drog
#Drog, cigi, alkohol

A füves cigi hatással lehet a tanulásra?

2010.12.07.
1 perces olvasási idő

Nem túl sokat füvezek, különösen nem akkor, amikor iskolaidő van. Az elmúlt évben talán havonta egyszer, ha rágyújtottam. Azonban most, hogy tavaszodik, nehéz megállni, hogy ne szívjak. Aggódom, hogy ez talán rossz hatással lesz a jövőbeli tanulási képességeimre. Van ok az aggodalmamra? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

Kedves kérdező!

A füves ciginek hosszú távú hatásai vannak, amely komoly problémákat okozhat az agyban, a memóriádban: megváltoztathatja a magatartásod, és ronthatja a tanulási képességed. Azonban azoknak a tiniknek, akik csak időszakos felhasználók, sokkal inkább oda kell figyelniük a füves cigi rövid távú hatásaira is, és arra, hogy a füvezés milyen változást eredményez az ember mindennapjaiban.

A marihuána effektív összetevője a THC, amely gyorsan terjed a tüdődből a véren keresztül az egész szervezetedbe. A THC az agy egyes részein fejti ki hatását, az úgynevezett kannaboid receptoroknál. Itt rengeteg reakció játszódik le, az eredmény pedig végül a cannabis hatás.

Rombolja a memóriát, koncentrációt, tanulási készséget

A kannaboid receptorok az agy azon területein találhatók, amelyek szabályozzák az öröm, a memória, a koncentráció és az időérzékelést, de kihatással van a mozgáskoordinációra is. Így egyáltalán nem meglepő, hogy ha nem vagyunk rendszeres fogyasztók, akkor is egyszerre észlelhetünk több tünetet, például paranoiát vagy szédülést.

Tagadhatatlan, hogy lehet, hogy olyan magasan repülsz, mint a kánya, de mindez csak a marihuána mérgezés miatt van, pontosabban amiatt, ahogy összekuszálta az agyműködésed. Ahhoz, hogy komoly, hosszú távú hatásai legyenek, legalább egy évtizedig kell szívni

.Nemrég kimutatták, hogy azoknak, akik 10-24 évig használtak füvet, komoly neurológiai problémáik vannak. De nem csak ilyen téren károsodnak a komoly felhasználók. Erősen roncsolódik a memóriájuk, a verbális tudásuk, a verbális tanulási képességük, és a már megszerzett információk visszaidézése is komoly feladatot jelent számukra.Ezek az eredmények egyértelműen kimutatják, hogy a fű komoly anyag, amely jelentős agyromboló képességgel bír évek, évtizedek alatt.

Egyetlen füvezés még nem fog komoly problémákat okozni a szervezeted számára, azonban nem árt elgondolkodni a fű rövid távú hatásain, főleg amíg iskolában vagy. Lehet, hogy elsőre nem okoz nagy káoszt az agyadban. A jellemző tünetek a ködös gondolkodás, többszöri összezavarodás, intellektuális problémák. Ám ha már a füves cigi káros hatásai miatt aggódsz, kérdezd meg azt is magadtól, miért használod? Mi áll a döntés hátterében? Mi történik, ha függő leszel és már nem lesz kiszállás?

Az agyad az egyik legfontosabb testrészed, ezért inkább tartsd tisztán és fitten, hogy elrepítsen mindenféle drog nélkül is más magasságokba!

(KamaszPanasz)