Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

353 db cikk a témában

#cigi
2011.03.18.

Jogosan tiltják ki az iskolákból a dohányzó diákokat?

Ősztől az összes oktatási intézményben betiltanák a dohányzást, a jelenlegi szabályozás szerint azonban az iskolák még tehetnek engedményeket. Ki, hol, mikor gyújthat rá az iskolában, és milyen büntetést kaphat az a diák, aki megszegi a dohányzási tilalmat?

#alkohol
2011.02.08.

Alkoholista tinik – Mi az oka?

A tinik isznak, hogy részegek legyenek. Isznak akkor, ha valamilyen emocionális problémájuk van. Isznak, ha depressziós hangulatuk van, isznak, ha valamilyen félelmük van vagy szoronganak, isznak, hogy beilleszkedjenek egy baráti körbe, isznak, ha unatkoznak, isznak, ha a szüleikkel szeretnének harcba szállni, de isznak csak úgy a buli kedvéért is.

#cannabis
2011.01.27.

A tinik nyugtatóként használják a Cannabist? Helytelen megoldás!

Amikor a szokásos gyógymódok befuccsolnak, néhány tini a droghoz, pontosabban a Cannabishoz fordul. Egy napjainkban felszínre került kutatásból ugyanis kiderült, hogy az amerikai tinik nagy része azért szívja a Cannabist, hogy „megnyugodjon, meggyógyuljon”, nem pedig azért, hogy egész este partizzon.

#energiaital
2011.01.08.

Energiaital-fogyasztókból alkoholisták?

A cím meghökkentő lehet, de nem szó szerint kell értelmezni. A kutatást egy amerikai intézet végezte, mely szerint azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak energiaitalokat, könnyen problémás alkoholfogyasztókká válhatnak.

#dohányzás
2010.12.25.

Miért dohányoznak a nők?

Míg a férfiak egy plusz inger élménye miatt gyújtanak rá, a nők számára a cigaretta a stressz, az idegesség vagy az elhízás ellen hatásosnak gondolt eszköz.

#videójáték
2010.12.17.

Videójáték függés

Egy kutatás eredménye szerint a videójátékot használó fiatalok közel 9 százaléka függő. Ezek a gyerekek nem csak sokat játszanak, hanem a játékhoz való viszonyuk károsan befolyásolja az iskolai teljesítményüket, a családjukkal és barátaikkal való viszonyukat, és komoly betegségekhez, viselkedési zavarokhoz vezethet.

A füves cigi hatással lehet a tanulásra?
#drog
2010.12.07.

A füves cigi hatással lehet a tanulásra?

"Nem túl sokat füvezek, különösen nem akkor, amikor iskolaidő van. Az elmúlt évben talán havonta egyszer, ha rágyújtottam. Azonban most, hogy tavaszodik, nehéz megállni, hogy ne szívjak. Aggódom, hogy ez talán rossz hatással lesz a jövőbeli tanulási képességeimre. Van ok az aggodalmamra?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#dohányzás
2010.12.01.

Mi is az a „third-hand” dohányzás?

A third-hand dohányzás tulajdonképpen azokat a felületeket érinti, amellyel a dohányos közvetlenül érintkezik. Kanapék, ruhák szövetek és egyéb berendezési tárgyak. Ezek ugyanúgy veszélyesek a többi emberre is, főleg a kisgyerekekre, akik kúsznak-másznak és lépten-nyomon, mindent a szájukba vesznek, ezáltal rengeteg – dohányzásból származó – fertőzést kaphatnak el.

#dohányzás
2010.11.18.

A dohányfüstmentes munkahelyekért

A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért, a Légúti Betegek Országos Egyesülete és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány csatlakozik ahhoz az európai kezdeményezéshez, amely sürgeti, hogy törvény garantálja minden munkavállaló számára a dohányfüstmentes munkahelyen való munkavégzés lehetőségét.