Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

353 db cikk a témában

#dohányzás
2010.07.06.

Tiltólistán a mentolos cigaretta?

Csak az USA-ban az eladott cigarettamennyiség több mint negyedét a mentolos cigaretta teszi ki. Kutatások szerint a mentolos aromával „dúsított” cigaretta hagyományos társainál sokkal csábítóbb a fiatalok számára, ráadásul gyorsabb hozzászokást okoz, és sajnos nehezebb is leszokni a szívásáról.

#dohányzás
2010.06.29.

Focisták, élsportolók - mégis dohányoznak

Gátja lehet-e egy sportoló pályafutásának, ha valamilyen káros szenvedély rabja? Nyilvánvaló, hogy az ő szervezetüket is ugyanúgy károsítja a dohányzás, ennek ellenére szép számmal vannak nem éppen példás életet élő, mégis egykor vagy jelenleg csúcsra jutott sportolók. Gondoljunk csak az aranylabdás, világ-és európabajnok Zinedine Zidane-ra.

#dohányzás
2010.06.25.

Betilthatják a dohányipari adalékanyagokat

Asztmás és allergiás, tüdő- és légúti betegségekkel foglalkozó társaságok és egyesületek egyhangúlag támogatják, hogy tiltsák meg minden olyan adalékanyag alkalmazását, amely a dohánytermékek fogyaszthatóságát, illetve a hozzászokást, a függőség kialakulását erősítheti.

#cigi
2010.06.24.

Hogy okosan tudj dönteni - 20 tény a dohányzásról

Ez a cikk nem a szokásos, dohányzásról lebeszélő "kampányszöveg". Csak közlünk néhány, számodra eddig valószínűleg ismeretlen adatot a cigarettázásról. A döntés ezután már a Te felelősséged!

#szenvedélybetegség
2010.06.20.

Szenvedélybetegség - Van esély a gyógyulásra?

Manapság sajnos egyre többször halljuk azt a szót, hogy szenvedélybetegség. De vajon tudjuk-e, hogy mit jelent ez? Vagy csak nagyvonalakban rámondjuk az összes alkoholistára és játékgépezőre?

A tv ellentmondásos üzenete az alkoholról
#tv
2010.06.20.

A tv ellentmondásos üzenete az alkoholról

Úgy tűnik, hogy a fiatalok alkoholizálásának megelőzésére szolgáló törekvéseket a televízió fő műsoridejében az alkohol fogyasztására buzdító burkolt üzenetek aláássák.

#dohányzás
2010.06.13.

A cigaretta hatalma

Hogy miért olyan hatalmas ellenség a cigaretta? Ha érdekel, és foglalkozol a következményekkel, megismered a hatását, az segíteni fog a leszokásban! A tudás hatalom!

#eyeballing
2010.06.10.

Vodka a szembe - Veszélyes trükk

Vodka eyeballing – ez a neve a legújabb őrületnek, mely Nagy-Britanniából indult, ám mára világszerte elterjedt a fiatalok között. Azonban kevesen tudják, hogy az új hóbort vakságot okozhat.

#
2010.05.09.

A dohányzás hát- és gerincproblémákhoz vezethet

Az egyre fiatalabb korosztályokat érintő hát- és derékfájás a legkülönbözőbb okok miatt alakulhat ki. A tényezők sora mostantól a dohányzással bővül. A füstölgés ugyanis olyan anyagok kiválasztását indítja be szervezetünkben, amelyek a fájdalomhoz vezethetnek.

#fesztivál
2010.05.01.

A nyári fesztiválok veszélyei

Ha nyár, akkor fesztiválok, koncertek és persze bulik! Azért nem árt, ha a szórakozást nem rontja el semmi kellemetlenség. Mutatjuk, hogy mire figyelj.

#dohányzás
2010.04.30.

Már egy szál cigarettától is függő lehetsz!

Korunk egyik legnagyobb "népbetegsége" a dohányzás. Nagyrészt a férfiakra volt jellemző, de az utóbbi 10 évben a nők is kezdtek felzárkózni ebben a csúnya versenyben. Hiába korlátozzák nyilvános helyen, és hiába nem lehet reklámozni, mégis töretlen a "sikere".

#főiskola
2010.04.27.

Idegenek viszik fel a lakásukra - Mit kezdjek a húgommal?

"A húgom elsőéves főiskolás, és előtte a középiskolában sohasem ivott. Most, hogy távol kerül a szülői háztól, arra használja ezt a szabadságot, hogy keményen iszik a bulikon és utána ismeretlen fickók a lakásukra furikáznak vele..."

#marihuána
2010.04.25.

Okozhat remegést a marihuána?

Körülbelül egy éve nagy ritkán, legfeljebb kéthetente egyszer, elszívok egy marihuánás cigit. A legutóbbi két alkalommal, miközben szívtam, rángani kezdett a lábam, amin nem tudtam uralkodni. Nem fájt úgy, mintha görcs állt volna a lábamba, de kellemetlen és zavaró volt. Lehet, hogy csak az idegesség okozta (akkor gyújtottam rá először a többiek előtt, és kicsit izgultam, hogy a szobatársaim esetleg megorrolnak rám)? Netán a drog mellékhatása volt ez?

#drogfüggőség
2010.04.02.

Segítség! Heroinfüggő a bátyám!

A bátyám harmincöt éves, heroinfüggő. Az egész családunkat hintába ültette ezzel a droggal. MINDANNYIAN szeretnénk kiszállni ebből a hintából: csak akkor van szüksége a családra, amikor újra ehhez az undorító szerhez akar nyúlni.

#cannabis
2010.03.01.

Hosszú távon pszichózist okozhat a füves cigi

Minél hosszabb ideig fogyaszt valaki cannabist, azaz marihuánát, annál nagyobb valószínűséggel jelentkezik nála hallucináció, érzéki csalódás vagy pszichózis - közölték ausztrál kutatók.