Lélek, barátság

#Lélek #barátság

210 db cikk a témában

Hogyan fejezd ki részvétedet a barátodnak?
#halál
2023.08.17.

Hogyan fejezd ki részvétedet a barátodnak?

Egy szülő elvesztése borzasztó, ezért légy együttérző, mikor egy barátodnak kell ezt átélnie. Ha még sosem mentél keresztül hasonlón, ne csinálj úgy, mintha értenéd a helyzetet. De attól még lehetsz megértő és figyelmes: vegyél részt a temetésen (ha barátok is mehetnek), és mondj néhány kedves szót minden családtagnak, hogy éreztesd a törődésedet.

A mérgező barátság 9 ismertetőjegye
#magány
2023.08.14.

A mérgező barátság 9 ismertetőjegye

A barátság fontos, ám vannak olyan baráti kapcsolatok, amelyek néha észrevétlenül több rossz érzést okoznak, mint jót. Ezek az úgynevezett mérgező barátságok. Meg kell tanulnod, hogy az idődet, élményeidet a számodra fontos barátokkal oszd meg, akik jól bánnak veled! Cikkünkből megtudhatod, miről ismerhetők fel a mérgező barátok.

Kiközösítés: azok az átkozott klikkek!
#kiközösítés
2023.08.12.

Kiközösítés: azok az átkozott klikkek!

Egy közösségben óhatatlanul alakulnak ki kisebb-nagyobb csoportok. Miért állnak egymással szemben bizonyos klikkek? Miért nem lehet egy osztály egységes? Hogyan lehet megbirkózni a kiközösítéssel?

Mi az érzelmi intelligencia?
#intelligencia
2023.07.19.

Mi az érzelmi intelligencia?

Bizonyára már te is hallottál az értelmi intelligenciáról (IQ), ami valakinek az értelmi képességeit méri. Az értelmi intelligencia azonban az intellektusunknak csak egy részét méri, hiszen rengeteg másféle intelligenciáról beszélhetünk még ezen kívül, például zenei nyelvi, matematikai, logikai vagy szociális intelligenciáról. Illetve létezik még egy igen fontos típusa: az érzelmi intelligencia.

Hogyan találj barátokat a nyári táborban?
#nyár
2023.07.13.

Hogyan találj barátokat a nyári táborban?

Itt a nyár, a nyári táborok időszaka elkezdődött. Lehet, hogy a kajak tábor veszélyesen izgalmasra sikerül, de az is lehet, hogy benti foglalkozásokra ítélnek titeket, de egy azért biztos: sok új emberrel fogsz találkozni. Jó lenne új barátokra szert tenni, vagy átvészelni azokat a kínos pillanatokat amikor még senki sem ismer senkit?

Nyári szünet, nyári unalom?
#nyár
2023.06.22.

Nyári szünet, nyári unalom?

A jól megérdemelt pihenésedet töltheted. Nem mindegy azonban, hogy hogyan töltjük el azt az tizenegy hetet, amely a rendelkezésünkre áll. Van néhány ötletünk a nyárra.

Miért nem jó ötlet osztálytárssal járni?
#osztálytárs
2023.03.29.

Miért nem jó ötlet osztálytárssal járni?

Hallottuk már talán ezt az alapszabályt, miszerint osztálytárssal, közeli munkatárssal, barátunk barátnőjével jobb nem kikezdeni. De mielőtt még tudatlanul engedelmeskednénk ennek az informális törvénynek, értsük meg, miért találták ezt ki még dédnagyanyáink idejében!

Mi az a reaktív kötődési zavar?
#reaktív kötődés
2023.03.21.

Mi az a reaktív kötődési zavar?

Kötődés. Mit jelent a számodra ez a szó? Fontos lenne ezt tudni, mert a ragaszkodási stílusod nagymértékben befolyásolni fogja az életedet, a kapcsolataidat, azok erősségeit és gyengeségeit. A kötődés gyermekkorban jön létre szüleiddel vagy a gondozóiddal, és felnőttként a kapcsolataid működési modelljeként működik.

5 tipp a hatékony bocsánatkéréshez
#bocsánat
2023.01.04.

5 tipp a hatékony bocsánatkéréshez

Bocsánatot kérni nem olyan egyszerű, mint amilyennek azt elsőre gondolnád. Valószínűleg a megbocsátáshoz senkinek sem elég az, hogy azt mondod, „bocsánat”. Akitől bocsánatot kérsz, annak látnia kell, hogy valóban őszinte a bocsánatkérésed, illetve hogy tényleg megbántad a dolgot, és komolyan is gondolod.

Hogyan tartsd meg az újévi fogadalmadat?
#dohányzás
2023.01.01.

Hogyan tartsd meg az újévi fogadalmadat?

Búcsúztassuk az óévet rossz szokásaink elhagyásával, köszöntsük az új esztendőt új szokások felvételével? Miért fogadjunk meg bármit is? Hogyan tartsuk meg?

Szilveszteri ereszd el a hajam
#szilveszter
2022.12.31.

Szilveszteri ereszd el a hajam

Búcsúzzunk az óévtől jókedvvel, köszöntsük az újat vidáman! Hogyan legyünk vidámak? Kötelező bulizni? Kikkel töltsük el az időnket? Tegyünk fogadalmat?

Mit vegyél karácsonyra?
#karácsony
2022.12.15.

Mit vegyél karácsonyra?

Megfigyelted, hogy a tv-ben két reklám között olykor van műsor is? Hogy karácsony tájékán mindig megnő a felhajtás a boltok körül, hogy egyre több reklám jelenik meg? Minden a vásárlásról szól, de hogyan vesznek rá, hogy vásárolj bármit is?

8 kommunikációs tipp a mindennapokra
#vita
2022.12.04.

8 kommunikációs tipp a mindennapokra

Sok ember küzd azzal, hogy elsajátítsa a korrekt érvelés képességét. Egy kapcsolatban alapvető dolog, hogy ki tudjunk állni az igazunkért úgy, hogy közben nem dühítjük fel a partnerünket. Íme, néhány kommunikációs eszköz az ellentétek feloldására és a társas érintkezés megkönnyítésére.

Zárkózott kamasz vagy magányos kamasz?
#zárkózottság
2022.04.07.

Zárkózott kamasz vagy magányos kamasz?

A kamaszkor egyaránt jár testi és lelki változásokkal, hiszen ilyenkor sok minden történik egyszerre. Változik a test, egyre fontosabbak a barátok, egyre idegesítőbbek a szülők, beköszönt az első szerelem, feléled a szexuális vágy, előbb-utóbb el kéne dönteni, hogy milyen irányba menjünk tovább.

Támogatás és barátok
#támogatás
2022.04.04.

Támogatás és barátok

Az élet tele van hullámvölgyekkel, ne akarj egyedül megbirkózni velük. Kutatások bizonyítják, hogy akik közel állnak barátaikhoz, családtagjaikhoz, egészségesebb és boldogabb életet élnek. Szóval fordulj hozzájuk a nehéz időkben, hisz nem erre valók az igaz barátok?