szabadidő
#Lélek

Kreatív péntek esték

2011.09.30.
2 perces olvasási idő

Egyre inkább azt veszem észre magadon, hogy kezdesz beleunni a szokásos péntek esti programokba? Értem ez alatt a csocsót, a biliárdot, mozit, közös pizzázást. Szeretnél valami egészen újat csinálni, ami picit más, mint az eddig leírtak? Jó lenne új embereket megismerni, akik izgalmas, kreatív dolgokat csinálnak? Íme a tippjeink.

Nézz szét a neten!

A régi jól bevált ötletek és tevékenységek valóban könnyen lehangolhatnak akkor, amikor valójában ki szeretnél kapcsolódni. De hála a XXI. századnak, ma már millió lehetőséget találhatsz az interneten, melyek között biztos lapul olyan is, amely kifejezetten a te elképzeléseidnek megfelelő. Sőt, mi több, az internet segít abban is, hogy minél egyszerűbben kapcsolatba lépj azokkal az emberekkel, akik hasonló módon gondolkodnak, és hasonló élményeket keresnek. A nagyobb városok ma már rendelkeznek olyan honlapokkal vagy szóróanyagokkal, amelyekben heti lebontásban írják le az adott régió programjait. Hidd el egy kis kutatómunka és biztos, hogy számtalan lehetőséget találsz majd. Továbbá ne feledd, hogy a diákigazolványod számtalan kedvezményre jogosít fel különböző helyeken, például múzeumokba, színházakba, egyes éttermekbe. Nézz utána ezeknek is!

Kerested már a suliban?

Ha elsősorban ismerkedni, és új barátokra szeretnél szert tenni, nyugi, nem vagy egyedül. Ebben az esetben keress fel olyan honlapokat, amelyek kifejezetten hozzád hasonlóak látogatnak és lépj kapcsolatba velük. Ilyen csoportok a világ bármely pontján léteznek, így legyél akárhol is, könnyen megtalálhatod, hogy hogyan töltsd el a szabadidődet. Így például elmehettek együtt egy koncertre, elmehettek piknikezni vagy akár edzeni is, ha hasonló dolgok érdekelnek titeket. De ha a kutatómunkát nem szereted, akkor csak nézz körül a suliban. A hirdetőtáblákon általában tanórán kívüli foglalkozások egész garmada vár. Menj el valamelyikre és máris számodra teljesen ismeretlen, de hasonló gondolkodású embereket ismertél meg, akikkel a péntek estéidet is feldobhatod.

Önkénteskedj!

A másik szintén nagyon hasznos eltöltése az időnek az önkéntesség. Ez nem csak azért jó, mert teszel valamit annak az ügynek az érdekében, ami igazán foglalkoztat, hanem azért is mert valószínűleg itt hasonló értékrendű emberekkel találkozhatsz. Továbbá, ha tényleg szívvel lélekkel csinálod, elfoghat az az érzés, hogy megint valami jót tettem a közösségért. Nézz körbe az interneten vagy a helyi segélyszervezeteknél, és non profit szervezeteknél, hogy van-e esetleg valami olyan dolog, amely akár téged is érdekelhet.

Csak játssz!

Ha azonban úgy érzed, hogy az előbb leírtak nem a te asztalod, akkor menjetek bele egy kis játékba a barátaiddal. Vegyük alapul azokat a tevékenységeket, amiket jelenleg is csináltok, ám egy kicsit csavarjuk meg. Vegyük az angol ABC betűit. (Azért csak azokat, mert más, ékezetes vagy kettős betűkkel nehéz bármit is találni.) Ezután kezdjétek el a pénteket egy A-val kezdődő helyen, vagy csináljatok valami olyat, ami A-val kezdődik. Ezután B és így tovább. Végül 6 és fél hónap múlva – mikorra végigértek – megismertetek 26 új helyet vagy gazdagabbak letettek 26 új élménnyel.

Nem számít a pénz, nem számít az, hogy mit szeretsz vagy mit nem, mindig van olyan lehetőség, vagy olyan út, amelyen haladva kellemesen töltheted el a szabadidődet. Bár tény, hogy néha ezek megtalálása egy kis erőfeszítést igényel. Most pedig kívánom, hogy találd meg azt, amit igazán szeretnél és várd a hétvégét, különösen a péntek este miatt! Jó szórakozást!

(Cs.B.)