egyre rosszabb lesz. Tehát mit tehetsz?rossz bánásmód

A történtek megértése

Kérdezd meg magadtól: Ebben a kapcsolatban valami nincs rendjén? Mindennek alávetem magam, csak azért, hogy ő nehogy kiboruljon? Vannak figyelmeztető jelek arra, hogy a partnered terrorizál? Hallgass, és bízz az érzéseidben. Ha valamit nem érzel helyénvalónak, akkor valószínűleg tényleg nem is az.

Vedd komolyan a helyzetet. Egyáltalán nincs rendjén az, hogy valaki rosszul bánjon veled, még ha csak egyszer vagy kétszer tette, akkor is.

Ne legyél olyan szigorú magadhoz!

Ez bárkivel megtörténhet. Gyakori jelenség a zaklatás, és valószínűleg másoknak, akiket ismersz, szintén volt már részük benne.

Ne magadat hibáztasd, ha valaki rosszul bánt veled, az nem azért van, mert valami baj van veled. Ez nem a te hibád. A te érzéseid a fontosak.

Jogod van ahhoz, hogy önmagad legyél, és hogy meglegyenek a saját érzéseid, véleményed, barátaid.

Hogyan változtathatod meg a dolgokat?

Folytatnod kellene a kapcsolatot, vagy szakíts? Ez nem könnyű kérdés.

Lehet, hogy még mindig szerelmes vagy, és azt reméled, hogy a partnered megváltozik majd.

Vagy lehet, hogy ott akarod hagyni, de ugyanakkor félsz is.

Sokat segíthet, ha leírod az összes frusztrációt és aggodalmat. Talán teljesen ki tudod magadból adni a rossz érzéseket, és lehet, hogy segít abban is, hogy végre a saját szemszögedből nézd a dolgokat és ne a partneredéből.

Védd meg magadat!

Mindegy, hogy eldöntötted vele maradsz, vagy szakítasz, vannak dolgok, amiket megtehetsz a biztonságod érdekében. Olvasd tovább a témához kapcsolódó cikkeinket, hogy választ kapj a kérdéseidre.

Beszélj valakivel!

Nem kell egyedül átmenned ezen, ha beszélsz valakivel, az segíthet kitalálni, mit tegyél. Ne szégyelld magad, a zaklatás nem a te hibád. Szerezz segítséget. Mondd el egy barátodnak, egy családtagnak, vagy vedd fel a kapcsolatot egy tapasztalt szakértővel, aki segít megbirkózni ezzel.

(Sz. D. L., lovegoodbadugly.com)